پيشنهاد دادستان براي رفع مشکل برگزاري کنسرت:
مراسم از سوي پليس ضبط شود
دادستان عمومي و انقلاب تهران با ارائه سه پيشنهاد براي اجراي کنسرتها، توجه به اين سه پيشنهاد را مانع از ايجاد تنش در برگزاري کنسرتها و لغو آنها دانست.به گزارش ايسنا به نقل از دادسراي عمومي و انقلاب تهران، دومين نشست دادستاني تهران در حوزه آسيبهاي اجتماعي برگزار شد که به موضوع عفاف و حجاب اختصاص داشت. در اين جلسه که به رياست عباس جعفري دولتآبادي دادستان تهران تشکيل شد، مسوولان پليس، دستگاههاي اجرايي مرتبط با آسيبها و تعدادي از معاونان دادسراي تهران حضور داشتند. جعفري دولتآبادي به موضوع برگزاري کنسرتها و مشکلات ناشي از آن پرداخت و با يادآوري اين نکته که، اين مراسم از قديم الايام برگزار ميشده و موضوع جديدي نيست، اظهار کرد: دادستاني تهران پيشنهاد ميکند برگزاري کنسرتها در تهران منوط به تضمين و تامين امنيت مراسم از سوي استاندار يا فرماندار تهران و تضمين سلامت محتواي برنامه ارائه شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گردد. وي ضبط رسمي مراسم از سوي پليس را به عنوان پيشنهاد ديگر مطرح کرد و گفت: اين اقدام ميتواند در جلوگيري از مشکلات کنسرتها پيشگيرانه باشد. وي توجه به اين سه پيشنهاد را مانع از ايجاد تنش در برگزاري کنسرتها و لغو آنها دانست. دادستان تهران ادامه داد: عملياتي کردن اين سه پيشنهاد باعث ميشود که مسوولان در برگزاري کنسرتها احساس مسؤوليت کرده، تنشها فعلي از بين برود و مسؤولان به وظايف خود عمل کنند. وي افزود: در صورت اجراي اين پيشنهادها دادستاني تهران در صورت اجراي کنسرت با محتواي خلاف موازين اسلامي از وزير ارشاد، و در فرض خدشه به امنيت عمومي از استاندار و فرماندار تهران توضيح خواهد خواست و عنداللزوم بجاي برگزار کننده و يا ساير افراد مرتبط مسؤولان اصلي به شرح فوق مورد پرسش قرار خواهند گرفت.دادستان تهران گفت در صورت پاسخ مثبت دستگاهها، اين پيشنهادها عملي خواهد شد.
جعفري دولتآبادي با اعلام اينکه دادستاني و مسوولان با مد و زيبايي مخالف نيستند، هجمه به عفت، اخلاق و فرهنگ اسلامي در قالب مد و زيبايي را مذموم دانست و مقابله با اقدامات کساني که ضمن ايجاد ارتباط ميان مد و لباس از يک سو و بيعفتي از سوي ديگر، حوزه عفت و حيا را نشانه گرفتهاند را از ضرورياتي دانست که بايد مورد توجه مسوولان قرار گيرد.وي تاکيد کرد: در اين مبارزه اتحاديههاي پوشاک بايد به وظايف خود عمل نموده و در خصوص توليد و عرضه لباس هاي مبتذل پاسخگو باشند و هر جا که اتحاديه قادر نباشد اقدامات پليس توام با حمايت قضايي همراه خواهد بود.در ادامه جلسه سرهنگ بابايي جانشين پليس اطلاعات و امنيت ناجا با ذکر مقدمهاي از ويژگيهاي کشور از جمله جوان بودن 63 درصد جمعيت و پيشينه تاريخي کشور، زمينههاي نفوذ فرهنگي در رواج پوششهاي نامتعارف را تبيين نمود. وي در ترسيم اقدامات دشمن در قالب شبيخون و تهاجم فرهنگي اظهار کرد: وضعيت فعلي ولنگاري فرهنگي محسوب ميشود که در حوزه پوشش شامل لباس، ژورنال و طراحيهاي لباس شکل گرفته و مبادي تبليغ دشمن در اين حوزه عبارت از ماهواره، شبکههاي مجازي، نشريات، مزونها، مانکنهاي خياباني و برخي فروشگاهها است.
سرهنگ بابايي از جمله مشکلات موجود در برخورد با مراکز توليد و عرضه پوشاک و اجناس خلاف عفت عمومي را عدم حضور نهادها و دستگاههاي فرهنگي و کمتوجهي متوليان صدور مجوز براي واحدهاي صنفي دانست و از اتحاديهها خواست که توجيه و آموزش متقاضيان راهاندازي واحدهاي صنفي را در برنامه کاري خود قرار دهند. سرهنگ لطفي مسوول اماکن پليس تهران بزرگ در خصوص نحوه عملکرد گشت ارشاد، با اعلام اين که تاکيد بر تذکر صرف است، در بيان آمار مقايسهاي عملکرد اين گشت گفت: طي پنج ماه اول سال جاري به 24500 نفر بدحجاب تذکر داده شده است. دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با اعلام اينکه 99 درصد لباسهاي نامتعارف توليد داخل کشور است و توليدکنندگان در سفرهاي خارجي ضمن تهيه عکس از پوشاک، در اين خصوص الگوگيري ميکنند، به فعاليت برخي فروشگاههاي عرضه کننده لباسهاي مبتذل بِرَند دست دوم که از ديگر کشورها وارد ميشود و پس از شست و شو و اتوزني عرضه ميگردد، از تذکر به 374 فروشگاه که در اين زمينه فعاليت داشتند، خبر داد.
دادستان تهران در پيگيري مصوبات جلسه قبل، به طرح سوال از چند دستگاه مسوول پرداخت که از آن جمله، خبر مندرج در برخي سايتهاي خبري مبني بر پرداخت حق آرايش به پرستاران برخي بيمارستانهاي خصوصي بود. نماينده وزير بهداشت در بيان نتيجه بررسيهاي صورت گرفته، گفت که معاونت درمان وزارت متبوع، در اين خصوص پيگيري کرد که مستنداتي از سوي خبرگزاري مذکور ارائه نشده و مديرمسوول خبرگزاري اعلام داشته است موضوع خبر، به لحاظ چنين پرداختي در فيش حقوقي نبوده است، بلکه اين پرداختها در قالب ديگري به عمل ميآيد. دادستان تهران مقرر کرد که در پيگيري موضوع، وزارت بهداشت تيمي را براي بازرسي وضعيت پوشش و حجاب پرستاران به بيمارستانها اعزام نمايد و همچنين در خصوص اعزام چنين گروهي متشکل از اعضاي اين جلسه براي امر مذکور اعلام آمادگي نمود و از وزارت بهداشت خواست زمينه را براي اجراي اين مصوبه فراهم نمايد.سوال ديگر از نماينده وزارت آموزش و پرورش در خصوص خبر مربوط به کاهش ساعات دروس ديني و قرآن در مدارس بود که پاسخ آن به جلسه آتي موکول شد. دادستان تهران سوال سوم را از سازمان بهزيستي و پيرامون وضعيت مهدکودکها از جمله آموزش رقص به کودکان در برخي مهد کودکها طرح نمود که نماينده سازمان، ضمن انتقاد از دخالت برخي دستگاههاي اجرايي در راهاندازي مهدکودکها، چنين اقداماتي را مانع از نظارت کامل سازمان بهزيستي بر اين مراکز دانست و اظهار کرد: مهدکودکهايي که داراي مجوز از سازمان بهزيستي ميباشند، تحت نظارت سازمان بوده و بر محتواي آموزشي آنها نظارت ميشود. وي از جمله اقدامات موثر در مقابله با بدحجابي را توقيف اتومبيلهايي که راننده يا سرنشين آن کشف حجاب کرده دانست و با اعلام اينکه دادستاني به پليس در اين خصوص مجوز داده است، از پليس خواست اين دستور را اجرايي کند. دادستان تهران همچنين با تاکيد بر ظرفيت فضاي مجازي در تبليغ بيعفتي به دو معاون خود در دادسراي فرهنگ و رسانه و دادسراي جرايم رايانهاي دستور داد که در اين حوزه ورود جدي نموده و نسبت به سايت هايي که به تبليغ يا فروش لباس هاي مبتذل مي پردازند اقدامات پيشگيرانه صورت گيرد. وي از وزارت کشور خواست به عنوان متولي اين امر، وظايف دستگاهها در حوزه عفاف و حجاب را که در مصوبه شوراي انقلاب فرهنگي مقرر شده است، مجدداً به آنها ابلاغ کند.جعفري مطالبهگري از دستگاهها را دستور ثابت اين سلسه جلسات خواند و يکي از معاونان دادسراي تهران را مسوول پيگيري علت عدم حضور برخي نمايندگان دستگاهها از جمله وزارت ارشاد در جلسه نمود. دادستان تهران در تبيين نقش سازمان صدا و سيما و وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامي در ترويج عفاف و حجاب، به يک فيلم سينمايي اشاره کرد و گفت: فيلم مذکور ترويج دهنده بيعفتي و بيحيايي بوده و در صدد عاديسازي روابط ميان زن و مرد است، به عنوان مثال پوشيدن شلوارهاي پاره در اين فيلم عادي جلوه داده ميشود و به نحوي تبليغ ميگردد؛ لذا وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامي بايد در مورد تهيه و اکران چنين فيلمهايي توجه لازم را بنمايد، زيرا نقش وزارت ارشاد در اين حوزه که از طريق بررسي و صدور مجوز به مطبوعات، جشنها، کنسرتها و فيلمها اعمال ميشود، از اهميت خاصي برخوردار است.
دادستان تهران خاطرنشان کرد: در کنار اقدامات ايجابي، حمايتي و فرهنگي که نقش مهمي در خنثي کردن هجمه دشمن به منظور تغيير رفتار و سبک زندگي دارد بايد توجه داشت اهداف دشمن در موضوع تغيير رفتار جدي است و به صرف برگزاري چند نمايشگاه يا انتشار چند نشريه نميتوان به رفع خطر تهاجم فرهنگي اميدوار بود.
∎