به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامآباد، بر اساس آمار وزارت حج پاکستان امسال 160 هزار پاکستانی برای زیارت خانه خدا راهی عربستان میشوند.
دولت پاکستان تلاش زیادی کرد تا بتواند سهمیه بیشتری را برای اعزام زائر به عربستان به خود اختصاص دهد اما نتوانست در این زمینه با دولت ریاض به توافق برسد علاوه بر آن به علت حادثه منا در سال گذشته بیشتر حجاج حاضر نبودند به این سفر بروند.
پاکستان برای تأمین امنیت زائران از کارتهای الکترونیک مجهز به جی پی اس و قابل دسترسی از اینترنت و برچسبهای مخصوص استفاده میکند تا بتوان هر یک از حجاج را در هر نقطه از عربستان که باشد شناسایی کرد.
بعد از حادثه منا در سال گذشته فقط اجساد نزدیکان سید یوسف رضا گیلانی نخست وزیر اسبق پاکستان به این کشور تحویل داده شد و هنوز خانواده قربانیان این حادثه منتظر خبری از عزیزان خود هستند اما این موضوع پیگیری نشده است.
از پاکستانیهایی که در حادثه منا مفقود شده بودند نیز اطلاعی در دست نیست ودولت سعی دارد با پرداخت مبلغ ناچیزی به عنوان خونبها مردم را از ادامه پیگیری این موضوع منصرف کند.
مردم با گریه و نگرانی با عزیزان خود که عازم مکه هستند وداع میکنند و بسیاری نیز مخالف این سفر هستند و معتقدند که ایران با اعزام نکردن زائر به عربستان کار درستی انجام داده است.
بیشتر مردم بیان میکنند که با توجه به ادامه ساخت و سازها در عربستان نگران هستند که نکند باز جرثقیل دیگری روی زائران واژگون شود یا باز هم یک شاهزاده عرب بدون در نظر گرفتن موقعیت مسیرها را مسدود کرده و مشکلاتی برای آنها پیش بیاورد.
با اینکه بیشتر مردم پاکستان برای زیارت خانه خدا به مکه میروند اما تعداد زیادی نیز به عنوان خدمه و برای یافتن شغل و درآمد بهتر راهی عربستان میشوند که با توجه به پرداخت نشدن دستمزد کارگران پاکستانی از این سفر منصرف شدند.
پرداخت نشدن دستمزد بیش از 16 هزار کارگر پاکستانی موجب بیاعتمادی مردم به عربستان شده است و این کشور جایگاه قبلی را بین آنها ندارد.
کارگران پاکستانی مقیم عربستان درآمد سرشاری را نصیب دولت پاکستان میکردند بنابراین نادیده گرفتن آنها روی روابط دو کشور تأثر منفی دارد.
بیشتر کارگرانی که موفق به بازگشت از عربستان شدهاند بیان میکنند که در این کشور درباره هر کار اشتباهی آنها مقصر هستند و کسی به اعراب کاری ندارد، بنابراین دولت عربستان قوم گرا است نه اسلامگرا.
انتهای پیام/ح
∎