شناسهٔ خبر: 14941785 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دبیر شورای عالی فضای مجازی؛

حمله هکری به کشور با تدبیر وزارت ارتباطات دفع شد

تهران- ایرنا - دبیر شورای عالی فضای مجازی از دفع حمله هکرهای بین المللی به کشور با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،«سیدابوالحسن فیروز آبادی» روز یکشنبه در آیین رونمایی از شبکه ملی اطلاعات افزود: وزارت ارتباطات با تدبیر مناسب حمله «دی داس» (DDOS) انجام شده علیه برخی تاسیسات کشور را دفع کرد.
حمله دی داس به معنی سرازیر کردن تقاضاهای زیاد به یک سرور و استفاده بیش از حد از منابع (پردازنده، پایگاه داده، پهنای باند، حافظه و...) است به طوری که سرویس دهی عادی آن به کاربرانش دچار اختلال شده یا از دسترس خارج شود.
دبیر شورای عالی فضای مجلس تاکید کرد که حمله صورت گرفته به خارج هدایت شد و تاسیسات ما آسیب ندید.
فیروز آبادی همچنین خاطر نشان کرد: شبکه ملی اطلاعات باید به گونه ای باشد که بتواند ما را مقاوم سازد و به قدرت بازدارندگی سایبری برساند تا قدرتمند شویم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت:شبکه ملی اطلاعات محدود به مرزهای کشور نیست بلکه شبکه ای جهانی است.
فیروزآبادی، تدابیری که در شبکه ملی اطلاعات برای حمله های معروف به « دیداس » تعبیه شده یادآوری کرد و گفت: حدود دو تا سه هفته پیش یک حمله دیداس به شبکه ارتباطی کشور وارد شد که در نتیجه آن ارتباط بین الملل چند سرویس دهنده مهم و بزرگ قطع شد.
وی سرعت حمله صورت گرفته را 30 گیگابیت و با هدف مختل کردن شبکه ارتباطی ذکر کرد و افزود: براساس اقدام های صورت گرفته در شبکه ملی اطلاعات، امکان جداسازی ترافیک بین الملل و داخلی فراهم شد و در نتیجه قطع سرویس های بین المللی اختلالی در داخل ایجاد نشد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: دیداس به حمله هایی گفته می شود که با ارسال حجم ترافیک زیاد به سمت یک سایت و یا سرور عملکرد سایت را مختل می کند و سرویس موردنظر نمی تواند به فعالیت خود ادامه دهد و این حمله ها بیشتر بر روی سرورهای ورودی به سمت کشور صورت می گیرد.
فیروزآبادی افزود: شبکه ملی اطلاعات اختصاصی در چارچوب مرزهای جغرافیایی ایران نیست، بلکه بر پایه تحقق نیازهای مردم طراحی شده و در آن یک اراده ملی دخالت دارد.
وی یکی از الزام های این شبکه راموضوع امنیت برشمرد و گفت : خطراتی که شبکه های سایبری با آن روبرو هستند از جمله، حمله های دیداس در این شبکه مورد توجه قرار گرفته و با تدابیر اتخاذ شده، امکان جداسازی سرویس های داخلی و خارجی فراهم شده است.
به گفته فیروزآبادی، امکان تولید محتوا در شبکه ملی اطلاعات، به شکل مستقل از شبکه اینترنت خارجی آماده شده و این موضوعی است که قدرت اقتصادی کشورها در چارچوب تولید محتوا و خدمات در فضای مجازی سنجیده می شود .
وی ثبت صدها ساعت جلسه مشترک برای شبکه ملی اطلاعات را خاطرنشان ساخت و گفت : پایداری، استقلال، خودگردانی شبکه و مدیریت از جمله فاکتورهای مورد تاکید شورای عالی فضای مجازی است که در این شبکه پیاده شد.
فیروزآبادی معتقد است :بخشی از توسعه اقتصادی کشور بر مبنای شبکه ملی اطلاعات محقق می شود و روند ترافیک محتوای خارجی به داخل کشور، سهولت ارتباطات و قیمت مناسب می تواند مقدمه ای برای راه اندازی سرویس ویدئوی درخواستی باشد.
به گزارش ایرنا، مرضیه شاهدانی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی به تازگی از حمله سایبری به مجتمع های پتروشیمی خبر داده و گفته است: متاسفانه با وقوع حوادث اخیر، بدافزارهایی در برخی از واحدهای صنعتی دیده شد که این بدافزارها یکی از آن واحدها را درگیر کرده بود که با شناسایی به موقع توانستند آن را مهار کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر ارتقای آگاهی مدیران حوزه صنعت گفت: مدیران ومسئولان صنعت باید آگاهی کامل درباره حملات سایبری داشته باشند و با این حملات آشنا باشند و راهکارهایی را نیز برای پیگیری از حملات احتمالی پیش بینی کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: بدافزارهای آلوده به تارگی وارد حوزه صنعت شده اند البته گاهی ممکن است هنگام به روز رسانی سیستم های کنترلی توسط اینترنت این اتفاق رخ دهد و سیستم کنترلی حوزه صنعت دچار بدافزار و یا ویروس شوند.
شاهدایی از کشورهای واردات نرم افزارهای آلوده اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: این موضوع در سازمان پدافند غیر عامل و دستگاه های اطلاعاتی در حال بررسی است.
اقتصام**2078**2025 ** 1559