شناسهٔ خبر: 14939443 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

كریم‌زاده اظهار كرد:‌

تقویت تجوید و ترتیل؛ حلقه مفقوده ارتقای فعالیت‌های قرآنی بانوان

گروه فعالیت‌های قرآنی: سرپرست هیئت داوران مسابقات قرآن اوقاف بانوان فارس، حلقه مفقوده ارتقای سطح فعالیت‌های قرآنی بانوان را آموزش‌های تخصصی بر پایه تجوید و ترتیل برشمرد.

صاحب‌خبر -
فرخنده كریم‌زاده، سرپرست هیئت داوران و داور بخش صوت مرحله استانی سی و نهمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس در بخش بانوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، در پاسخ به اینكه حلقه مفقوده ارتقای سطح فعالیت‌های قرآنی بانوان در كشور چیست؟ گفت: شاید بیشترین ریشه را می‌توانیم در آموزش‌های تخصصی بیابیم. آموزش‌هایی كه باید بر پایه تجوید و ترتیل و سپس استعدادیابی برای رشته‌های مختلف تحقیق، ترتیل و حفظ صورت گیرد.
وی با یادآوری اینكه تجوید و ترتیل دو بحث مشترك در تمام رشته‌های قرآنی هستند، گفت: یعنی كسی كه وارد عرصه فعالیت‌های قرآنی می‌شود باید ابتدا تجوید و ترتیل تخصصی را یاد بگیرد تا بتواند حافظ، یا قاری و یا مرتل شود و این‌ها همانند دوره ابتدایی برای هر رشته‌ای هستند.

هدف شركت در مسابقات قرآن باید منتهی به تدبر در آیات قرآن شود
كریم‌زاده در ادامه با اشاره به شیوه برگزاری مسابقات قرآن اظهار كرد: به‌طور كلی نقطه قوت و مثبت تمام مسابقات قرآن ایجاد انگیزه در میان افراد است تا به سمت و سوی قرآن كشیده شوند و اصولاً هدف برگزاری مسابقات هم همین است اما زمانی این نقطه تبدیل به ضعف می‌شود كه تنها هدف متسابقان شركت در مسابقه باشد یعنی اگر شركت‌كننده قبل و بعد از برگزاری مسابقات قرآن تمرینی نداشته باشد و درصدد این نباشد كه با معنا، مفاهیم و تدبر در قرآن جهت پیاده‌كردن پیام آیات قرآن در زندگی خود تلاش كند، مسلماً این مسئله تبدیل به نقطه ضعف می‌شود.
این داور مسابقات قرآن كریم كشورمان با تأكید بر اینكه باید برای رفع این نقطه ضعف هم‌فكری‌هایی انجام شود، ابراز امیدواری كرد كه در سال‌های آینده تعامل خوبی در میان تنوع رشته‌ها ایجاد شود.

رشته‌های مسابقات قرآن را به سمت مطالعه سیره اهل بیت(ع) سوق دهیم
وی تأكید كرد: خوب است در مسابقات قرآن رشته‌هایی برای توجه متسابقان به معنا و مفاهیم آیات قرآن در قالب مصاحبه و همچنین توجه به سیره اهل بیت(ع) در نظر گیریم و مسابقات قرآن را به این سمت سوق دهیم كه بتوانیم با مطالعه سیره اهل بیت(ع) همراه با آیات الهی، به حدیث ثقلین پیامبر(ص) جامه عمل بپوشانیم.
كریم‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه در این مسابقات سه سطح متوسط، خوب و بسیار خوب وجود داشت، گفت: متسابقان استان فارس در برخی از رشته‌ها نظیر حفظ قرآن و یا دعاخوانی خوب بودند، البته در رشته‌ای نظیر قرائت باید تلاش بیشتری كنند تا به سطح بسیار خوب برسند.

بیشترین مشكل در مسابقات قرآن فارس در بحث قرائت بود
وی با تصریح اینكه بیشترین مشكل در میان متسابقان استان فارس مربوط به بحث قرائت بود، افزود:‌ در مسابقات قرآن به نظر می‌رسد كه متسابقان باید درباره ریشه‌های كار تخصصی كه پایه تجوید، تربیت و رشد صحیح صوت و لحن است، تلاش جدی‌تری انجام دهند.