شناسهٔ خبر: 14926099 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

روی خط خبر/ آیا گمرک دیجیتالی دست قاچاقچیان کالا را کوتاه می کند؟

در حالیکه سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا معتقد است گمرک دیجیتال می تواند تا حدود زیادی جلوی ورود کالای قاچاق به کشور را بگیرد، عضو اتاق بارزگانی با مفید اعلام کردن این سیستم تاکید کرد: این سیستم نمی تواند مانع ورود کالای قاچاق به کشور شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، باقری پور مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران با حضور در برنامه روی خط خبر با مفید دانستن گمرک دیجیتالی برای تسهیل تجارت و مبارزه با قاچاق کالا گفت: دریافت اطلاعات از گمرک مبدا موجب می شود تا عملیات ترخیص با سرعت بیشتری صورت بگیرد؛ اتاق بازرگانی مسئول صدور گواهینامه های مبدا است که در صورت دریافت آن به صورت برخط قطعا سرعت عمل بالاتر رفته و همه چیز در یک زمان کوتاه به سرعت بررسی می شود.

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران در ادامه تصریح کرد: دریافت اطلاعات اصلی از منشا موجب می شود تا اطلاعات اصلی کالا حفظ و جلوی تقلب و فریب اطلاعاتی گرفته شود، این موضوع برای ما بسیار مهم است زیرا از این طریق می توانیم مدیریت ریسک را اعمال کنیم؛ مدیریت ریسک به ما کمک می کند تا نقاط ضعف را به خوبی شناسایی کرده جلوی ورود اقلام قاچاق به کشور را بگیریم.

او ادامه داد: گمرک در فرایند ترخیص با 22 ارگان همکاری تنگاتنگی دارد و همین امر موجب می شود تا فرآیند ترخیص به دلیل مکاتبات اداری به شدت طولانی شود که در کنار این زمان طولانی، جعل احتمالی نامه ها را هم باید لحاظ کنیم؛ حال به مدد تکنولوژی این فرآیند به شدت کوتاه، بروکراسی های اداری به حداقل رسیده و پایش فضا به آسانی ممکن می شود، از طریق گمرک دیجیتالی تاییدیه ها به صورت برخط و آنی صورت می گیرد و تقلبها هم به حداقل می رسند.

خورشیدی دیگر مهمان برنامه گفت: اصالت کالا از طریق سامانه گمرک دیجیتال به آسانی قابل تشخیص و گویای این واقعیت است که کالا در کشور مبدا از چه وضعتی برخوردار بوده و می تواند جلوی نواقص و یا ورود اقلام نامرغوب به کشور را گرفت.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر ما از تجهیرات بالایی برخوردار نیستیم و نمی توانیم کانتینرها را یک به یک وارسی کنیم لذا از طریق گمرک دیجیتالی می تواند اظهار نامه ها را از گمرک مبدا به صورت برخط بدست آورده و با اطلاعات موجود بر روی کانتینر مقایسه کنیم، به این ترتیب می توانیم به آسانی جلوی ورود اقلام قاچاق به کشور را بگیریم.

او افزود: در حال حاضر و با توجه به نظارت های صورت گرفته قاچاق از مبادی ورودی به شدت کاهش یافته و گمرک می تواند با سهولت بیشتری کالای قاچاق را از غیر قاچاق تشخیص دهیم، البته این تشخیص در حال حاضر توسط اپراتور صورت می گیرد که ما در تلاشیم تا این امر را هم الکترونیکی کنیم.

لاهوتی دیگر مهمان تلفنی برنامه با اشاره به شفاف سازی شدن سیستم ترخیص کالا از گمرک به کمک این سامانه یادآور شد: موضوع الکترونیک شدن گواهی نامه مبدا موجب لغو گواهینامه های جعلی و شفاف سازی در روند تجارت و ترخیص کالا از کمرک کشور می شود.

عضو اتاق بازرگانی ایران در ادامه تاکید کرد: گواهینامه راه اندازی سیستم گمرک دیجیتال تا کنون در 24 کشور فعال شده که ایران آخرین کشوری است که به عضویت این گروه درآمده است، این در حالیست که کشورهای اروپایی و آمریکا از این روش در گمرکات خود استفاده نمی کنند اما ایران با توجه به حجم مبادلات بسیار بالایی که دارد بایستی به عضویت این گروه درمی آمد.

او تصریح کرد: ما برای راه اندازی این سیستم در کشور می بایستی زیرساختها و گواهینامه هایی را دریافت می کردیم تا بتواند این سیستم را راه اندازی کند که در حال حاضر منتظر تایید آی سی سی هستیم و امیدواریم تا یایان ماه آینده این سیستم در گمرک کشور به صورت رسمی عملیاتی می شود.

او یادآور شد: این سیستم باعث می شود تا واردات رسمی به خوبی شناسایی شود اما عملا برای کالاهای قاچاق کاربرد چندانی ندارد زیرا این دسته از کالاها از مبادی رسمی وارد نمی شوند و در نتیجه قابل پیگیری هم نیستند.

دانلود