به گزارش
خبرگزاری صداو سیما
، مجتبی شادلو افزود: آفت جاروک لیموترش از 20 نوع آفت کلیدی است که از راههای غیررسمی و غیر قرنطینهای وارد کشور شده و خسارات سنگینی را به باغات مرکبات زده است.
وی تنها روش کنترل شیوع این بیماری را قطع درختان آلوده دانست و اظهار داشت: بهترین راهکار مقابله با آفات اجرای دقیق دستورالعملهای قرنطینهای است.
نائب رئیس اتحادیه باغداران ایران با اشاره به اینکه بیماری جاروک تهدیدی جدی برای درختان لیموترش است ، گفت : عملیترین و اقتصادیترین راه پیشگیری از این بیماری کشت ارقام مقاوم و حذف منابع آلوده به عامل بیماری است.
وی در ادامه با اعلام اینکه لیموترش یکی از اقتصادیترین محصولات باغی در جنوب ایران است ، افزود : بیماری جاروک به تنهایی تهدیدی جدی برای درختان لیموترش و سایر مرکبات حساس است.
شادلو ادامه داد : لیموترش به دلیل تولید محصول بالا، قیمت مناسب، سازگار بودن با آب و هوا و خاکهای جنوبی ، بازار مصرف، صنایع تبدیلی مناسب و سرانه ایجاد اشتغال دریک هکتار جایگاه خاصی در محصولات باغی و اقتصاد کشاورزان دارد.
وی افزود: عواقب ناشی از واردات غیرقانونی انواع میوه سرایت آفات و بیماریها به باغات کشور و در نهایت از دست رفتن سرمایههای کشاورزان داخلی منجر خواهد شد.
نائب رئیس اتحادیه باغداران ایران تاکید کرد : کیفیت میوههای تولید داخل بسیار بالاست و حجم بالای صادرات این محصولات بیانگر برخورداری از استانداردهای بینالمللی است.
بیماری جاروک لیموترش به عنوان یکی از خسارت زا ترین بیماریهای لیموترش است. این بیماری برای نخستینبار در اواخر دهه 1970 از عمان و سپس در سال 1989 از امارات گزارش شد. بیماری جاروک لیموترش در سال 1376 برای نخستین بار درایران از استان سیستان و بلوچستان گزارش و پس ازمدت کوتاهی به استانهای هرمزگان، کرمان و فارس منتقل شد.
علائم بارز بیماری در لیموترش و سایرمرکبات حساس شامل ظهور جاروک در یک قسمت از درخت و سپس گسترش بیماری و افزایش تدریجی تعداد جاروها در سایر قسمتها ازجمله تنه و طوقه است.
جاروک لیموترش به تنهایی تهدیدی جدی برای صنعت لیموترش و سایر مرکبات حساس در ایران است.
در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان بر اثراین بیماری بسیاری از درختان لیموترش امحا، خشک یا در معرض نابودی کامل هستند.
لیموترش در موارد متعددی همچون آشپزی، پزشکی، صنعت و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
لیموترش میوه ای است که در تمام فصول دیده میشود اما لیموهای اواخر پائیز و اوایل زمستان پرآبتر از زمانهای دیگر است.