شناسهٔ خبر: 14926797 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کائنات | لینک خبر

ستون اخبار

صاحب‌خبر - بازديد مديرعامل فارابى
از پشت صحنه «قاتل اهلى»
گروه هنر :مديرعامل بنياد سينمايى فارابى از پشت صحنه قاتل اهلى بازديد كرد.
به گزارش مشاور رسانه اى فيلم، عليرضا تابش چهارشنبه شب در لوكيشين كافه كتاب واقع در نشر ثالث حضور پيدا كرد و از نزديك در جريان روند فيلمبردارى قرار گرفت. مدير عامل فارابى در اين بازديد دقايقى با مسعود كيميايى هم كلام شد.
تاكنون ٤٨ جلسه از فيلمبردارى قاتل اهلى انجام شده و طبق برنامه ريزى قبلى ١٢ جلسه ديگر كار به پايان ميرسد. همزمان با فيلمبردارى بهرام دهقانى مونتاژ قاتل اهلى را آغاز كرده و قرار است اولين نمايش آن در جشنواره ٣٥ فجر باشد.
منصور لشكرى قوچانى تهيه كنندگى فيلم تازه مسعود كيميايى را برعهده دارد.
فهرست بازيگران قاتل اهلى به اين شرح است: پرويز پرستويى، امير جديدى، پگاه آهنگرانى، پرويز پورحسينى، لعيا زنگنه، حميدرضا آذرنگ، اميرحسين رستمى، حميدرضا افشار، آزاده مهدى زاده، رضا رشيد پور، اكبر معززى، سينا سهيلى، سعيد پيردوست، شراره دولت آبادى، با هنرمندى پولاد كيميايى و با حضور ثريا قاسمى.

اظهارات سخنگوی کانون کارگردانان درباره برخی حواشی اخیر سینما
گروه هنر :سخنگوی کانون کارگردانان سینمای ایران درباره ممنوع‌الفعالیتی برخی سینماگران و نیز عدم نمایش فیلم «لانتوری» در سینماهای حوزه هنری نقطه‌نظرات این کانون را مطرح کرد.
محمدعلی سجادی بیان کرد: کانون کارگردانان سینمای ایران معتقد است تحریم فیلم «لانتوری» و نمایش ندادن آن در تعدادی از سینماهای کشور و نیز ممنوع‌الفعالیتی بعضی از سینماگران در تداوم همان فضای اختلال روانی وارد شده بر سینماست که به نظر می‌رسد با توجه به فروش خوب فیلم‌ها، حاصلی جز کُند کردن روند تولید فیلم و ارتباط با مخاطب ندارد.
او ابراز عقیده کرد: این عادلانه نیست که در شرایط فعلی که توازنی میان تولید و موقعیت نمایشی فیلم‌ها وجود ندارد، یک فیلم سینمایی به این شکل تحریم شود، چرا که به نظر می‌رسد این جزو بازی‌های خارج از قاب سینماست که به سینمای ایران تحمیل می‌شود.
وی با انتقاد از اتفاقی که برای فیلم «لانتوری» رخ داده است، گفت: سالن‌هایی که این فیلم را نمایش نمی‌دهند متعلق به مردم و سینمای ایران هستند و این برخورد مسلکی تداوم همان اختلالی است که به آن اشاره کردم.
سجادی ادامه داد: موضوع مهم دیگر این روزهای سینما، ممنوع‌الفعالیت کردن تعدادی از سینماگران است که آن هم در قالب همین اختلال می‌گنجد، چرا که همکاران ما بارها تأکید کرده‌اند که خودشان درخواستی برای پخش تیزرهای آثار خود از شبکه‌های ماهواره‌ای نداشته‌اند و آنچه اتفاق افتاده به نظر می‌رسد سوءتفاهم باشد که قرار است در گفت‌وگوها حل شود.
وی با تأکید بر اینکه به هر حال همان تیزرهای پخش شده هم از تولیدات سینمای ایران بوده‌اند که براساس موازین همین کشور تولید شده‌اند، خاطر نشان کرد:‌ باید تلاش کنیم در جهت تقویت تولیدات سینمایی اقدام شود نه اینکه، به این شکل مانع‌ تراشی صورت گیرد.

«قضیه‌ی مامان‌سوری» به جشنواره‌ مونترال راه یافت
گروه هنر :«قضیه‌ی مامان سوری» در بخش «تمرکزی بر سینمای جهان» چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مونترال پذیرفته شد.
فیلم کوتاه «قضیه‌ی مامان سوری» به کارگردانی حسین هجرتی در بخش «تمرکزی بر سینمای جهان» چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مونترال پذیرفته شد.
جشنواره بین‌المللی فیلم مونترال که یکی از قدیمی‌ترین جشنواره‌ها و همچنین تنها جشنواره رقابتی مورد تأیید FIAPF در آمریکای شمالی است امسال از تاریخ ۲۵ اوت تا ۵ سپتامبر (۴ تا ۱۵ شهریور ماه) در شهر مونترال در حال برگزاری است.
«قضیه‌ی مامان‌سوری» که در سال ۹۴ تولید شده است، تلاش دارد با پرداختن به موقعیت اخلاقی خیالی‌ که بستر اجتماعی-تاریخی آن را استارت‌آپ نوپایی فراهم می‌آورد که کارش توزیع غذای خانه‌پز بین مشتری‌های تهرانی است، به نقد سیستم و مدیا بپردازد.
این اثر ادای دینی است به عباس کیارستمی و «قضیه شکل اول، شکل دوم‌»اش که حسین هجرتی فیلم‌اش را وام‌دار آن می‌داند.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: «مامان‌سوری زن سالخورده‌ تنهایی است که با پختن غذای خانگی برای چندتایی مشتری که از سایت مامان‌پز به او سفارش می‌دهند، امرار معاش می‌کند. یک روز غذای مامان‌سوری خراب می‌شود و نمره‌ منفی مشتری‌ها در ارزیابی پیامکیِ سایت او را از کار بیکار می‌کند. کارگردانی می‌خواهد با نشستن پای صحبت تعدادی از مشتری‌ها و به تصویر کشیدن تبعات تصمیم‌شان، از این قضیه فیلمی بسازد ...»

انتشار رمان مصور
 یک انیمیشن سینمایی
گروه هنر :دو جلد اول سری رمان‌های مصور انیمیشن بلند سینمایی«آخرین داستان» نوشته اشکان رهگذر با ویرایش محمد چرمشیر در مهر ماه امسال منتشر می‌شود.
به گزارش روابط عمومی استودیو «هورخش»، دو جلد نخست این مجموعه براساس داستان جمشید و با الهام از شاهنامه به عنوان پیش درآمدی برای انیمیشن بلند سینمایی«آخرین داستان/The Last Fiction» به کارگردانی اشکان رهگذر منتشر می‌شود.