شناسهٔ خبر: 14927134 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

برنامه‌ریزی برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو آغاز شده است

خادم: جایگاه فنی و افتخارات بنا فراموش نشود

رئیس فدراسیون کشتی می‌گوید در بررسی عملکرد فرنگی کاران در المپیک نباید جایگاه فنی و افتخارات بنا فراموش شود.

صاحب‌خبر -


سرویس ورزشی-

با گذشت چند روز از پایان رقابت‌های المپیک، حالا فرصت خوبی است که رئیس فدراسیون کشتی تحلیل خود را از نتایج کشتی گیران در ریو ارایه کند. در همین خصوص روز گذشته رسول خادم در گفت و گویی با سایت فدراسیون کشتی ابتدا از عملکرد فرنگی کاران شروع کرد و اظهار داشت: همه مردم عزیز ایران به خوبی می‌دانند که حضور در مسابقات بزرگ، همیشه با موفقیت مورد انتظار همراه نیست. فراز و نشیب در ورزش قهرمانی، بخشی از ذات ورزش قهرمانی است و بزرگ‌ترین مربیان و قهرمانان ورزش در جهان نیز این فراز و فرود را تجربه می‌کنند.
خادم ادامه داد: در این مدت محمد بنا و قهرمانان تیم‌ملی کشتی فرنگی برای آماده‌سازی لازم با تمام توان زحمت کشیدند. قهرمانان تیم‌ملی کشتی فرنگی ایران، فرزندان بزرگ و افتخار آفرین تیم‌های ملی کشتی ایران در حال حاضر بوده و هستند. آنها تمامی آبروی خود را به میدان مبارزه آورده بودند. به دلیل شرایط خاص تیم‌ملی کشتی فرنگی که در سه وزن فاقد سهمیه المپیک بود و برنامه‌های فنی فشرده‌ای را باید با حضور در رقابت‌های گزینشی، جام جهانی کشتی فرنگی و تورنمنت‌های آماده‌سازی دنبال می‌کرد، نهایت همکاری را حتی با گذشتن از نظرات فنی خود، با کادرفنی تیم‌ملی داشته باشند.
وی تصریح کرد: من مطمئن هستم با ارزیابی دقیق اعضای شورای فنی، و برداشت‌های فنی سرمربی تیم‌ملی از وضعیت تیم در المپیک، به زودی سرمایه‌های ارزشمند کشتی فرنگی برای کسب افتخارات بزرگ، مجدداً سازماندهی خواهند شد.
خادم تاکید کرد: محمد بنا یکی از سرمایه‌های فنی بزرگ ورزش کشور و یک مربی حرفه‌ای است. بنا سرمربی باغیرتی است. ضمن احترام به تمامی نظرات پیشکسوتان و کارشناسان محترم کشتی فرنگی کشور، به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ کشتی، تقاضا دارم نقد عملکرد فنی موجب نشود جایگاه فنی و افتخارات این سرمربی عزیز فراموش شود.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد برنامه‌های آینده کشتی کشور گفت: معتقد هستم که به لطف خدا و حمایت مردم عزیز ایران از ورزش ملی کشور، کشتی ایران می‌تواند همیشه  جایگاه خود را به عنوان مدعی اصلی کسب عنوان قهرمانی در بازی‌های المپیک و جهانی حفظ نماید، در صورتی که ضمن تنظیم و اصلاح دایم سیستم بسترسازی (برای شناسایی و پرورش استعدادهای بالقوه در سنین پایه)، سیستم کارگاه‌های فنی (برای شناسایی و پرورش استعدادهای برتر در رده سنی جوانان و امید) و سیستم گلخانه‌ای ( برای پرورش برترین استعدادهای فنی در هر وزن در رده سنی بزرگسالان) در قالب ساختار فنی مشخص، الزام به اجرا قانون فرآیند انتخابی تیم‌های ملی کشتی کشور  متناسب با برنامه‌های بین‌المللی هر سال با نهایت جدیت در سازمان مدیریت کشتی ایران دنبال شود.
وی افزود: فرآیند انتخابی تیم‌ملی باید هر سال با توجه به شرایط رقابت‌های اصلی (المپیک، جهانی، بازی‌های آسیایی، جام جهانی و آسیایی) در تقویم جهانی آن سال تنظیم شود. بر این اساس باید حضور کشتی‌گیران واجد شرایط در مسابقات انتخابی تیم‌های ملی به عنوان اصل اول و توجه به سایر ویژگی مورد نظر فرآیند (عملکرد کشتی گیر در میادین خارجی، نظم اخلاقی و آمادگی فنی- جسمی- روانی) به عنوان اصول جانبی، مبنای ارزیابی مدعیان هر وزن  برای پوشیدن پیراهن تیم‌ملی در هر سال فنی محسوب شود.
خادم ادامه داد: از این راه می‌توانیم سال به سال، ضمن افزایش تدریجی توان فنی تیم‌های ملی خود، در مسابقات بزرگ جهانی و المپیک نیز همیشه  ترکیبی از قهرمانان جوان و با تجربه را در تیم‌های ملی کشتی فرنگی و آزاد بزرگسالان  داشته باشیم. باید توجه داشت گرچه رعایت این قانون ممکن است بعضاً هزینه‌های سنگینی نیز به لحاظ فنی برای کادرهای فنی تیم‌های ملی در مسابقات بزرگ و مهمی چون مسابقات المپیک و جهانی داشته باشد اما در نهایت به سود منافع ملی کشتی ایران در عرصه‌های بین‌المللی خواهد بود.
سرمربی تیم‌ملی کشتی آزاد در مورد عملکرد این تیم در رقابت‌های المپیک 2106 ریو اظهار داشت: لازم می‌دانم به عنوان سرمربی تیم‌ملی کشتی آزاد در المپیک، نگاه کلی به عملکرد کشتی گیران تیم‌ملی کشتی آزاد نیز داشته باشم. اگرچه داشتن بهترین عملکرد در بیست سال اخیر در این رویداد بزرگ و میزان رضایت‌مندی نسبی مردم عزیز ایران از این عملکرد در المپیک برزیل، می‌تواند ملاک ارزیابی قلمداد شود، اما انتظار من از فرزندانم در تیم‌ملی کشتی آزاد، بیش از اینها بوده و هست. مطمئن باشید.
خادم ادامه داد: زجر و رنج رضا یزدانی در تمرینات با پایی مصدوم و درد جانکاه ناشی از تضییع حق او، شعور و کلاس فنی برتر حسن رحیمی در کشتی جهان به همراه شخصیت مهربان، برادروار و محوری او در جمع  اعضای تیم ملی، اندیشه و غیرت کمیل قاسمی در نبرد با حریفانی که حدود پانزده کیلو از او سنگین‌تر بودند، به همراه شخصیت مقید، صبور و متین او در مواجهه با مشکلات و شجاعت و دلاوری او برای مردم ایران فراموش نشدنی است. خادم گفت: از امروز، برنامه‌ریزی برای حضور شایسته و قدرتمند تیم‌های ملی کشتی ایران، در  المپیک 2020 توکیو  آغاز شده است.