دکتر جلال امیری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: احداث و نوسازی مراکز خدمات جامعه سلامت، پایگاه های سلامت و محل زیست پزشکان به تعداد 38 واحد و راه اندازی آنها همراه با تامین و جایگزینی تجهیزات مورد نیاز با صرف 142 هزار و 660 میلیون ریال از دیگر اقدام انجام شده در حوزه بهداشت از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت است.
وی عنوان کرد: استقرار پزشک عمومی و ماما در همه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی استان و آغاز تزریق واکسن ادغام یافته هموفیلوس آنفلوآنزای تیپ B در قالب واکسن پنتاوالان از دیگر برنامه های اجرا شده حوزه بهداشت در استان همدان است.
وی بیان کرد: با اجرای این طرح تعداد اقلام دارویی در برنامه پزشک خانواده از 270 قلم به 436 قلم رسیده است و در راستای اجرای این طرح برنامه وارنیش فلوراید برای دانش آموزان پایه اول تا ششم به تعداد 146 هزار نفر در دو نوبت در سال 94 به فاصله هر شش ماه یکبار انجام شده است.
رییس مرکز بهداشت استان همدان ادامه داد: راه اندازی آزمایشگاه رفرانس آب و فاضلاب غرب کشور در همدان و راه اندازی آزمایشگاه مولکولی تشخیص آنفلوآنزا در همدان از دیگر رهاوردهای طرح تحول نظام سلامت در استان است.
امیری اضافه کرد: همچنین در راستای اجرای این طرح سند راهبردی سرویس های بهداشتی داخل شهری، سند راهبردی سبزی کاری حاشیه شهر ، تنظیم سند راهبردی سبزه میدان و سر گذر، تنظیم سند راهبردی باروری سالم و تنظیم سند راهبردی تغذیه سالم استان همدان نیز در دو سال گذشته تنظیم شده است.
وی بیان کرد: از زمان اجرای این طرح خدمات بهداشتی درمانی به تعاونی های بهداشتی درمانی متشکل از فارغ التحصیلان رشته های بهداشتی مورد نیاز تحت عنوان مراقبان سلامت (برابر برنامه های طرح تحول سلامت) به منظور تامین و ارتقا مراقبت های بهداشتی در جمعیت های حاشیه شهر، جمعیت شهری 20 تا 50 هزار نفر و جمعیت بالای 50 نفر جمعیت شهری در سطح شهرستان های استان که در سالجاری با انجام آزمون 491 نفر تحت عنوان مراقبین سلامت در رده های مختلف بهداشتی جذب و برابر دستور العمل های کشوری و با شرایط و قوانین بخش خصوصی انجام وظیفه خواهند کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت تاکنون پرونده سلامت برای 52 هزار و 635 نفر در استان همدان در گروه ها سنی مختلف از نوزادان تا سالمندان انجام شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته برای توسعه سامانه یکپارچه بهداشتی (سیب) 686 کامپیوتر با اعتباری معادل 9 میلیارد و 260 میلیون ریال خریداری شد که با خرید یک هزار و 495 دستگاه رایانه کل کاربران شاغل می توانند کلیه خدمات را در سامانه سیب ثبت کنند.
وی گفت: کل اعتبارات هزینه و ابلاغ شده در زمینه بهبود استاندارد از بدو اعلام برنامه های بهداشتی تحول نظام سلامت در همدان تاکنون معادل 320 هزار میلیون ریال بوده است.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته سه مرکز تجمعی سلامت دهان و دندان در سطح استان راه اندازی شده است ادامه داد: سال گذشه 42 مرکز خدمات جامع شهری، 24 مرکز خدمات جامع روستایی، 119 خانه بهداشت، 10 پایگاه سلامت و سه آموزشگاه بهورزی با اعتبار 38 میلیارد ریال بهسازی شده است.
وی تصریح کرد: در سالجاری برای احداث 33 مرکز خدمات جامع پایگاه سلامت برنامه ریزی شده و برای این طرح ها نیز اعتباری معادل 140 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
به گزارش ایرنا وی عنوان کرد: خدمات بخش بهداشتی در مناطق حاشیه ای به بخش خصوصی واگذار شده و با پیگیری انجام شده تمام جمعیت استان را تحت پوشش قرار خواهیم داد و به ازای هر دو هزار و 500 نفر یک مراقب استخدام خواهیم کرد.
وی ادامه داد: از اول مهر ماه خدمات سلامت به صورت جامع در استان ارائه خواهد شد.
هم اکنون 800 مرکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی در استان همدان فعال است.
اجرای طرح تحول نظام سلامت از نیمه اردیبهشت ماه سال 93 همزمان با سراسر کشور در استان همدان کلید خورد.
دوم تا هشتم شهریور ماه به نام هفته دولت نامگذاری شده است.
7530/6993
ارمغان سه ساله دولت تدبیر و امید در همدان (6)
28 خانه بهداشت در همدان تجهیز و نوسازی شد
همدان - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت 28 خانه بهداشت با صرف اعتبار 36 هزار و 930 میلیون ریال احداث، نوسازی و تجهیز شده است.
صاحبخبر -