شناسهٔ خبر: 14930762 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر -

علاقه‌مندي كوبا به استفاده از تجربيات فناوري ايران
 مهر| در ديدار مديركل ارتباطات و امور بين‌الملل پارك با مشاور رييس‌جمهور كوبا در علم و فناوري عنوان شد كه كوبا علاقه‌مند به استفاده از تجربيات پارك فناوري پرديس در مديريت پارك‌هاي فناوري است.
پروفسور فيدل كاسترو دياز، فرزند رهبر بزرگ كوبا و مشاور رييس‌جمهور اين كشور در حوزه علم و فناوري در ديدار با مديركل ارتباطات و امور بين‌الملل پارك فناوري پرديس با تمجيد از دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه فناوري، علاقه‌مندي كشورش را براي استفاده از تجربيات پارك فناوري پرديس اعلام كرد.
در اين ديدار كه در جريان سفر هيات عالي‌رتبه جمهوري اسلامي ايران به منطقه امريكاي‌لاتين به رياست وزير امور خارجه كشورمان انجام گرفت، كاسترو ضمن آشنايي با دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه‌هاي مختلف فناوري، سابقه اين همكاري‌ها را بسيار مثبت و در جهت رشد هر دو كشور ارزيابي كرد. وي با اشاره به سفرهاي قبلي خود به تهران و ديدار از مراكز پژوهشي در ايران، به فعاليت‌هاي كشورمان در توسعه كسب و كارهاي نوپا اشاره كرد و خواستار آن شد تا در جريان سفر خود به تهران در ماه‌هاي آتي، از پارك فناوري پرديس بازديد و از تجربيات پارك در توسعه شركت‌هاي دانش‌بنيان و حمايت از آنها استفاده كند. شايان ذكر است، سفر هيات عالي‌رتبه ايران به منطقه امريكاي‌لاتين تا هفتم شهريورماه به طول خواهد انجاميد و اين هيات با حضور در كشورهاي كوبا، نيكاراگوئه، اكوادور، شيلي، بوليوي و ونزوئلا مذاكراتي را با طرف‌هاي مرتبط به انحام خواهد رساند.

خارج شدن يك بيمار از كما به كمك امواج فراصوت
انگجت| پزشكان در دانشگاه كاليفرنيا (UCLA)، لس‌آنجلس در حال آزمايش يك درمان جديد هستند و با موفقيت توانستند با استفاده از امواج فراصوت يك بيمار 25 ساله را از حالت كما خارج كنند.
اين پزشكان موفق شدند تا با تحريك صوتي سلول‌هاي عصبي بيمار در تالاموس مغز، وي را از حالت نباتي خارج كرده و به زندگي طبيعي برگردانند. قبل از اينكه پزشكان از روش مذكور براي احياي اين بيمار استفاده كنند، وي از سطح هوشياري بسيار پايين و درك پايين گفتار اطرافيان برخوردار بود اما تنها 3 روز پس از اين درمان، وي از هوشياري كامل برخوردار شده و به مكالمات واكنش نشان مي‌دهد. او همچنين با تكان دادن سر و حالت‌هاي مختلف بدن به اين مكالمات پاسخ مي‌دهد. با وجود بهبودي حاصل شده براي اين جوان باز هم پزشكان هنوز به‌طور قطعي در مورد اين شيوه مطمئن نيستند و احتمال مي‌دهند كه اين درمان به صورت اتفاقي حاصل شده باشد. اما به‌طور كلي به دليل بهبودي چشمگير و قابل توجه اين جوان، آنها قصد دارند تا با انجام پژوهش‌هاي بيشتر در مورد قطعيت اين روش به اطمينان برسند. در صورت اثبات كارآيي اين روش، دانشمندان قصد دارند تا دستگاه قابل حملي را بسازند كه به واسطه آن بتوان بيماراني كه هوشياري نسبي داشته يا در حالت نباتي به سر مي‌برند را به زندگي طبيعي بازگردانند.

عطش پوكمون‌گو فرونشست
بلومبرگ| بدون شك پوكمون‌گو، بازي فصل به شمار مي‌رود، اما اينكه آيا اين بازي قدرتي پابرجا خواهد داشت، جاي سوال دارد و همين حالا هم نشانه‌هايي وجود دارد كه از رونق افتادن اين بازي را حكايت مي‌كند و به نظر مي‌رسد مردم به سرعت علاقه خود را به پوكمون‌گو از دست مي‌دهند.
 بلومبرگ نمودارهايي را منتشر كرده است كه كاربران روزانه و كاهش آنها را نشان مي‌دهد. يكي از اين نمودارها، داده‌هايي را از شركت تجزيه و تحليل آپوتوپيا به نمايش گذاشته كه نشان مي‌دهد پوكمون‌گو در اواسط جولاي، در زمان راه‌اندازي و با گذشت زمان كمي پس از آن به سطحي در حدود 45ميليون كاربر رسيده است. پس از آن با كاهش كاربر مواجه شده و به حدود 30 ميليون كاربران روزانه رسيده است. اين اخبار براي نيانتيك، خالق اين بازي، خبر خوشي نيست، البته لزوما اخبار وحشتناكي نيز به شمار نمي‌رود. اپليكيشن‌ها و سرويس‌ها معمولا ميزان استفاده خود را از طريق كاربران ماهانه مي‌سنجند و نه كاربران روزانه، به دليل اينكه پيگيري اينكه افراد هر روز از يك اپليكيشن استفاده كنند، بسيار دشوارتر است. نيانتيك هرگز قادر به نگهداشتن پديده پوكمون‌گو به قوت زمان راه‌اندازي آن نخواهد بود، اما ممكن است بتواند آمار خود را به صورت ماهانه باثبات نگه دارد. نكته مهم ديگر اين است كه از راه‌اندازي پوكمون‌گو كمتر از دو ماه مي‌گذرد، بنابراين زود است كه بدانيم اين بازي در طولاني‌مدت چه رويه‌يي را پيش مي‌گيرد، اما با اين وجود نشانه‌هايي حاكي از فعاليت مناسبش وجود دارد.

تحويل داده‌هاي كاربران واتس‌آپ به فيس‌بوك
تك كرانچ| خريد برنامه گپ موبايلي واتس‌آپ توسط فيس‌بوك باعث شده كه داده‌هاي كاربران اين برنامه در اختيار بزرگ‌ترين شبكه اجتماعي دنيا
قرار بگيرد.
فيس‌بوك از اين اطلاعات براي نمايش تبليغات هدفمند به كاربران خود استفاده مي‌كند، البته اين تنها استفاده‌يي نيست كه فيس‌بوك از اين حجم از اطلاعات ارزشمند به عمل مي‌آورد. واتس‌آپ در وبلاگ خود رسما به اين موضوع اذغان كرده و آورده است: ما با هماهنگي فيس‌بوك اقداماتي همچون بررسي ميزان استفاده كاربران از خدماتمان و مقابله بهينه با هرزنامه‌ها را هم انجام مي‌دهيم. فيس‌بوك با استفاده از اين اطلاعات مي‌تواند دوستان بهتري به كاربران پيشنهاد بدهد و آگهي‌هاي مرتبط‌تري را براي هر فرد به نمايش درآورد، بنا بر اين گزارش از اين طريق شما تبليغاتي را از شركتي كه قبلا با آن كار كرده‌ايد، مشاهده مي‌كنيد و نه اگهي‌هاي فردي كه هرگز در موردش چيزي نشنيده‌ايد.
اين اطلاعات علاوه بر فيس‌بوك با تعدادي از شركت‌هاي همكار با اين شبكه اجتماعي هم به اشتراك گذارده مي‌شود كه از جمله آنها مي‌توان به Oculus Rift سازنده هدست‌هاي واقعيت مجازي كه چندي قبل توسط فيس‌بوك خريداري شد، اشاره كرد. شماره همراه مورد استفاده براي تاييد حساب واتس‌آپ و آخرين باري كه كاربر از واتس‌آپ استفاده كرده از جمله اطلاعاتي است كه به فيس‌بوك تحويل داده مي‌شود.
اين اطلاعات در كنار ديگر اطلاعات شخصي كاربران مجموعه ارزشمندي از داده‌ها را براي شركتي مانند فيس‌بوك آشكار مي‌كند.