به گزارش صبحانه، محمدرضا نعمت زاده در مراسم افتتاح خط تولید جدید سامسونگ در ایران اظهار داشت: گاهی راجع به قاچاق صحبت می کنیم که برخی دوستان ناراحت می شوند اما باید توجه کرد که یکی از نکات مورد تاکید مقام معظم رهبری، موضوع مبارزه با قاچاق است.
وی تصریح کرد: اگر جلوی قاچاق گرفته نشود، تولید ضربه می خورد.
وزیر صنعت با تاکید بر لزوم ریشه کنی فساد در اقتصاد ملی، گفت:اگر این اتفاق نیفتد سرمایه گذار جرأت حضور در بخش تولید را نخواهد داشت.
نعمت زاده افزود: در این راستا دستوراتی از سوی معاون اول رئیس جمهور صادر شده و ما هم این موارد را دنبال می کنیم.
وی در ادامه از برنامه عوض شدن چهره صنعت خودروسازی کشور خبر داد و گفت:عدهای منتقد صنعت خودروسازی کشور هستند که حق با آنهاست و چهره خودروسازی کشور باید تغییر کند.
وی افزود: تصمیم داریم طوری چهره صنعت خودروسازی را تغییر دهیم که همه به سوار شدن به خودروی داخلی افتخار کنند.
وزیر صنعت تاکید کرد: صنعت خودروسازی ایران باید به یک بخش صادرکننده خوب تبدیل شود.
برای فعال شدن باید متخصص به کشور وارد کنیم
به گزارش فارس وزیر صنعت با بیان اینکه هیچ کشوری جز از طریق تولید نمیتواند به رشد و پیشرفت برسد، گفت: روزی ایران رتبه اول یا دوم را در صنعت جهان داشت،آن موقع همزمان بود با انقلاب صنعتی و هماکنون نیز در برخی صنایع مانند صنایع دستی، صنایع فلزی و نساجی مقام اول یا دوم را دارا هستیم.
وی تأکید کرد: با وجود وضعیت مناسب ایران در زمان انقلاب صنعتی بعدها گرفتار مسائل داخلی شدیم و امواج بیرونی نیز اجازه رشد را به ما نداد، در نتیجه درجا زدیم.
نعمتزاده تاکید کرد: اما باز هم این قابلیت وجود دارد که در تجارت جزء 10 مقام اول باشیم.
وی با اشاره به صحبت 2 سال پیش رئیس جمهور مبنی بر اینکه چارهای جز تبدیل شدن به یک کشور صنعتی نداریم، گفت: تولیدکنندگان داخلی باید روی طراحی و تولید ماشینآلات صنعتی و فرآیند کنترل آنها فعالیت کنند.
وی تاکید کرد: برای فعال شدن باید متخصص وارد کشور کنیم و در این صورت حتی یک نفر بیکار نیز نخواهیم داشت.
وزیر صنعت با اشاره به جلسه مسئولان دولت با مقام معظم رهبری به مناسبت هفته دولت، گفت: در این جلسه مقام معظم رهبری نکاتی را در مورد بانکها و اختصاص اعتبارات به بخش تولید مورد تاکید قرار دادند که درخواست ما نیز توجه بیشتر بانکها به بخش صنعت و معدن است.
وی با بیان اینکه در زمان تصدیگری آقای قاسمی در بانک مرکزی 37 درصد تسهیلات بانکی به بخش صنعت و معدن اختصاص داشت، حال این سوال را مطرح کرد که چرا هماکنون این سهم باید حدود 30 درصد باشد.
نعمتزاده همچنین با تاکید بر لزوم توسعه واحدهای تحقیق و نوآوری در صنایع داخلی گفت: با ایجاد واحدهای طراحی مهندسی میتوانیم در بازارهای جهانی رقابت کنیم.
وزیر صنعت از کرهای ها خواست تا بخشی از فعالیت تحقیقاتی خود را در ایران انجام دهند و برای تولید محصولاتشان در کشورمان سرمایهگذاری کنند و بخشی از این محصولات را نیز به بازارهای منطقه صادر کنند.