به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز،بالاخره فرا رسید و روز افتتاحش را نیز دیدیم. بنیادی که منتقدان اصرار بر سیاسی بودن آن و متولیان سیاستمدار آن اصرار بر فرهنگی بودنش دارند!
ساعت 9 صبح امروز طی مراسمی تقریباً دو ساعته شعبه استانی بنیاد فرهنگ، ادب و هنر آذربایجان در آذربایجان غربی در محل مدرسه هدایت ارومیه با حضور جمع کثیری از مقامات و مسئولان و تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر افتتاح شد.
از همان ابتدای شروع برنامه پی بردن به مسئله مظلومیت فرهنگ و هنر و اهالی آن در حین اجرای برنامه کاملاً مشهود بود به نحوی که تعداد سیاسیون بر فرهنگیون در مراسم چربش داشت و از سویی تبعید خودخواسته هنرمندان و اهالی فرهنگ به صندلی های آخرین ردیف ها و اشتیاق خودخواسته سیاسیون به نشستن و پرکردن چندین ردیف جلویی بیانگر همه چیز بود که بنیادی که ادعایش می رود که سیاسی نیست تا چقدر متعلق به اهالی واقعی آن است.
مراسم با سخنرانی افرادی همچون استاندار آذربایجان غربی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و همچنین رئیس هیئت مدیره بنیاد فرهنگ، ادب و هنر آذربایجان یعنی عباس خورشیدی یا همان معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان غربی در دولت خاتمی و یا فرماندار اسبق تبریز در آن دوران ادامه یافت.
شعرخوانی شاعران و نوای ساز آشیقی گرچه توانست کمی از فضای سنگین سیاسی حاکم بر مدرسه هدایت را که شاید از بدو تأسیسش به خود ندیده بود بکاهد اما در عمل کارساز نبود و نتوانست در حکم خنثی گر فضای موجود شود.
بنا بر ادعای مسئولان متولی، شعبه استانی این بنیاد در آذربایجان غربی به عنوان اولین شعبه ای است که در استانها افتتاح می شود و متولیان امر بسیار تأکید دارند مکانی است غیرسیاسی!
اما رئیس هیئت مدیره بنیاد فرهنگ، ادب و هنر آذربایجان تیر خلاصی بر منتقدان و دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر زد و با عبارت توجهی به سخنان منتقدان نمی کنیم، همه چیز را تمام شده فرض کرد!
گرچه افتتاح این بنیاد بسیار ضروری بود و باید سالها پیشتر ایجاد و افتتاح می شد اما سؤالاتی بسیار ساده در ذهن نگارنده شکل گرفته است که باید متولیان و مسئولان بنیاد به آن پاسخ دهند که به شرح ذیل است:
1- اساساً هدف از تشکیل بنیاد چیست و چه وظایفی را اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی توانست انجام بدهد که این بنیاد متولی آن خواهد بود؟
2- اگر این بنیاد به محل فعالیت اهالی فرهنگ و ادب تبدیل خواهد شد، چرا در بدنه مدیریتی، مسئولیتی و اجرایی آن احدی از اهالی فرهنگ و ادب دیده نمی شود و تمام مسئولیتها در چنگال سیاسیون است؟
3- چه تضمینی وجود دارد که این افراد سیاست زده و سیاسی کار بنیاد را نیز سیاسی نکنند و در جهت اهداف جریان محبوب و متبوع خویش از فرهنگ آذربایجان خرج نکنند؟
4- اساساً چه جایگاهی به اهالی فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان در این بنیاد داده شده است؟ آیا آنها تنها به عنوان مترسکانی خواهند بود که صندلی های خالی را در برنامه های تبلیغاتی بنیاد پر کنند؟
5- می توانید در این بنیاد دراز و طویل یک نفر فرهنگی و اهل ادب و هنر را برای ما معرفی کنید؟
این سؤالات و بسیار سؤالات بی پاسخ به عنوان گوشه ای از مطالبات اهالی فرهنگ و هنر و رسانه ها از متولیان اجرایی بنیاد است که باید پاسخگو باشند.
اما مسئله قابل توجه در افتتاحیه شعبه استانی بنیاد فرهنگ، ادب و هنر آذربایجان عدم معرفی مسئول استانی آن بود که گرچه خودش را افتتاح کردند اما بی صاحب آن را رها کردند!
شاید عجله دولت برای داشتن طرح( در دورانی که طرح و پروژه آنچنانی وجود ندارد) در آذربایجان غربی برای افتتاح بود که این شرایط را به وجود آورد، شاید! الله اعلم!
انتهای پیام/م