شناسهٔ خبر: 14926666 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اجرای 316طرح با 670میلیارد ریال دستاورد دولت تدبیر و امید در شهرستان مرزی قصرشیرین

قصرشیرین- ایرنا- از ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تا پایان سال 94، خدمات شایسته ای به مردم قصرشیرین ارایه شده و با رویکرد انجام طرح های عمرانی در سه سال گذشته، 669 میلیارد و 740 میلیون ریال اعتبار برای اجرای طرح های عمرانی این شهرستان هزینه شده است.

صاحب‌خبر -

این اعتبار برای اجرای 316 طرح عمرانی در بخش های مختلف از محل اعتبارات استانی، ملی، پیوست قانون و سفر رهبر معظم انقلاب تامین شده است.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: از مجموع اعتبارات هزینه شده برای این شهرستان 174 میلیارد و 670 میلیون ریال برای 129 طرح در سال 92، 267 میلیارد و 390 میلیون ریال برای اجرای 125 طرح عمرانی در سال 93 و 227 میلیارد و 680 میلیون ریال برای اجرای 94 طرح در سال 94 اختصاص یافت.
مرادعلی تاتار با تقدیر از تلاش های ارزنده دولت تدبیر و امید در سه سال اخیر افزود: این اعتبارات در بخش های کشاورزی، بهداشتی، آموزشی، خدمات شهری، طرح های هادی روستایی، آبرسانی، راه های روستایی، ورزشی و فرهنگی هزینه شده است.
وی همچنین اعتبار امسال برای اجرای 80 طرح عمرانی را نیز 56 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: جذب اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی 100 درصد و اعتبارات عمرانی 70 درصد بوده است.
تاتار اضافه کرد: دولت در ابتدای راه با خزانه ای خالی، وجود قطعنامه های تحریم ساز سازمان ملل، تورم و بیکاری، رکود اقتصادی و واحدهای تولیدی همراه بود اما با این وجود، اجرای طرح های عمرانی در شهرستان قصرشیرین با جدیت دنبال شد.
وی گفت: بعد از پیروزی عقلانیت و تدبیر و امید در 22 خرداد 92 با حضور گسترده مردم در حمایت از این تفکر، دولت کار خود را با شعار قانوگرایی آغاز کرد.

** طرح بزرگ خط انتقال آب سامانه گرمسیری در قصرشیرین
طرح بزرگ خط انتقال آب سامانه گرمسیری به طول 45 کیلومتر از منطقه 'بازی دراز' در سرپل ذهاب آغاز و از قصرشیرین می گذرد. این طرح شامل سه خط است که دو خط آن به استان ایلام و یک خط دیگر آن در مرز سومار در دست احداث است.
تاتار با اعلام این مطلب گفت: هزینه اجرای این طرح 120 میلیارد ریال است که تونل شهدای بازی دراز نیز دیگر طرح در این سامانه است که طول این تونل هشت هزار و 600 متر با قطر حفاری شش و هشت دهم متر است و اکنون در روستای کرکهرک شهرستان قصرشیرین در دست احداث است.
وی افزود: این تونل در صورت بهره برداری ظرفیت تولید 688 لیتر آب در ثانیه را دارد و زمینه اشتغال 200 تن از افراد جویای کار را نیز فراهم می کند.

** آبی شدن 16 هزار هکتار از زمین های کشاورزی در قصرشیرین
سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه گفت: در بخش کشاورزی شهرستان شاهد تحولات بزرگی در بحث بهره برداری از سدها و شبکه های زیر دست آن شامل سد شرفشاه سومار، تنگ حمام و سد زاگرس است.
وی اظهار کرد: زمین های پایین دست سد زاگرس شامل شش هزار هکتار اراضی آبی است که از این میزان دو هزار و 400 هکتار به صورت قطره ای بارانی و بقیه به صورت سنتی است.
وی اضافه کرد: با بهره برداری از منابع آبی و سدهای در دست احداث در شهرستان به جز طرح سامانه گرمسیری، 16 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه نیز به آبی تبدیل می شود.

** تولید دو هزار و 500 تن ماهی در مجتمع شیلات شهدای قصرشیرین
طرح پرورش شیلات شهدای قصرشیرین از طرح های بزرگ کشور است که در منطقه صفر مرزی و به عنوان یک پدافند غیرعامل در تولید و پروش ماهیان گرم آبی در حال فعالیت است.
تاتار گفت: از مجموع 63 مزرعه پرورش ماهیان گرمابی مجتمع شیلات شهدای گمنام این شهرستان اکنون 57 مزرعه با مساحت 500 هکتار با تولید سالیانه دو هزار و 500 تن فعال است.
وی اظهار کرد: مجتمع شیلات شهدای قصرشیرین با هشت هزار هکتار وسعت به عنوان سومین مجتمع بزرگ پرورش ماهیان گرمابی کشور حدود یک دهه است که در تولید انواع ماهیان گرمابی و میگوی آب شیرین فعالیت دارد.
تاتار ادامه داد: به واسطه وجود مجتمع شیلات شهدای قصرشیرین، استان کرمانشاه پس از استان های ساحلی به عنوان چهارمین استان فعال و پیشرو در تولید ماهیان گرمابی مطرح است.
وی، کپور، آمور، فیتوفاگ و بیگ هد (سرگنده) را از جمله انواع ماهیان گرمابی نام برد که در مجتمع پرورش ماهیان گرمابی قصرشیرین تولید می شود.

** باغ چهار هزار هکتاری قصرشیرین
تاتار در ادامه تشریح دستاوردهای دولت در شهرستان مرزی قصرشیرین گفت: باغ چهار هزار هکتاری برای کاشت انواع درختان میوه های گرمسیری مانند خرما، انگور و مرکبات با هدف تولید محصولات گرمسیری ایجاد می شود که 600 هکتار خرما، یک هزار و 400 هکتار مرکبات و هزار هکتار آن به کاشت نهال انگور اختصاص دارد.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین اضافه کرد: با حضور مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جریان سفر کاروان تدبیر و امید به استان کرمانشاه، بهره برداری از مرحله نخست طرح باغ چهار هزار هکتاری شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس آغاز شد.
وی افزود: برای اجرای این طرح که از سال 91 عملیات اجرایی آن آغاز شده است دو هزار و 385 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شد که تسهیلات مصوب آن یک هزار و 500 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه و عاملیت بانک سپه است.
تاتار با بیان اینکه مشخصات این طرح شامل سه هزار هکتار باغ، سد مخزنی با ظرفیت 25 میلیون متر مکعب ذخیره آب، شبکه آبیاری قطره ای به وسعت سه هزار هکتار و احداث جاده بین مزارع و سامانه بهره برداری هوشمند است، گفت: تولید سالیانه این باغ 81 هزار تن مرکبات، انگور و خرما است.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین ادامه داد: مرحله نخست این طرح 600 هکتار است و عملیات اجرایی توسعه و احداث یک هزار هکتار دیگر از این باغ آغاز شده است.
به گفته او سد مخزنی این طرح نیز به بهره برداری رسید که هدف از آن ذخیره سازی 25 میلیون متر مکعب آب برای جلوگیری از هدر رفت آب های مرزی است.
وی افزود: با توجه به وجود دو پایانه مرزی خسروی و پرویزخان در قصرشیرین و همجواری آن با عراق این باغ با هدف صادرات محصولات تولیدی طراحی شد و ساخت و ایجاد صنایع پایین دستی شامل سردخانه برای نگهداری محصولات نیز در این طرح پیش بینی شده است.

** بازسازی نفت شهر
سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه گفت: دولت تدبیر و امید در راستای عمران و آبادانی مناطق مرزی به ویژه بازسازی شهر مرزی نفت شهر عزمی جدی دارد تا این شهر را برای اسکان و بازگشت اهالی آن آماده کند.
وی گفت: نیروهای پاکسازی هم اکنون برای مین روبی اراضی کشاورزی پاکسازی نشده در سومار و نفت شهر حضور دارند و طرح هادی و نقشه معابر، خیابان ها و کوچه ها نیز تهیه و تکمیل شده است.
وی اعتبار در نظر گرفته شده برای بازسازی شهر مرزی نفت شهر را بیش از 200 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: امید است در صورت مهیا شدن زیرساخت های لازم امسال شاهد استقرار دوباره مرزنشینان در نفت شهر باشیم.
وی همچنین از اجرای طرح سامانه آبیاری نوین قطره ای در سطح دو هزار هکتار از زمین های کشاورزی بخش سومار خبر داد و اضافه کرد که برای این منظور 340 میلیارد ریال اختصاص یافت که تاکنون 200 میلیارد ریال آن جذب شده است.
وی میانگین پیشرفت فیزیکی این طرح را بیش از 70 درصد اعلام کرد و ادامه داد: تلاش می شود که امسال نیز از محل همین اعتبارات اختصاص یافته هزار هکتار دیگر از زمین های کشاورزی در بخش مرزی سومار به سامانه نوین آبیاری تجهیز شود.
این مقام مسوول افزود: اکنون در بخش مرزی سومار به غیر از نیروهای نظامی و اداری، 250 تن از مردم منطقه نیز سکونت دارند و تاکنون ٥٠٠ خانوار نفت شهری برای بازگشت و سکونت دایم در این منطقه نیز اعلام آمادگی کرده اند.

**پرداخت تسهیلات 60 میلیون ریالی به ساکنان روستاهای بازسازی نشده قصرشیرین
سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه اعلام کرد که به ساکنان روستاهای بازسازی نشده خالی از سکنه نوار مرزی این شهرستان 60 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت می شود.
وی گفت: این اعتبار از محل اعتبارات رهبر معظم انقلاب برای ساخت واحدهای مسکونی به افرادی که قصد بازگشت به روستای خود را داشته باشند، پرداخت می شود.
وی اظهار کرد: همچنین 150 میلیون ریال نیز تسهیلات مقاوم سازی به افرادی که پروانه ساخت ساختمان آنها حداقل 60 مترمربع زیر بنا داشته باشد، پرداخت می شود.
وی اضافه کرد که رویکرد دولتمردان، بازسازی روستاهای خالی از سکنه و فراهم کردن شرایط اسکان روستاییان در نوار مرزی است و برای تحقق این مهم از تمام ظرفیت های موجود به شکل مطلوب استفاده خواهد شد.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین بیان کرد: براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر جلوگیری از ساخت و ساز تا فصله 15 کیلومتری مرز، روستاهای نوار مرزی قصرشیرین که بازسازی نشده اند، همچنان بلاتکلیف هستند.
تاتار با بیان اینکه 50 خانوار قصرشیرینی تاکنون برای بازگشت به روستاهای خالی از سکنه اعلام آمادگی کرده اند، اظهار کرد: محل روستا جانمایی شده و در صورت مراجعه اهالی، تسهیلات برای ساخت واحد مسکونی با همکاری بنیاد مسکن و همچنین اداره امور آب انجام می شود.
وی گفت: شهرستان مرزی قصرشیرین 36 روستای بازسازی نشده دارد که از این تعداد هفت روستا در بخش مرزی سومار واقع شده است.
وی افزود: با توجه به درخواست زیاد مردم منطقه برای بازگشت به نوار مرزی، کار مطالعاتی برای بازسازی این روستاها توسط بنیاد مسکن و ادارات مربوطه شهرستان در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسوول ادامه داد: طرح جامع روستایی برای روستاهای 'قلعه سبزی' و 'خسروی' انجام شد و برای دو روستای 'ولد کشته' و 'برارعزیز' هم در دست اقدام است.

** صادرات 346 میلیون دلار کالا از مرزهای قصرشیرین به عراق
سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه سخنان خود گفت: 346 میلیون دلار کالا در سه ماه نخست امسال از مرزهای پرویزخان و خسروی این شهرستان به عراق صادر شد.
تاتار وزن کالاهای صادر شده از مرزهای این شهرستان را در این مدت 826 هزار تن اعلام کرد.
وی عمده کالاهای صادر شده از مرزهای پرویزخان و خسروی به عراق را شامل سیمان خاکستری، کیک و بیسکویت، کولر آبی، گوجه فرنگی و رب گوجه، هندوانه، لبنیات، لوازم ساختمانی و میوه و تره بار ذکر کرد.
او میزان واردات سوخت مازوت از مرزهای پرویزخان و خسروی در سه ماه نخست امسال را 320 هزار تن ذکر کرد و اظهار کرد: این میزان سوخت مازوت با 12 هزار و 600 دستگاه تریلر کشنده از مرزهای قصرشیرین وارد کشور شد.
مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال 86 تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه کردستان عراق قرار دارد و توسعه این مرز با هدف تسهیل در روان سازی صادرات در دستور کار قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین به مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه و همچنین خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که 54 درصد صادرات غیرنفتی ایران به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول 900 کیلومتر به کشورهای اروپایی است و اکنون که عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد، بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از 27 هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه با عراق 186 کیلومتر مرز مشترک دارد که در امتداد این مرز دو معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این دو مرز انجام می شود.
روزانه 800 تا یک هزار و 200 دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین 500 دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین 600 دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.
مرز خسروی نیز با داشتن بزرگترین پایانه بین المللی، 20 کیلومتر با قصرشیرین فاصله دارد و نزدیکترین نقطه به کربلای معلا است.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: در سه ماه نخست امسال 34 هزار و 365 مسافر ایرانی و خارجی از مرز رسمی پرویزخان و خسروی این شهرستان به عراق تردد کردند.

**موافقت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، با ایجاد منطقه آزاد تجاری قصرشیرین
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: این طرح اکنون به مجلس ارسال شده و در لیست پیشنهادی دولت به مجلس شورای اسلامی شامل لایحه ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری صنعتی و 12 منطقه ویژه اقتصادی برای طی تشریفات قانونی قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: دو طرح ایجاد منطقه آزاد تجاری قصرشیرین و همچنین پتروشیمی اسلام آبادغرب جزو طرح مورد تاکید رییس جمهوری در جریان سفر ایشان به استان کرمانشاه بود که این مهم اکنون در مسیر اجرایی قرار دارد.
وی بیان کرد: ایجاد منطقه آزاد تجاری قصرشیرین اکنون در حال طی شدن مسیر اجرایی است و امید است به زودی به نتیجه برسد تا مرزنشینان قصرشیرین و در واقع کل استان کرمانشاه از این طرح منتفع شوند که در نتیجه آن مسیر پیشرفت و توسعه اقتصادی این منطقه تسهیل می شود.

** حضور قدرتمند دولت تدبیر و امید در عرصه سیاست خارجی
سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه اظهار کرد: دولت در عرصه سیاست خارجی حضوری مقتدرانه داشته و در مذاکره حساس کشورمان با 1+5، با حضور تیم قوی مذاکره کننده، بعد از سال ها حق غنی سازی ایران در استفاده صلح آمیز از فن آوری هسته ای به رسمیت شناخته شد.
تاتار اضافه کرد: بعد از برجام شاهد حضور گسترده هیات های اقتصادی و تقاضاهای زیادی از سوی کشورهای مطرح اروپایی برای آغاز سرمایه گذاری در کشور بودیم و قراردادهای مهمی در زمینه خرید هواپیما و همچنین صنعت خودروسازی بسته شد.
هم اکنون عزم دولت تدبیر و امید در سال چهارم از خدمت صادقانه خود برای بهبود وضعیت معیشت مردم و حل مشکلات اقتصادی و همچنین پیشرفت و توسعه کشور هم در بعد داخلی و هم بین المللی ستودنی است.
نازنین باباخانی خبرنگار ایرنا دفتر قصرشیرین