به گزارش ایسنا، متیو تولر، سفیر آمریکا در یمن در مصاحبه با روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه مخالفتی از سوی آمریکا و غرب در مقابل یورش نیروهای وابسته به دولت مستعفی یمن به صنعاء وجود دارد و میزان درست بودن این اظهارات، گفت: راه حل نظامی برای یمن وجود ندارد و این درگیری فقط باید با راهکار سیاسی حل و فصل شود که تمامی طرفها در مورد آن توافق کنند و از طریق آن تحقق صلح و ثبات ممکن شود.
وی در پاسخ به این سوال که "مردم یمن" بر این باورند که مواضع آمریکا با حوثیها در صنعاء صلح جویانه است و اینکه آیا این امر واقعیت دارد، تصریح کرد: ما موضع ثابتی را اتخاذ کردیم، در تاریخ ۲۰ اوت، ما با شرکایمان در گروه ۱۸ سفیر بیانیه کلی را صادر کردیم که در آن آمده است اقدام حوثیها و حامیان علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن در ایجاد شورای عالی سیاسی یک اقدام یکجانبه و غیرقانونی بوده است. همانطور که ما علنا اعلام کردیم که این اقدام رنج یمنیها را بیشتر میکند و جستجوی صلح را دشوارتر میسازد.
سفیر آمریکا در یمن در پاسخ به این سوال که برخی از یمنیها معتقدند که اعلام تشکیل شورای عالی سیاسی در نتیجه چراغ سبز کشورهای مشخصی صورت گرفت، تصریح کرد: یقینا چراغ سبزی از سوی ایالات متحده یا شرکای ما در گروه ۱۸ سفیر وجود نداشته است چراکه بیانیه ما در ضدیت با تشکیل شورای عالی سیاسی آشکار بود.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه میزان یمنیها باید نسبت به این امر هراس داشته باشند که روسیه مانع راه حل نظامی جنگ شود و اینکه آیا وی پیشبینی میکند مداخله نظامی از سوی روسیه در جنگ صورت بگیرد، گفت: روسیه عضوی در گروه ۱۸ است و بیانیههای روسیه از راهکار مسالمت آمیز برای نزاع در یمن حمایت کرده است و ما هیچ نشانهای را برای مداخله نظامی روسیه در یمن ندیدهایم.
ماتیو تولر در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا در صدد اعمال فشار واقعی بر انصارالله و نیروهای وابسته به علی عبدالله صالح است یا خیر، خاطرنشان کرد: ما به تحقق راهکار مسالمت آمیز برای نزاع پایبند هستیم و همانطور که ذکر کردم، ما و شرکایمان در گروه ۱۸ قویا از پیشنهاد فرستاده سازمان ملل و روش کلی ارائه شده توسط وی جهت پیش رفتن در یمن حمایت میکنیم. باید تمامی طرفها درگیریها را متوقف کنند و باید حملات نظامی پایان یابد و باید به میز مذاکرات بازگشت، در سایه عدم تحقق این امور، محرومیت مردم یمن از ثبات و صلحی که شایسته آن هستند، ادامه خواهد داشت.
وی در مورد ایران نیز مدعی شد: ایران نقش کمکی ایفا نکرده است و استفاده از موشکهای ایرانی در نزاع یمن بسیار ما را عصبانی کرده است چراکه این موشکها عربستان را تهدید میکند.
وی در پاسخ به این سوال که واکنش جامعه بینالملل در قبال ادامه مخالفت انصارالله و نیروهای علی عبدالله صالح برای عقب نشینی از شهرها یا تحویل سلاحهایشان چه خواهد بود، گفت: تنها راه برای پایان نزاع از طریق مذاکراتی است که به درگیری پایان میدهد و همچنین باید دولت وحدت ملی تشکیل شود که در پی آن شبه نظامیان از شهرهای اصلی عقب نشینی کنند و سلاحهای سنگین خود را تحویل دهند و ما نقشه راهی بر اساس پیشنهاد فرستاده ویژه سازمان ملل داریم که این نقشه راه مورد حمایت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز است.
وی در پاسخ به این سوال که ارزیابی ایالات متحده نسبت به جنگ علیه تروریسم در جنوب یمن و نقش آمریکا چیست، گفت: نیروهای "ارتش یمن" پیشروی خوبی را در آزادسازی مناطق مشخصی در جنوب یمن از سیطره تروریستها رقم زدند، اما در مقابل آنها کارهای بسیاری است که باید انجام دهند، آمریکا به کمک خود به نیروهای یمنی جهت مبارزه با تندروها و بازگرداندن صلح و ثبات به یمن ادامه میدهد.
سفیر آمریکا در یمن در پاسخ به این سوال که طبق اطلاعات آمریکا، آیا داعش تهدیدی برای یمن به همان میزان که در عراق و سوریه دارد، به وجود میآورد یا خیر، تصریح کرد: با وجود این که من نمیتوانم در مورد اطلاعات اظهارنظر کنم، اما ما همان میزان نفوذ داعش در سوریه و عراق را در یمن نمیبینم، اما القاعده در شبه جزیره عربستان تهدیدی علیه شهروندان عادی یمنی است.
وی در پاسخ به این سوال که غرب میگوید از کشوری یکپارچه حمایت میکند اما چگونه میتواند وحدت یمن را تضمین کند، تصریح کرد: ایالات متحده به شرکایش در گروه ۱۸ قویا گفته که به کمک به یمنیها جهت پایان نزاع از طریق مذاکرات هدف مند برای تشکیل دولت فراگیری پایبند است و میخواهد این دولت نماینده تمامی اقلیمها از جمله جنوب یمن باشد و ما قویا معتقدیم که یمن یکپارچه بهترین تضمین برای صلح و ثبات و شکوفایی اوضاع مردم یمن است.
انتهای پیام