شناسهٔ خبر: 14940373 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

فیلمبردار «چهل مروارید»:

سبک «فیلمبردار مولف» در سینمای کشورمان وجود ندارد

گروه هنر: یک فیلمبردار سینما و تلویزیون گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات سخت‌افزاری موجود در عرصه هنر هفتم کشورمان، سبک فیلمبردار مولف در این حوزه وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

حسن اسدی، فیلمبردار سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره سینمای دفاع مقدس چنین اظهار نظر کرد: تا به امروز به عنوان فیلمبردار در 7 پروژه جنگی فعالیت داشته‌ام. درباره این کارها نیز باید بگویم که هیچ گاه تجربه حضور در فیلم‌های دفاع مقدس را با کار دیگری عوض نمی‌کنم. البته همه به این نکته واقف هستند که سینمای دفاع مقدس به دلیل کمبود امکانات، سختی‌های خاصی دارد، ولی این امر دلیل دوری من از این ژانر نیست.

وی افزود: برای رویکرد فوق نیز دو دلیل دارم. ابتدا اینکه کار کردن در این گونه سینمایی را نوعی ادای دین به شهدا می‌دانم، پس حاضر نیستم هیچ گاه از این مزیت چشم‌پوشی کنم. در ضمن کار کردن در این گونه سینمایی دستاورد خوبی برای فیلمبردار دارد چون به دلیل لوکیشن‌های بکر و زیبایی که در این گونه آثار وجود دارد، دست فیلمبردار برای ارائه کار بهتر بازتر است.

این فیلمبردار در پاسخ به این سوال که چه فیلمبرداری را به عنوان الگو مد نظر دارد، این گونه پاسخ داد: فرد خاصی را به عنوان الگو در ذهن ندارم، برای همین هر آنچه که تا به امروز یاد گرفته‌ام، تجربه شخصی خودم بوده است؛ البته این نکته را هم متذکر شوم که در سینمای ایران بنا به دلایل خاص، فیلمبرداری به صورت مولف(سبکی خاص) وجود ندارد. این وضعیت در شرایطی است که اکثر فیلمبرداران بزرگ سینمای جهان برای خود، امضای ویژه دارند.

وی درباره تجربه کاری خود در سینمای دفاع مقدس گفت: کمبودهای ما در حوزه سینمای دفاع مقدس به اندازه‌ای زیاد است که اگر آن محدودیت‌ها را به یک تصویربردار خارجی بگویند، امکان ندارد که در پروژه مورد نظر فعالیت کند. برای مثال ما حتی در داشتن لنزها در محدودیت به سر می‌بریم، در صورتی که این وسیله ابتدایی‌ترین خواسته یک فیلمبردار است. با تمام این نقصان‌‌ها ما با امکاناتی که داریم سعی کرده‌ایم چراغ این ژانر را زنده نگاه داریم.

اسدی درباره چرایی فیلمسازی در حوزه سینمای دفاع مقدس نیز این گونه توضیح داد: ممکن است عده‌ای سوال کنند چه نیازی است که با گذشت نزدیک به 30 سال هنوز بخواهیم درباره جنگ فیلم بسازیم؟ جواب این سوال کاملاً مشخص است، اما مطمئناً کسانی که آن را مطرح می‌کنند به دنبال اهداف خاص هستند. در کلامی دیگر، هشت سال دفاع مقدس ما سرشار از افتخار و آزادگی است، پس چرا نباید داشته‌های خود را در این عرصه معرفی کنیم تا جوانان این مرز و بوم بدانند برای آسایشی که هم اکنون دارند، چه جانفشانی‌هایی صورت گرفته است.

وی در انتهای سخنانش تصریح کرد: من جنگ را با تمام وجود احساس کرده‌ام و برای همین خوب می‌دانم که تا چه اندازه، گفتن حقایق و رشادت‌های رزمندگان در سینما ضروری است، اما این عشق و علاقه زمانی نتیجه خواهد داد که امکانات لازم در اختیارم باشد. در همین راستا از مسئولان سینمایی خواهش می‌کنم که جدا از شعارهای زیبایشان به صورت عملی نیز حامی سینمای دفاع مقدس باشند.