شناسهٔ خبر: 14924810 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

مخالفت شورای شهر با سهم مردم ری از نام شورا

مردم ری، اضافه کردن نام "ری" به ادامه نام شورای شهرتهران را حق قانونی خود می دانند که فرماندار شهرری پیگیر این مطالبه بوده ولی هیئت رئیسه شورای شهر با این درخواست مخالفت می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی آفتاب ری، شورای اسلامی شهر تهران، شورایی مرکب از ۳۱ نفر است که توسط مردم شهرهای تهران، شمیرانات و ری، برای تصمیم‌گیری در خصوص امور مربوط به شهرداری تهران انتخاب می‌شوند.

در مورخه 92/1/27 مجلس شورای اسلامی یک تبصره به ذیل ماده 12 قانون اساسی اضافه کرد که در آن نوشته شده بود؛ "شهر تهران شامل ری و تجریش می باشد یک شورا تشکیل می شود". این مصوبه به دلیل ادغام تقسیمات کشوری، توسط شورای نگهبان رد شد که مجددا مجلس این تبصره را اصلاح کرد و نوشت؛ "در محدوده شهری تهران، ری و تجریش یک شورا تشکیل می شود". این مصوبه در شورای نگهبان تایید شد.

متن این مصوبه نشان می دهد که این شورا، شورای تهران ری و تجریش است. 

لازم به ذکر است حوزه انتخابیه شورای شهر، در ری و شمیرانات مستقل نبوده و با شهر تهران بصورت یک شورای واحد برگزار می شود که اعضای انتخاب شده نیز نمایندگان مردم شهرهای تهران، شمیرانات و ری هستند.

اما چرا اسم این شورا با نام قانونی خود عنوان نمی شود و بصورت "شورای شهر تهران" نوشته می شود؟ 

این مطالبه برحق مردم ری است که انتظار دارند اسم ری به شورای شهر تهران اضافه شود.  

اضافه کردن نام ری به اسم شورای شهر تهران، حق قانونی مردم ری است

هدایت الله جمالی پور فرماندار ویژه شهرستان ری که پیگیر این مطالبه مردم ری است، در گفتگو با خبرنگار آفتاب ری، اظهار داشت: قانون اسم شورا را تغییر داده اما متاسفانه رئیس شورای شهر مانع اجرای این قانون می شود. 

وی افزود: رئیس شورای شهر بیشترین رأی خود را از مردم  ری گرفته ولی در مقابل حقوق مردم ری ایستاده و به جد ادعا می کند که اهمیت تهران بالاتر است.

جمالی پور با اشاره به 8هزار سال سابقه تاریخی ری گفت: زمانی که تهران وجود نداشته ری اعتبار ایران بوده و مقام معظم رهبری که ری را قبله تهران نامیده اند ، اعتبار بخشی ری را نمایان می کند.

وی ابراز کرد: بازرسی کل کشور، وزیر کشور، استاندار تهران و مجلس شورای اسلامی، شورای شهر را مکلف به تبعیت از قانون کرده اند که با این وجود نیز موافقتی از سوی این شورا مشاهده نشده است.

فرماندار ویژه شهرستان ری ادامه داد: مردم انتظار دارند سهم ری به درستی پرداخت شود تا در انتخابات شوراها با اعتماد بیشتری پای صندوق های رأی بیایند که متأسفانه در شورای شهر این اعتمادسازی دیده نمی شود.

جمالی پور با تأکید بر اینکه صلاح مردم ری و تهران در یکپارچگی همین شورا می باشد، تصریح کرد: در صورتیکه اعضای شورا همچنان حق قانونی ری را نادیده گرفته و از اضافه کردن اسم ری به شورای شهر از قانون و دستور مقامات عالی تمکین نکنند، به ناچار و علیرغم میل باطنی در انتخابات شورای آتی، شورایی مستقل برای شهرستان ری تشکیل خواهیم داد.

وی با بیان اینکه این موضوع توسط نمایندگان مجلس در حال بحث و بررسی و در دستور کارشان قرار گرفته است، تشریح کرد: در انتخابات آینده سعی می کنیم از طریق اصلاح قانون در مجلس این مسئله را حل کنیم و اگر شورا مکلف و ملزم به اجرای قانون و مصوبه مجلس و اضافه شدن نام ری نشود، از مجلس بخواهیم که اصل یکصدم قانون اساسی را درمورد ری که حق قانونی اش است اجرا کرده و اجازه بدهد که ری یک شورای مستقل مثل همه روستاها و شهرها داشته باشد.

فرماندار ویژه شهرستان ری گفت: در مدت 3سال که از عمر شورای چهارم می گذرد، باوجود اینکه بنده و آیت الله ری شهری در صحن شورا برای حل مشکلات ری درخواست تشکیل جلسه در ری را دادیم هنوز حاضر نیستند برای بررسی مشکلات مردمی که به آنها رأی داده اند، یکبار به شهرشان آمده و جلسه ای تشکیل دهند.

جمالی پور خاطرنشان کرد: تعدادی از اعضای شورا با مراجعات خود پیگیر مشکلات مردم ری هستند و نسبت به مدیریت و نحوه اداره شورا و عدم توجه هیئت رئیسه به اجرای قانون اعتراض دارند. 

وی با بیان اینکه ما مُصر بر اجرای قانون هستیم، تأکید کرد: ما از اجرای قانون کوتاه نمی آییم و به جد پیگیر احقاق حق مردم ری هستیم که در طول 37 سال پس از انقلاب مظلوم واقع شده و انباشت انواع معضلات تهران را تحمل کرده است. 

چمران معتقد است: قانونی برای تغییر نام شورای شهر نداریم

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران ۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ در صحن علنی شورای شهر گفت: مدتی است بحث تغییر نام شورای شهر تهران به شورای شهر ری و شمیرانات برسر زبان‌ها افتاده است اما باید بگویم که هیچ قانونی برای این تغییر نام نداریم.

وی با بیان اینکه در کجای دنیا برای یک پارلمان محلی سه اسم می‌گذارند افزود: توسط کمیسیون حقوقی یک نامه بلندبالای حقوقی تنظیم شده است و علل عدم این اقدام تشریح شده است.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه فرماندار قبلی جدایی ری از تهران را باب کرد و فرماندار فعلی نیز تغییر نام را مد کرده است، گفت: استاندار، فرماندار و حتی وزیر کشور نمی‌تواند خواهان تغییر نام شورا شود چراکه قانونی دراین رابطه نداریم و باید بگویم که برای ما تهران، ری و تجریش فرقی با یکدیگر ندارد.

چمران در دویست و چهل و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، اظهار داشت: نمی‌توان نام پایتخت را تهران،‌ ری و تجریش گذاشت چرا که چنین کاری عقلانی نیست.

وزارت کشور می تواند موضوع را حل کند

علی صابری عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار آفتاب ری، ضمن اشاره به اینکه اجماع نظری بین اعضا برای نوشتن نام “ری” بر سردر شورای شهر نیست، گفت: طبق قانون این موضوع محل بحث است لذا امیداورم نهادهای قانونی بالاتر دخالت کنند و موضوع را حل کنند.

صابری تصریح کرد: شخصا تا چندی پیش در ذیل نامه های خودم نام شهر ری را می نوشتم ولی مدتی است که دیگر اینکار را نمی کنم.

وی با بیان اینکه این موضوع مربوط به قانونی است که سال ۱۳۷۵ و بعد از آن موجب ادغام شورای شهر تهران، ری و تجریش به یک شورای شهر شد، اظهار کرد: در آن زمان مقرر شد شواری شهر تهران، ری و تجریش تجمیع شود لذا از همان زمان این بحث وجود دارد که عنوان باید یکی باشد یا اینکه سه اسم ذکر شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه چنین موضوعی موجب اختلاف است زیرا اعضا خصوصا آقای چمران، تفسیر دیگری از قانون دارند، خاطرنشان کرد: به نظرم وزارت کشور می تواند موضوع را حل کند و اختلاف ایجاد شده را از بین ببرد.

اضافه شدن نام ری به شورای اسلامی شهر تهران خدمات‌رسانی بهتری را به دنبال خواهد داشت

الهه راستگو عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در جلسه ۹۵/۰۴/۰۱ شورا و پس از اظهارات شهردار منطقه 20 و فرماندار شهرری در مورد مشکلات شهرری، درخصوص جداسازی ری از تهران ضمن تشکر از فعالیتهای شهرداری این منطقه، و فرمانداری محترم اقدامات به انجام رسیده را بسیار مناسب ارزیابی کرد و گفت: زنده نگاه داشتن نام شهر ری کار اشتباهی نیست و قطعاً عنوان ری در کنار تهران با توجه به قدمت تاریخی ری در ابقای نام آن در یاد مردم موثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه فرمانداری ری به دنبال جداسازی ری از تهران نیست افزود: در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران همواره شاهد ذکر نام ری و تجریش به دنبال تهران بوده‌ایم و بر این اساس بهتر است شورای اسلامی شهر تهران به شورای اسلامی تهران، ری و تجریش تغییر نام یابد.

عضو چهارمین دوره شورا با اشاره به اینکه در مجلس شورای اسلامی نیز همواره با عنوان تهران، ری ، اسلامشهر و شمیرانات مواجه بوده‌ایم، تصریح کرد: نمایندگان مجلس نیز با این عنوان به مجلس ورود می‌یابند و از این حیث اضافه شدن نام ری به شورای اسلامی شهر تهران نه تنها مشکلی ایجاد نخواهد کرد که خدمات‌رسانی بهتری را به دنبال خواهد داشت.

پیرهادی تغییر اسم شورای شهر را اولویت اصلی مردم ری نمی داند

محسن پیرهادی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار آفتاب ری، گفت: تغییر دادن اسم شورای شهر مشکلی را حل نمی کند، ما به دنبال حل مشکلات شهرری هستیم.

وی با بیان اینکه وظیفه اصلی شورای شهر تهران خدمت رسانی است، افزود: اسم شورا هیچ تأثیری در روند خدمات ندارد و ما به هر طریق پیگیر مشکلات ری هستیم.

پیرهادی که از مخالفان اضافه کردن نام ری به شورا است؛ ادعا کرد: اسم شورا، نیاز اصلی مردم ری نیست و در اولویت مطالبات آنها قرار ندارد بلکه مواردی مثل فضای سبز، حمل و نقل، مجموعه های فرهنگی اجتماعی و ورزشی دغدغه مردم است.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: قوانین برنامه و بودجه موضوعی است که بیشتر از عنوان اسم، برای شهرری اهمیت دارد و بهتر است این موارد پیگیری شود.

وی با بیان اینکه تعداد کمی از مردم ری پیگیر این موضوع هستند، اضافه کرد: عده ای از مسئولان و سیاسیون که با مدیریت شهری مخالفت دارند به دنبال سیاسی کاری بوده و در جهت رفع مشکلات ری حساسیت زیادی ندارند.

پیرهادی ادامه داد: چهار نفر از اعضای شورا متولد شهرری هستند و بدون شک دلسوز شهر خود بوده و در زمینه های مختلف تمام تلاش خود را جهت رفع مشکلات ری به کار می گیرند.

وی با بیان اینکه شهرری اهمیت ویژه ای در بین شهرستانهای استان تهران دارد، تأکید کرد: اعضای شورای شهر بطور مکرر در قالب دیدارهای مردمی و با هدف رفع معضلات موجود با مردم ری دیدار داشته اند.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: عده ای از مسئولان عادت کرده اند شعار بدهند و کار نکنند و لذا بدون طرح مطالبات اصلی مردم ری، به دنبال اهداف خود بوده و فقط مسئله اسم شورای شهر را مطرح می کنند.

 

نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا نیز در این باره می گوید: پیشنهاد می دهم در زمینه تغییر نام شورای شهر تهران به شورای شهر ری، تهران و شمیرانات تصمیمی قطعی گرفته شود تا این مساله بیش از این در بین مردم مطرح نشود و مردم نسبت به شورا دیدگاه های منفی پیدا نکنند.

 

اکنون که کمتر از یک سال به انتخابات شورای اسلامی شهر، زمان باقیست؛ باید دید پیگیری های فرماندار شهرری در مطالبه مردم ری در مقابل مخالفت شورای شهر چه نتیجه ای خواهد داشت. 

تاکنون که در صحبت های جمالی پور و چمران هیچ توافقی به چشم نمی خورد. 

 

جمالی پور در صحن علنی شورای اسلامی با بیان اینکه اضافه شدن نام ری به شورای شهر نص قانون است، خطاب به چمران گفت: درست است که نام شورا را عوض نمی‌کنید؛ اما مردم ری انتظار دارند این نام تغییر کند و به نام قانونی شورای شهر تهران، ری و تجریش نامگذاری شود.

چمران در پاسخ به انتقاد فرماندار ری گفت: تهران، تهران است و ما مخلص مردم ری هم هستیم. برای ما این تغییر نام فرقی نمی‌کند اما به لحاظ قانونی برای همه مسئولین از جمله استاندار تهران موضوع را توضیح دادیم. در حال حاضر پردیس نیز باید به نام شورا افزوده شود به این ترتیب باید منتظر باشیم ورامین و سایر شهرستان‌ها نیز به نام شورای شهر تهران اضافه شوند که این امکان پذیر نیست. قطعا این موضوع را بررسی می کنیم و در خدمت فرماندار شهر ری نیز هستیم.

آیا اعضای شورا رأی مردم ری را نمی خواهند؟

شهرستان ری مظلوم واقع شده و همواره محل انباشت معضلات تهران بوده است. اضافه کردن نام ری به شورای شهر تهران کمترین حقی است که مسئولان می توانند با انجام دادنش توجه خود به شهرری را اثبات کنند. چراکه افزوده شدن نام ری به ادامه نام شورای شهر نمایانگر قانون مداری و احترام اعضای شورای اسلامی به رای مردم است.

اعضای شورایی که امروز در مقابل حق مردم ری ایستادگی می کنند، در انتخابات چگونه و با چه وعده ای می خواهند از این مردم رأی بگیرند؟

انتهای پیام/م