نيواطلس| دانشمندان نوعي باتري خوراكي با استفاده از رنگدانه پوست طراحي كردهاند كه انرژي قرصها و كپسولهاي دوربيندار بلعيده شده را تامين ميكند.
محققان نوعي باتري خوراكي ايمني طراحي كردهاند كه قدرت قرصها و كپسولهاي دوربيندار بليعده شده را تامين ميكند.
قرصها و كپسولهاي دوربيندار طراحي شده براي گوش دادن به ضربان قلب و كنترل تنفس طراحي شدهاند و اگر قرار باشد از اين كپسولهاي هوشمند استفاده بيشتري شود بايد از لحاظ آسيبي كه به بدن وارد ميكنند، ايمن شوند.
محققان باتري جديدي طراحي كردهاند كه اين باتري كوچك كاملا غير سمي است و كار سنجش را انجام ميدهد.
تيم محققان به سرپرستي كريستوفر بتينگ از دانشگاه كارنگي ملون، اظهار كرد: باتريهايي كه در حال حاضر براي قرصها و كپسولهاي دوربيندار استفاده ميشوند بطور كامل ايمن نيستند و معمولا حاوي مواد سمي هستند كه در داخل بدن منجر به آسيب رساندن به اعضا ميشوند. در باتري ساخته شده جديد از رنگدانه ملانين موجود در پوست، مو و چشم به عنوان بخش كليدي باتري استفاده شده است.
ملانين نقش حفاظتي در بدن دارد، اشعههاي فرابنفش را جذب و در برابر راديكالهاي آزاد نقش محافظتكننده ايفا ميكند. جنس كاتد واند باتريهاي طراحي شده از ملانين است كه قادر به اتصال و رهايي يونهاي فلزي است كه براي باتري بسيار مناسب هستند. مدت زمان عملكرد اين باتري معمولا 20 ساعت است و بيشتر از آن در بدن باقي نميماند. محققان ادعا ميكنند كه ظرفيت اين باتري بسيار پايين است و با استفاده از 600 ميليگرم ملانين به عنوان كاتد، براي دستگاه پنج ميليواتي در مدت 18 ساعت انرژي تامين ميكند. تيم بررسي در حال حاضر به دنبال ساخت باتريهاي مبتني بر ملانين هستند كه تركيبي گياهي است و علاوه بر اين از مواد زيستي ديگر مانند پكتين هم استفاده كنند. اين مطالعه در نشست ملي و نمايشگاه انجمن شيمي امريكا (ACS) ارائه شده است.
باتري خوراكي از رنگدانه پوست
صاحبخبر -