شناسهٔ خبر: 14939936 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

نیویورک تایمز نوشت:

کانال های ارتباطی مخفیانه عربها و اسرائیلی ها علنی شد

رژیم صهیونیستی کانال های ارتباطی مخفیانه خود به روی کشورهای عربی را فاش کرده است.

صاحب‌خبر -

رژیم صهیونیستی کانال ‌های رسمی جداگانه‌ ای برای ارتباط با عربستان سعودی و همچنین امارات باز کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه آمریکایی نیویورک ‌تایمز در مطلبی نوشت: رژیم صهیونیستی و عربستان با یکدیگر روابط دیپلماتیک ندارند. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می ‌دهد روابط بین اسرائیل با عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی نه تنها رو به بهبود است،  بلکه بعد از توسعه یافتن از کانال ‌های مخفیانه طی سال‌ های گذشته می ‌تواند به دلیل اشتراک شان در عداوت با ایران به اتحادی آشکارتر تبدیل شود.

تازه ترین مصداق این نزدیکی را می ‌توان در سفر یک هیئت سعودی به ریاست ژنرال بازنشسته، «انور عشقی» به فلسطین اشغالی در ماه گذشته مشاهده کرد. این سفر شامل دیدار «انور عشقی» و «دوری گلد» مدیر کل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز می شد. این دیدار از آن جهت اهمیت داشت، که دیدار علنی این دو بود. آنها از سال 2014 تماس ‌های مخفیانه ای را با یکدیگر آغاز کرده بودند. این تماس ها سال گذشته با ظاهر شدن همزمان آنها در برنامه ای در شهر «واشنگتن» علنی شد.

رژیم صهیونیستی و اعراب سنی در جنگ سال 1973 با یکدیگر درگیر شدند. اما اکنون پس از دهه ها خصومت، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم می خواهد با دشمنان قدیمی خود تعامل کند. این در حالی است که ملک سلمان و «محمد بن سلمان» پسر وی و وزیر دفاع و معاون ولیعهد عربستان نشان داده اند که تمایل تعجب آوری به خطر کردن در سیاست خارجی دارند.

صهیونیست ها و سعودی ها برای همکاری با یکدیگر به اندازه کافی دلیل دارند: هر دو در خصومت با ایران اشتراک ‌نظر دارند. هر دو نگران ناامنی در منطقه هستند؛ هر دو از آمریکا به دلیل توافق هسته ‌ای با ایران و سایر سیاست ‌های این کشور از جمله مسئله سوریه، مایوس شده اند. مقام ‌های سعودی و صهیونیست برای مدتی با یکدیگر در زمینه مسائل امنیتی و اطلاعاتی همکاری های پنهان داشته‌ اند.

این در حالی است که نتانیاهو که با موج روزافزون جنبش‌ بین المللی تحریم این رژیم به دلیل خشونت علیه فلسطینی‌ ها رو به رو است، به دنبال کشورهایی است که این رژیم را قبول دارند و در عین حال قصد دارد روابط تجاری و اقتصادی خود را با کشورهای عربی توسعه دهد. او همچنین روابط خود را با ترکیه ترمیم کرده و می خواهد روابطش با آفریقا را هم توسعه دهد.

شاید سفر عشقی به سرزمین های اشغالی اهمیت چندانی نداشته باشد، اما دیدار وی با اعضای کنست رژیم صهیونیستی نشان می دهد آنها می خواهند ببینند واکنش عمومی به این تماس های آشکار و علنی چه خواهد بود. عربستان سعودی همچنین در رسانه‌ های خود نیز برنامه هایی را برای آماده کردن شهروندان این کشور جهت عادی‌ سازی روابط با رژیم صهیونیستی ترتیب داده است.

در سال های اخیر صهیونیست ها و سعودی ها اغلب در نشست های سیاسی و آکادمیک با یکدیگر دیدار می کردند. به علاوه، به گفته «دانیل لوی» رئیس اندیشکده «پروژه آمریکا / خاورمیانه»، رژیم صهیونیستی کانال ‌های رسمی جداگانه‌ ای برای ارتباط با عربستان سعودی و همچنین امارات باز کرده و این کانال ‌ها، «مهم و واقعی» انگاشته می‌ شوند.

مصر نیز روابط خود را با تل آویو گرم تر کرده است. یک هفته پیش از ورود هیئت سعودی، «سامح شکری» نخستین وزیر خارجه مصری شد که در 9 سال گذشته از سرزمین های اشغالی دیدار کرده است. گرچه تل آویو و قاهره در سال 1979 معاهده صلح امضا کرده اند، این دو هیچگاه بر اساس تعهدات خود به این معاهده عمل نکرده اند. با این حال، از سال 2014 و رسیدن «عبدالفتاح السیسی» به ریاست جمهوری همکاری های امنیتی این دو گسترش یافته است.

در حقیقت نتانیاهو از تمایل خود برای بهبود روابط با کشورهای عربی خبر داده است.