این روزنامه با انتخاب عنوان اشتغال هم از قطار برنامه ششم جا ماند، آورد: رهبر معظم انقلاب اسلامی هفته گذشته در دیدار با هیات دولت، یکی از اولویت ها و سرفصل های کاری دولت را تدوین و اجرای برنامه ششم خواندند و با اشاره به تأخیر در ارائه برنامه ششم توسعه افزودند: برنامه های توسعه، هماهنگی و هم افزایی ایجاد می کنند و همچون حلقه های یک زنجیر، کشور را به اهداف برنامه چشم انداز می رسانند، بنابراین با پیش بردن سریع برنامه ششم، نگذارید کار بیش از این متوقف شود. با توجه به آغاز روند بررسی لایحه ششم توسعه در مجلس شورای اسلامی بسیاری از کارشناسان نسبت به برخی کاستی ها و مشکلات این برنامه در بخش اشتغال ابراز نگرانی کرده اند. این در حالی است که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، توجه به معیشت و اشتغال اکنون در اولویت های سیاستگذاری باید قرار گرفته و مسئولان لازم است در راستای کاهش مشکلات گام بردارند.
روزنامه جام جم با انتشار عنوان سکوت هنر به احترام استاد، نوشت: روز گذشته خبر درگذشت داوود رشیدی، هنرمند پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران در فضای مجازی منتشر شد و همه آنهایی را که با آثار درخشان و شخصیت مهربان، بادانش و دوست داشتنی او خاطرات خوبی دارند، متاثر کرد. اما رشیدی پیش از این هم با مرگ روبه رو شده و ما را با فقدان و جای خالی خود مواجه کرده بود. انگار او با مرگ های تلویزیونی و سینمایی اش طی سال ها، داشت ما دوستدارانش را برای وداعی واقعی و تلخ در این زمان و این لحظه آماده می کرد. پیکر داوود رشیدی، بازیگر پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینما که صبح روز گذشته به دلیل ایست قلبی بدرود حیات گفت، ساعت 9 صبح فردا، از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع می شود. این هنرمند در سال های اخیر از بیماری آلزایمر رنج می برد.
روایت قصه «پریا» در گفت و گو با نویسنده، عنوان دیگر این روزنامه است، در این مطلب می خوانیم: سعید فرهادی، نویسنده فیلمنامه سریال «پریا»، سریال دیگری به نام «تا ثریا» را نوشت که به کارگردانی سیروس مقدم ساخته شد و اثر موفقی از آب درآمد. «پریا» نیز به دلیل مضمون جسورانه و متفاوتش نظر تماشاگران را جلب کرده و بعد از این نام فرهادی می تواند در تیتراژ هر سریالی، جلب توجه کند بخصوص حالا که تصمیم گرفته فیلمنامه بعدی اش را خودش هم کارگردانی کند. فرهادی در گفت و گویی اظهار داشت: ارائه اطلاعات پزشکی و بهداشتی تقریبا 15 درصد برای من اهمیت داشت و بیشتر به تبعات اجتماعی، روابط فرد بیمار با خانواده، دوستان و آشنایان و واکنش های روانی به مسائل زندگی در دوران بیماری توجه کرده ام. برای خیلی ها، این سریال درباره ایدز است، اما برای من بیشتر در این باره است که بعد از وقوع چنین بحرانی، چه موقعیت هایی به وجود می آید و اطرافیان و جامعه با فرد بیمار و بیماری چه برخوردی می کنند. این در حالی است که ایدز از نظر پزشکی با بیماری هایی مانند هپاتیت و دیابت خیلی تفاوت ندارد و آنچه این بیماری را وحشتناک کرده، رفتار اشتباه رسانه ها و مردم است.
روزنامه جام جم با درج عنوان چادر ایرانی چگونه ژاپنی شد؟، آورد: غلامعلی حداد عادل در کتاب «فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی» که سال 1359 برای اولین بار چاپ شده است به این سؤال می پردازد که لباس ژاپنی ها چگونه غربی شد؟ کسی چه می داند شاید سال ها بعد از این از ما بپرسند چادر ایرانی چگونه ژاپنی شد؟ با نگاهی اجمالی به وضعیت تولید پارچه چادر مشکی در کشور درمی یابیم مصرف فعلی کشور حدود 70 میلیون متر در سال است و سالانه حدود 150 میلیون دلار بابت واردات چادر مشکی ارز از کشور خارج می شود. اما در پاسخ به این پرسش که چرا تا امروز روند استقبال فعالان اقتصادی از تولید این محصول کم بوده باید به این نکته اشاره کرد که سود بالای واردات پارچه چادر مشکی برای کارتل هایی که در زمینه واردات این محصول سرمایه گذاری می کنند، مانع از تولید آن در کشور شده و در حال حاضر 95 درصد نیاز بازار از طریق واردات تأمین می شود.
این روزنامه یادداشت های «در خدمت استاد» و «کاهش نرخ بیکاری، شرط رشد اقتصادی» را به ترتیب به قلم مهدی هاشمی بازیگر و ساسان شاه ویسی کارشناس مسائل اقتصادی منتشر کرد.
روزنامه جام جم در ضمیمه قاب کوچک عنوان «تلخی ها و شیرینی های پرستاری» را انتشار داد و در نیم صفحه نخست عنوان های «زخم های بیکاری بر آبادانی روستا»، «گفت و گوهای صلح در میان بیم و امید»، «از نزاع های خیابانی تا جنایت های خونین» و «شمخانی: با خویشتنداری در دام سعودی های نمی افتیم» را به چاپ رساند.
همچنین «نقد و نظر» عنوان ستون ویژه این روزنامه در صفحه رادیو و تلویزیون است.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9165**9131
صلح و معنویت، تیتر یک جام جم
تهران- ایرنا- روزنامه جام جم در شماره شنبه ششم شهریور در توضیح تیتر یک، نوشت: عبدالعلی علی عسکری رئیس رسانه ملی در اجلاس بین المللی AIBD بر رسالت جهانی صدا و سیما تاکید کرد و گفت: کشور ایران منادی معنویت، عقلانیت و عدالت در منطقه و جهان است و سازمان صداوسیما به عنوان یک رسانه عمومی خود را متعهد به مراعات و گسترش ارزش های انسانی و معنوی و صلح و همزیستی مسالمت آمیز در جهان معاصر می داند.
صاحبخبر -