شناسهٔ خبر: 14923774 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عزم دولت یازدهم در تحول بازاریابی صنایع دستی با ایجاد 38 کارگاه بزرگ

تهران-ایرنا - مدیرکل دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی گفت: این سازمان برای تحول در بازاریابی صنایع دستی، با راه اندازی 38 کارگاه بزرگ و تقویت بیش از 300 هزار کارگاه خرد موجود، عزم جدی دارد.

صاحب‌خبر -

فریدون میرزالو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار صنایع دستی ایرنا در تشریح عملکرد سازمان میراث فرهنگی دولت یازدهم در سه سال اخیر اظهار کرد: به طور کلی در سه سال گذشته و به طور ویژه در 6 ماه اخیر سعی کردیم گرفتن مجوزها را تا حد ممکن آسان کنیم و در دستورالعمل صدور مجوزها سرعت را مد نظر قرار دهیم.
وی افزود: قبلا تمرکز عمده امور در تهران بود و همه کارها به تهران ختم می شد، بر همین اساس اختیارات معاونت استان ها را افزایش دادیم تا با قدرت تصمیم گیری نهایی در مراکز، متقاضیان بتوانند بدون مراجعه به تهران مجوزهای لازم را دریافت کنند.

** آسان سازی صدور مجوزها
میرزالو ادامه داد: آمادگی زیادی در کشور برای تولید وجود دازد، اما آنچه ما را نگران می کند بخش بازاریابی و فروش است و اینکه اگر تقاضای تولید انبوه در صنایع دستی صورت نگیرد و سفارش تولید انبوه نباشد این صنعت با رکود مواجه می شود.
وی گفت: از سال گذشته راه اندازی کارگاه های جدید 20 درصد رشد داشته است؛ با این حال بیشتر کارگاه های تولیدی صنایع دستی کشور آمادگی بازاریابی و فروش ندارند چون این ها فقط تولیدکننده هستند و توان بازارسازی ندارند. بازاریابی در حوزه صنایع دستی کار راحتی نیست و دلیلی ندارد که اصلا تولیدکننده خود وارد کار بازیابی شود.
مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی تاکید کرد: بازارچه های موقت و کوچک فصلی در شهرها، محل عرضه و فروش مناسبی برای محصولات صنایع دستی نیست و هیچ کمکی به این صنعت نمی کند. باید مشابه آنچه در کشورهای قدرتمند حوزه صنایع دستی نظیر چین و هند داریم، مجتمع های بزرگ چند هزار متری صنایع دستی دایر شود و هریک از تولیدکننده های بزرگ بتوانند در مساحت بسیار وسیعی به عرضه و بازاریابی محصولات خود بپردازند.

** تقویت بیش از 13 هزار کارگاه
وی اظهار کرد: در صنایع دستی به طور مجوع 295 رشته مختلف داریم که با کار تخصصی و مطالعاتی مرتب در حال غربال گری این رشته ها هستیم، به نحوی که شمار معدودی از این رشته ها را که کارایی خاصی ندارند حذف و به جای آنها رشته های مهم تر فراموش شده یا کمتر دیده شده را جایگزین می کنیم.
میرزالو اضافه کرد: در زمینه کارگاه های جمعی و گروهی حدود 13 هزار و 827 کارگاه را در بانک اطلاعاتی ثبت رسمی کردیم. تعداد کارگاه های انفرادی نیز در کل کشور 286 هزار و 719 عدد است و تعداد فعالان صنایع دستی در کشور نیز اکنون به 382 هزار و 457 نفر می رسد. تولید انبوه در دستور کار کارگاه های ما قرار ندارد و اغلب، تولیدات محدودی دارند که امیدواریم با تقویت کارگاه های جمعی تولید و فروش رونق بیشتری بگیرد.

** راه اندازی 38 کارگاه بزرگ در 18 استان
مدیرکل دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی گفت: در مصوبه دولت و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، توسعه کارگاه های بزرگ در نظر گرفته شده است. 38 کارگاه را در 18 استان هدف گذاری کردیم که یا احداث شوند یا کارگاه های کوچک و متوسطی که آمادگی توسعه دارند را توسعه دهیم. برای این منظور اعتبار لازم پیش بینی شده و حداقل استادانی که در این مراکز مشغول به کار می شوند 20 تا 25 نفر در هر کارگاه است که سرانه اشتغال فعلی در حوزه صنایع دستی حدود 200 میلیون ریال برای هر نفر است.
وی افزود: در رابطه با توسعه صنایع دستی در روستاها نیز در سال جاری، دو روستا را در هر استان پیش بینی کرده ایم تا توسعه دهیم، یعنی در مجموع امسال قصد داریم بیش از 300 کارگاه را در 62 روستا تقویت کنیم و ابزار و تجهیزاتشان را برای کار اصلاح کنیم.
میرزالو اضافه کرد: در حوزه صنایع دستی، نیروی کار، مواد اولیه ، ابزار و تجهیزات سه مولفه مهم هستند که ابزار و تجهیزات در ایران تا حدودی کهنه است و اگر بتوانیم ابزار را نوسازی کنیم به روند تولید سرعت داده ایم و درمورد وضعیت مواد اولیه نیز به دلیل اینکه فعالان، تولید ارزان قیمت را در اختیار بازار بگذارند مجبورند مواد طبیعی گران را کنار بگذارند که قصد داریم اگر شرایط مالی اجازه دهد، مواد اولیه طبیعی را در اختیار این افراد قرار دهیم تا تولید مرغوب تری را بتوانند وارد بازار کنند.

** اعطای تسهیلات کم بهره
مدیرکل دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی، خاطرنشان کرد: برای کمک مالی به کارگاه ها و تولیدکنندگان، حدود 280 میلیارد ریال سهم دولت از تامین منابع است که تسهیلات مکملی نیز به این مبلغ اضافه می شود و در نهایت تسهیلات تلفیقی بانکی کم بهره در قالب وام به کارگاه ها تعلق خواهد گرفت.
به گفته وی، این تسهیلات به حوزه های کارگاهی در مجموع به سه شکل (تسهیلات فنی اعتباری سازمان میراث فرهنگی، صندوق کارآفرینی امید و تسهیلات مشاغل خانگی مشترک با وزارت کار) اعطا می شود.
فراهنگ**3079**1027