شناسهٔ خبر: 14932959 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

نگارخانه رضوان، میزبان زائرانی از جنس خط

گروه هنر: نگارخانه رضوان شامگاه گذشته، ششم شهریورماه میزبان زائرانی متفاوت بود، زائرانی از جنس خط، و تو تنها چشم می‌شدی، چشمی نافذ، برای دیدن «قاب‌هایی از شهر نجف»، آن هم در مشهد امام رضا(ع).

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، روز ششم شهریورماه، نگارخانه رضوان مشهد که وابسته به آستان قدس رضوی است، میزبان زائرانی متفاوت بود، زائرانی از جنس خط.
در این نمایشگاه خوشنویسی، قرآن و احادیث رضوی و نبوی تنها از زبان گویای هنر بیان نشده‌اند، بلکه چشم‌های نافذ بود که «قاب‌هایی از شهر نجف»، آن هم در مشهد امام رضا(ع) را مشاهده می‌کرد و به عمق معنای آن پی می‌برد.
هم‌نوایی آیات و روایات
وارد نگارخانه که می‌شوی، آیات و روایات با فراز و فرودهایی تو را با خود همراه می‌کنند، شروع به دیدن که می‌کنی، هر تابلو حرفی برای گفتن دارد، یکی حدیث می‌خواند و دیگری قرآن و چه جالب است این هم‌نوایی.
نگارخانه رضوان، میزبان زائرانی از جنس خط
امشب، چشم‌ها آمده بودند تا نظاره‌گر نمایشگاهی از جنس نور باشند، نمایشگاهی که در آن هنر و معنویت در هم آمیخته است، وقتی از قفس تن خارج و وارد دنیای شگفت‌انگیز تابلوهایی با موضوع رضوی و احادیث نبوی می‌شوی، دیگر نه آن خط، خط معمولی است و نه آن تابلو، تابلوی قبلی و تو نمی‌دانی به کجا بنگری. اما حرف همه تابلوها یکی است، انگار این آثار هنری آمده‌اند تا راه را به تو نشان دهند.
از زیبایی تابلوها همین بس، که هر چه به آن‌ها خیره می‌شوی، خسته نمی‌شوی. تابلوهایی که در ویترین این نمایشگاه با زیبایی اغوا کننده، مَسخت می‌کنند و تو بی‌اختیار با تک تک آن‌ها همراه می‌شوی. چرا که این آثار از دل برآمده‌اند، لاجرم بر دل می‌نشینند.
حازم فرحان موسی‌السنجری، خوشنویس عراقی و خالق تابلوهای خوشنویسی، آن هم با مضمون آیات قرآن و احادیث نبوی و رضوی در خصوص آثار ارائه شده در نمایشگاه، اظهار کرد: تعداد 60 تابلو با موضوعات مختلف از جمله احادیث امام رضا(ع) و حضرت رسول(ص)، یک قصیده محمدیه و آیات قرآن کریم به معرض نمایش درآمد.
موسی‌السنجری که برای اولین بار است در ایران نمایشگاه برگزار می‌کند، گفت: در این آثار خطوط محقق به شیوه قدیم، ریحان، نثر، ثلث، رقعه، دیوانی و توقیع به کار رفته است.
وی، در رابطه با وضعیت خوشنویسی در کشور عراق ضمن بیان اینکه دولت عراق هیچ اهتمامی برای نشر و پرورش هنر خوشنویسی ندارد و اکثرا درگیر برنامه‌های مالی برای معیشت و امنیت مردم است، افزود: در عراق خوشنویسان خلاق و مبدعی هستند، ولی هرکس با تلاش و انگیزه شخصی خودش مشغول به کار است.  
نگارخانه رضوان، میزبان زائرانی از جنس خط
این خوشنویس عراقی در پاسخ به این سؤال که چه هنری بیشتر در عراق طرفدار دارد، ادامه داد: هر هنری در کشور عراق طرفدار خودش را دارد، اما دید عامه مردم نسبت به خوشنویسی به عنوان یک شاخه از هنرهای تجسمی، دید سطحی است، چون مردم فکر می‌کنند کسی که خوشنویسی می‌کند برای ارتزاق خودش است و به جنبه هنری آن دقت ندارد.
موسی‌السنجری اعلام کرد: اخیرا در همه کشورهای اسلامی به خاطر اینکه هنر خوشنویسی با کلام آمیخته است، یک تعالی در فهم عمومی نسبت به این هنر ایجاد شده است و مردم ارتباط بیشتری با خوشنویسی برقرار می‌کنند. 
وی، با بیان این مطلب که با خیلی از اساتید خوشنویسی ایران از طریق رسانه‌های جمعی ارتباط دارد، اظهار کرد: اگر بخواهم از استادی که بیشتر با آن‌ها در ارتباط هستم، نام ببرم به استاد غلامحسین امیر‌خانی و حب‌الحسین نجفی اشاره خواهم کرد.
نگارخانه رضوان، میزبان زائرانی از جنس خط
این خوشنویس عراقی، درباره نقش اقتصاد در هنر ضمن اشاره به اینکه خط بیشتر جنبه روحانی دارد، ادامه داد: هنر جاذبه‌هایی دارد که نمی‌شود آن را با پول مقایسه کرد، لذا اقتصاد باشد یا نباشد آن روح طیّب است که هنر را بالا می‌برد و در اعتلای هنر چیزی بیش از پول لازم یعنی عشق و علاقه لازم است تا اثری هنری خلق شود.
موسی‌السنجری در بخش دیگری از سخنانش برچسب شیعه بودن را از جمله موارد تأثیرگذار بر سر راه خوشنویسی جهان اسلام به خصوص در کشور ایران و عراق دانست و افزود: برچسب شیعه بودن، باعث شده است آثار دینی فقط در خود کشور مصرف داخلی داشته باشد و نتوانند در بازارهای جهانی  ارائه شوند، چون این بازارها با مفاهیم شیعه ضدیت دارند.
نگارخانه رضوان، میزبان زائرانی از جنس خط
وی، با بیان اینکه برای تعالی روح خودمان است که از اهل بیت(ع) می‌نویسیم، عنوان کرد: بسیاری از خوشنویسان بزرگ تاریخ، شیعه بودند و اکنون هم به دلیل شیعه‌بودن مهجور هستند؛ جای تأسف است که هنرمندان شیعی مهجورند اما هنرمندان غیر شیعی از شهرت بسیاری برخوردارند.
یادآور می‌شود، نمایشگاه خوشنویسی «قاب‌‌هایی از شهر نجف» از ششم تا یازدهم شهریورماه در محل نگارخانه رضوان از ساعت 9 تا 12 و 17 تا 20 پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.