تامین مالی ١٠٠٠میلیارد تومانی از طریق بورس کالا
مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به اینکه شرکت بورس کالا تنها با یکی از ابزارهای مالی خود بیش از یک هزار میلیارد تومان برای بنگاهها تامین مالی کرده است، اظهار کرد: با اینکه زمان زیادی از معرفی پروسه تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالا نگذشته، این ابزار رفته رفته مورد شناخت فعالان صنایع و شرکتها قرار گرفته و بالغ بر یک هزار میلیارد تومان تامین مالی از محل انتشار این اوراق صورت گرفته است.
حامد سلطانینژاد گفت: این روش تامین مالی به معنی آن است که هر تولیدکننده با اتکا به تولید آینده خود میتواند، بخشی از پول مورد نیازش را تامین کند. سلطانینژاد افزود: یکی از مزیتهای انتشار اوراق سلف موازی برای شرکتها، فرآیند اداری خیلی سریع به نسبت سایر روشهای تامین مالی است به طوریکه تولیدکنندگان میتوانند با مراجعه به بورس کالا مراحل کار را با سرعت انجام دهند.
در همین رابطه مدیرعامل تامین سرمایه آرمان، کمبود نقدینگی و نداشتن سرمایه در گردش را از معضلات اصلی تولیدکنندگان در زمان رکود دانسته و در این مورد میگوید: اگرچه مرسومترین راه حلی که تولیدکنندگان در این زمان انتخاب میکنند گرفتن وام توسط بانکها است، اما این کوتاهترین و تنهاترین راه نیست، راه دیگر استفاده از تامین مالی از طریق بورسها است. محمودرضا خواجهنصیر در ادامه افزود: ما میتوانیم در بازار سرمایه کارهای بزرگی انجام دهیم بهطوریکه سقف اعتباری و پرداختی به مشتریان در بانکها محدود است اما در صورتی که حجم فروش یک شرکت بالا باشد بهراحتی میتواند از طریق ابزارهای بازار سرمایه تسهیلات مناسبی دریافت کند.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه ملت نیز در این باره گفت: شرکتهای تولیدکننده به جای آنکه با گذاشتن ضمانت نامه و روندی نهچندان کوتاه، تسهیلات از بانکها بگیرند و به پشتوانه محصولاتی که برای مثال طی یکسال آینده تولید خواهد شد، میتوانند سرمایه در گردش و خرید مواد اولیه خود را برای یکسال آینده از طریق اوراق سلف موازی مرتفع کنند. علی قاسمی اظهار کرد: تاکنون چند شرکت از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد بخش قابل توجهی از سرمایه در گردش موردنیاز خود را تامین کردهاند و امیدواریم روز به روز شاهد افزایش تعداد این شرکتها باشیم. در ادامه نیز مدیرعامل تامین سرمایه امین در رابطه با اوراق سلف موازی میگوید: سررسید اوراق سلف موازی استاندارد عمدتا یکساله طراحی شده هرچند میتواند بلندمدتتر هم منتشر شود.
به گفته علی سنگینیان، اوراق سلف موازی استاندارد در زمان رکود سرعت نقد شوندگی بالایی دارد و از مالیات معاف است. سنگینیان معتقد است، حال که نظام بانکی برای تامین پول مورد نیاز تولیدکنندگان با مشکل رو به رو است ابزارهای تامین مالی در شرکتهای بورسی میتواند تکیهگاه تولیدکنندگان باشد؛ با این تفاسیر برای خروج اقتصاد از رکود باید از همه ظرفیتهای کشور استفاده کرد که بازار سرمایه یکی از مهمترین آنها است. براساس این گزارش، شرکتهای پتروشیمی شیراز، پتروشیمی پردیس، ذوبآهن اصفهان، گل گهر، چادرملو، پتروشیمی آبادان و سیمانسپاهان تاکنون با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد از طریق بورس کالای ایران تامینمالی کردهاند.