شناسهٔ خبر: 14936971 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد:

استفاده از سم، مواد منفجره و برق برای صید ماهی/ ضبط ۱۱۲ الکتروشوکر

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان خوزستان از ضبط ۱۱۲ دستگاه الکتروشوکر برای صید غیرمجاز ماهی خبر داد.

صاحب‌خبر -

حسن آقاشیرمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با صید غیرمجاز ماهی در استان خوزستان گفت: صدور مجوز برای صید ماهی در رودخانه‌ها و محدوده آب‌های داخلی بر عهده  اداره کل حفاظت محیط زیست است.

 وی ادامه داد: براین اساس ما صید را  در ۳ ماه  از سال که زمان تخم‌ریزی ماهی‌هاست، ممنوع می‌کنیم و در ۹ ماه دیگر به صیادانی که از این طریق ارتزاق می‌کنند با میزان مشخصی مجوز صید می‌دهیم.

آقاشیرمحمدی افزود: اما شاهدیم که در برخی موارد افرادی که مجوز ندارند و یا حتی افرادی که مجوز دارند؛ اقدام به صید غیرمجاز و یا صید از راه‌های غیرمجاز می‌کنند.

وی با اشاره به روش‌های غیرمجاز صید ماهی همچون سم‌ریزی و استفاده از مواد منفجره، گفت: به تازگی نیز شیوه غیرمجاز جدیدی از صید از کشور عراق وارد ایران شده است به این شکل که صیادان از الکتروشوکر برای صید ماهی استفاده می‌کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان خوزستان توضیح داد: در این روش از وسیله‌ای استفاده می‌شود که خازن دارد و از باتری و یا موتور برق تغذیه و برق را در خود ذخیره می‌کند، سپس صیادان در محدوده حرکت قایق‌هایشان این برق را درون آب تخلیه می‌کنند و موجب برق گرفتگی شدید و تلف شدن انواع آبزیان از جمله ماهی‌ها، لاک‌پشت‌ها، خرچنگ‌ها و ... می‌شود سپس ماهی‌های مرده‌ای را که روی آب آمده‌اند؛ جمع‌آوری می‌کنند.

وی اظهار کرد: علاوه بر اینکه این نوع صید از نظر شرعی درست نیست، به محیط زیست نیز آسیب شدیدی می‌زند؛ بنابراین ما با راه‌اندازی گشت‌های کنترل سعی در برخورد با این افراد داشته‌ایم.

آقاشیرمحمدی گفت: ما در ۸ الی ۹ ماه اخیر به طور شدید با این متخلفان برخورد داشتیم و از آنجا که این افراد بعضا مسلح هستند، گاهی درگیری‌های شدید که منجر به زخمی شدن نیروهای ما و یا آنها می‌شود، پیش می‌آید.

وی با بیان اینکه شیوه صید بیشتر در تالاب‌های جنوب استان مرسوم است که به تالاب‌های شمالی نیز سرایت کرده، ادامه داد: طی ۷ ماه گذشته حدود ۱۱۲ دستگاه الکترو شوکر از این متخلفان ضبط شده که در هفته گذشته معدوم شدند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه علاوه بر برخورد نیاز به فرهنگ‌سازی برای ریشه‌کن کردن این روش‌های صید داریم، خاطرنشان کرد: در تالاب‌های هورالعظیم، شادگان، بام‌دژ و رودخانه‌های دز، کارون و کرخه بیشترین صید را با این روش داریم.

آقاشیرمحمدی تصریح کرد: هرچند شیوه این گونه صید از خارج کشور آمده، اما اکنون افرادی در داخل کشور در حال ساخت دستگاه الکتروشوکر هستند که به دنبال شناسایی آنها و گرفتن مجوز قضایی برای ورود به منازل آنها هستیم.

برچسب‌ها: