شناسهٔ خبر: 14933449 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پسماندهای تولیدی مطب ها و درمانگاه های زنجان مدیریت نمی شود

زنجان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: پسماندهای تولیدی مطب ها، درمانگاه ها و کلینیک های درمانی این استان مدیریت نشده و به همراه زباله های معمولی دفن می شود.

صاحب‌خبر -

سید رضا موسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس قانون، مدیریت پسماند با تولیدکننده آن است و این موضوع در بیمارستان های استان زنجان رخ می دهد.
وی یادآورشد: زباله های عفونی تولید شده در مطب ها، درمانگاه ها و کلینیک های درمانی در مقایسه با بیمارستان ها ناچیز است.
موسوی اظهار کرد: با وجود ناچیز بودن زباله عفونی تولیدی در هر مرکز درمانی، مجموع آنها قابل توجه محسوب می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: پیشنهادهای مختلفی برای مدیریت پسماندهای مطب ها و درمانگاه ها ارائه شده اما تاکنون هیچ نتیجه ای نداده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از پیشنهادها این بود که بخش توانمندی با ساز و کار علمی، این پسماندها را جمع آوری و پس از بی خطر سازی، در یک محوطه با رعایت استانداردهای لازم، امحا کند.
موسوی ادامه داد: در آخرین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان زنجان، موضوع مدیریت پسماندهای مطب ها و کلینیک ها مطرح شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: تا کنون با وجود ورود بخش خصوصی برای مدیریت این پسماندها، هنوز توافق نهایی حاصل نشده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کارگروهی به نام مدیریت پسماند را تشکیل داده است و برای مدیریت پسماندهای بیمارستانی برنامه های مختلفی اجرا می کند.
موسوی تاکید کرد: هم اکنون همه بیمارستان های این استان از دستگاه های بی خطر ساز برخوردارند و عملکرد این دستگاه ها به شکل دوره ای پایش می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: زباله های عفونی و بیمارستانی نمی توانند در کنار زباله های معمولی دفن شوند و بهتر است شهرداری محل مجزایی برای امحا و دفن این دسته از پسماندها پیش بینی و با تمهیدات و دقت بیشتری آنها را دفن کنند.
زباله های بیمارستانی و عفونی، پسماندهای خطرناکی هستند که مدیریت نکردن آنها، موجب تولید شیرآبه های سمی در محل امحای زباله ها می شود.
این شیرابه ها می تواند علاوه بر نابودسازی محیط زیست منطقه برای کشاورزی، جانواران اطراف و انسان های فعال در آن محیط خطر آفرین باشند و بیماری های مختلفی را تولید و منتقل کنند.
این نوع زباله جزء زباله های خطرناک طبقه بندی شده و دفع آن دارای شرایط ویژه ای محسوب می شوند و زائدات تیز و برنده موجود در آنها علاوه بر ایجاد زخم و خراش و آسیب پوست از نظر انتقال عوامل بیماری زا اهمیت دارند.
3001/6085