شناسهٔ خبر: 14930509 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

معرفی کتاب

صاحب‌خبر -
 

انتشارات دنیای اقتصاد

راهبردهای رشد غول‌آسا

راجر کارترایت

ترجمه: راحله فاضلی

چاپ اول ۱۳۹۴

۱۵۲ ص ـ ۹هزار تومان

رشد غول‌آسا به گسترش بسیار سریع یک سازمان اشاره دارد. شرکت‌هایی که رشد غول‌آسا را تجربه می‌کنند، باید آن را مهار کنند،‌ در غیر این صورت این رشد به آتش‌سوزی بزرگی تبدیل می‌شود که بعد از مصرف کردن همه اکسیژن خاموش می‌شود. تمرکز این کتاب بر راهبردهایی برای کسب موفقیت و جلوگیری از رشد نامتوازن و تبعات ناخواسته در سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی است.

اقتصاد چگونه کار می‌کند

راجر فارمر

ترجمه: محمدرضا فرهادی‌پور

چاپ سوم: ۱۳۹۳

۱۹۵ ص ـ‌۱۲هزار تومان

این کتاب توضیحی شمرده و موشکافانه در خصوص اقتصاد مکان با هدف کمک به خواننده‌ای است که تخصصی در حوزه اقتصاد ندارد. این کتاب برخی ایده‌های جدید را معرفی می‌کند و توضیح می‌دهد که چگونه به فراسوی اقتصاد کلاسیک و کیفری قدم می‌گذارد. کتاب حاضر پیشنهاد سیاستی مهمی از جانب متفکری برجسته است.

فارمر سنتهای هایک و کینز را برای ارائه راهی جدید برای تثبیت اقتصاد و تحکیم اعتماد جامعه در خصوص چشم‌اندازهای آینده به ‌طور متوازن به‌ کار می‌گیرد و خواننده را به اصول اولیه ارجاع می‌دهد و استدلالی واضح و موجز را به زبانی عرضه می‌کند که پیگیری آن آسان است.

چگونه با آمار دروغ بگوییم!

ترجمه و تألیف: حسین راهداری

چاپ اول: ۱۳۹۴

۱۶۵ص ـ ۱۲هزار تومان

آمارها و تجارب آماری در حال شکل‌دهی به ذهنیت و تصمیمات ما هستند. البته این آمارها گاه به شکل درستی بیان نمی‌شوند و گاه حتی وقتی که به شکل درستی بیان می‌شوند، آنگونه که درست است، برداشت نمی‌شوند. سعی مؤلف بر آن است که نشان دهد چگونه با آگاهی می‌توان از سوءاستفاده از اعداد و آمار جلوگیری کرد. هدف اصلی کتاب، فراهم کردن آگاهی و دانش در حوزه آمار به زبان ساده برای مخاطب عادی است تا او بتواند بدون ترس از اعداد و آمارها، آنها را ببیند، تحلیل کند و به عبارتی «سره را از ناسره تشخیص دهد.»

نظم سیاسی مردمان آزاد

قانون، قانون‌گذاری و آزادی: گزارشی جدید از اصول آزادیخواهانة عدالت

و اقتصاد سیاسی

فریدریش فون‌هایک

ترجمه: مهشید معیری

و موسی غنی‌نژاد

چاپ اول: ۱۳۹۳

۲۶۴ص ـ ۱۵۰۰۰ تومان

وفاداری موجد قدرت است و چنین قدرتی تنها با رضایت مردم گسترش می‌یابد. از آنجا که این امر به فراموشی سپرده شده، حاکمیت قانون تبدیل به حاکمیت مجلس قانون‌گذاری شده است و هرچند تصور حکومت (فرمانروایی، حاکمیت یا برتری) قانون مستلزم مفهومی از قانون است که قواعد را بر حسب صفت‌هایشان و نه منشأشان تعریف می‌کند، امروزه دیگر هیأت‌های مقننه به این علت که قانون وضع می‌کنند، به این نام خوانده نمی‌شوند؛ بلکه قانون را به این علت قانون می‌نامند که هیأت‌های مقننه آن را وضع کرده‌اند، حالا شکل یا مضمون این مصوبات هرچه باشد مهم نیست.

این کتاب به بحث دربارة نهادهای دمکراتیک جدید، ارتباط میان آنها و ارائة الگویی از قانون اساسی مطلوب اختصاص دارد که با مؤخره‌ای کوتاه اما مهم با عنوان «سرمنشأ ارزش‌های انسانی» به پایان می‌رسد.

قواعد و نظم، قانون، قانون‌گذاری و آزادی

گزارشی جدید از اصول آزادیخواهانة‌ عدالت و اقتصاد سیاسی

فریدریش فون‌هایک

ترجمه: مهشید معیری و موسی غنی‌نژاد

چاپ دوم: ۱۳۹۲

۲۴۰ص ـ ۱۲۰۰۰ تومان

این کتاب، جلد اول از مجموعه سه جلدی «قانون، قانون‌گذاری و آزادی» است.

حسن ‌ این اثر در آن است که بخش مهمی از اندیشه‌های اصیل هایک در زمینه‌های معرفت‌شناسی، اقتصاد، سیاست و حقوق در این اثر یکجا و به‌طور منسجمی عرضه شده است.

در جلد اول، عمدتاً مبانی مفهومی و معرفت‌شناختی مورد بحث قرار گرفته است. نویسنده در آن به رابطة میان قواعد کنش انسانی و نظمهای موجود در روابط میان انسان‌ها، اعم از نظم‌های عینی و ذهنی (فرهنگی)، انتزاعی و انضمامی می‌پردازد.

کتاب حاضر ضمناًً گزارشی موجز و منسجم از اصول اندیشه آزادیخواهی، معضلات مهم جوامع مدرن را برمی‌شمارد و برای برخی از آنها راه حل‌هایی می‌دهد.