شناسهٔ خبر: 14930188 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

با حضور فرمانده نیروی دریای سپاه پاسداران صورت گرفت؛

رونمایی از اولین دستگاه خشک کن انجمادی خلاء کشور در استان مرکزی

اراک- نخستین دستگاه خشک کن انجمادی خلاء کشور، با حضور فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان مرکزی رونمایی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سردار علی فدوی روز شنبه در مراسم رونمایی از دستگاه خشک کن انجمادی خلاء در دانشگاه اراک گفت: در چند سال اخیر ایران به دستاوردهای چشمگیر در همه حوزه های فناوری دست یافته و برای رسیدن به تکنولوژی های جدید و فناوری های بومی باید توانمندی و پتانسیل های موجود را باور داشت و بر آنان تکیه کرد.

وی اظهار داشت: با سه عنصر باور، حمایت و پشتیبانی و عمل به معنای واقعی می توان به بسیاری از تکنولوژی های روز دنیا دست یافت.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: این دستگاه که توسط شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه و دانشگاه اراک توسط نیروهای متخصص و دانشمندان بومی طراحی و ساخته شده است که می تواند الگویی برای بومی کردن تکنولوژی های روز باشد.

در ادامه سعید حمیدی، رییس دانشگاه اراک با اشاره به سابقه و قدمت این دانشگاه گفت: دانشگاه اراک در مسیر تحول در علم و پژوهش گام های بلند و موثر برداشته است.

وی افزود: دانشگاه اراک با توجه به قدمت آن هم در زمینه صنعت و کشاورزی پیشرو است و هم در مرزهای دانش حرکت کرده و در ارتباط با تحقق اقتصاد مقاومتی به سمت طرح های کاربردی گرایش دارد.

همچنین مجتبی ذوالفقاری، عضو هیات علمی دانشگاه اراک و مدیر عامل شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه گفت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و گسترده شدن جغرافیای جمعیتی و لزوم دسترسی سریع ، آسان و مناسب به منابع غذایی فرآورده ای، نگهداری محصولات غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی افزود: تکنولوژی ساخت و طراحی دستگاه خشک کن انجمادی در انحصار چند کشور محدود غربی است و این موضوع در ایران فقط در سایز بسیار کوچک آزمایشگاهی بررسی شده است و در سایز های بیشتر از ۱۰کیلوگرم هیچ سابقه ای ندارد.

ذوالفقاری بیان داشت: کار ساخت و طراحی دستگاه خشک کن انجمادی در سال ۹۲شروع شد که یک سال طراحی و یک سال و نیم ساخت آن به طول انجامید وتکنولوژی ساخت آن کاملا بومی است.

سیدجواد عطیه، مدیر اجرای این طرح هم گفت: طراحی و ساخت این دستگاه در مقیاس آزمایشگاهی نسبت به مقیاس صنعتی ساده و سهل الوصول بوده و  مقیاس صنعتی هدف گیری شده در این پروژه کاملا منحصر به فرد است.

وی ادامه داد: باتوجه به کاربرد بسیار مهم این دستگاه در موارد غذایی و دارویی به هیچ وجه اجازه واردات این محصول با این ظرفیت به ایران داده نمی شود.

عطیه بیان داشت: شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه برای اولین بار در ایران طراحی و ساخت دستگاه خشک کن خلا انجماد را در مقیاس صنعتی و با ظرفیت ۱۰۰کیلوگرم انجام داده است.

گفتنی است کاربردهای روش خشک کن انجمادی در صنایع غذایی، صنایع دارویی، زیستی، پزشکی و صنعت نفت است.