به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، جعفر عسگری ظهر امروز در جلسه کمیته اطلاعرسانی هفته دفاع مقدس اظهار کرد: هدف از برگزاری این جلسه بررسی این مسأله است که چطور پیام شهدا را در این عرصه حساس به جوانان برسانیم.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) افزود: یکی از درسهای دفاع مقدس کوچکی کردن در عین بزرگ بودن، تواضع و فروتنی است و شهیدان رجایی و باهنر و فرماندهان دفاع شهید دفاع مقدس از جمله شهید خرازی مصداق کامل این صفت بودند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان بیان داشت: اگر به دنبال برگزاری برنامههای روتین و معمولی باشیم، دیگران این کار را انجام میدهند؛ ما باید با برنامههای متنوع فرهنگی و هنری فرهنگ ایثار و شهادت را احیا کنیم.
عسگری با اشاره به فرمایشی از رهبر معظم انقلاب که از دفاع مقدس به عنوان یک اقیانوسی نام میبرند، خاطر نشان کرد: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی که وظیفه اجرای برنامهها و مراسمات را دارد، سیستمهای آموزشی، فرهنگی، تبلیغی و کسانی که تریبون دارند باید بگویند چه کار عمیق فرهنگی در این زمینه انجام داده و چه برنامهای برای آینده دارند و این را رسانه ملی و رسانههای مکتوب باید مطالبه کنند.
وی در ادامه به لزوم نقد و نظر در این زمینه اشاره کرد و گفت: متأسفانه نقد و گفتوگوی منصفانه جایگاهی ندارد و اگر ظرفیت انتقادپذیری ایجاد نکنیم هیچ اتفاقی نمیافتد و خطرناک هم خواهد بود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان تأکید کرد: در هفته دفاع مقدس باید مطالبات جامعه ایثارگری مطرح شود و گفتوگو و درد و دل صرف فایدهای ندارد و مسؤولانی که باید حقوق جامعه ایثارگری را احیا کنند، پاسخگو باشند.
عسگری با اشاره به بودجههای کلان تعداد زیادی از مجموعههای فرهنگی، اذعان کرد: اینها باید عزمشان را برای اقدامات و برنامههای مؤثر، نو و جذاب برای جوانان جمع کنند، چرا که بر نسلی که مخاطب ماهوارهها و فضای مجازی است نمیتوان با سخنرانی صرف تأثیر گذاشت.
وی با درخواست محوریت صدا و سیما در این زمینه، یاد آور شد: رهبر معظم انقلاب در دیدار خانواده شهدای هفتم تیر بحث ساخت سریال و تولیدات مؤثر درباره این شهدا را مطرح کردند که هنوز محقق نشده و استان اصفهان با توجه به اینکه شهید بهشتی از شهدای شاخص این استان است، نقش ویژهای در این زمینه دارد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان اظهار کرد: به نظر بنده اگر میخواهیم در زمینه شهدای هفتم تیر یک سریال فاخر بسازیم، صدا و سیما باید محور شود و بقیه نیز در این زمینه کمک کنند؛ همین که جامعه بداند به دنبال انجام کارهای فاخر هستیم، یکی از مطالبات جامعه ایثارگری را پاسخ دادهایم.
عسگری با قرائت گوشهای از دستنوشته یکی از شهدای نوجوان که جبهه را دانشگاهی معرفی کرده بود، تبیین کرد: در کدام قسمت دانشگاه جبهه کار کردهایم و کدام یک از مقولههای آن را از صفر تا صد بررسی کردیم که یکی از مطالبات جامعه ایثارگری است.
وی افزود: به تعبیر بنده در شهر اصفهان بودجه به اندازه کافی داریم ولی مدیریت نمیشود، باید ظرفیتها را کنار هم قرار دهیم و از تجربیات یکدیگر در این زمینه استفاده کنیم.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان به بعضی فعالیتها در شبکههای مجازی اشاره کرد و بیان داشت: متأسفانه دیده میشود که عملکرد درخشان جمهوری اسلامی ایران را در این 38 ساله با عملکرد رژیم طاغوت مقایسه میکنند و نیش میزنند، در صورتی که عملکرد نظام اسلامی با دوران قبل از آن اصلاً قابل مقایسه نیست.
عسگری ادامه داد: همچنین دیده میشود که بعضی از جانبازان دفاع مقدس و افراد دارای سابقه انقلابی نمیتوانند این را اعلام کنند و این به خاطر این است که ما نتوانستهایم داشتههایمان را بعد از انقلاب و دفاع مقدس بزرگ کنیم و در معرض دید و استفاده مردم قرار دهیم؛ رسانه و دانشگاه باید در این عرصه ورود جدی داشته باشند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان به لزوم اطلاعرسانی برنامههای هفته دفاع مقدس اشاره کرد و خاطر نشان کرد: باید این اراده ایجاد شود که فضای مجازی را اداره کنیم و مشخص کنیم که در نشریات و یا روزنامههای در عرصه دفاع مقدس چه کار کرده و چه کار میخواهیم بکنیم.
وی در ادامه فلسفه دعوت از دانشگاهیان در این جلسه را این دانست که عقبه فکری این گونه فعالیتها در دانشگاه است و تأکید کرد: نخستین وظیفه دانشگاه آوردن خوراک فکری است و دانشگاه در این زمینه باید احساس مسؤولیت کند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان افزود: دانشگاه در کنار تأمین عقبه فکری باید برنامههای تأثیرگذار خود در طول سال را مطرح کند، چه بسا این برنامهها الگو شود و رسانهها از آنها برداشت کنند.
عسگری به ظرفیتهای شهرداری نیز اشاره کرد و گفت: آیا شهرداری در حوزه برنامهریزی برای حوزه ایثار و شهادت از ظرفیتهای بیرونی در طول سال استفاده میکند.
وی درباره همکاری مراکز مؤثر و رسانهها افزود: همه دانشگاهها و مراکز مؤثر باید با رسانهها نشستی داشته باشند و برنامهها در اختیار رسانهها گذاشته شود که البته رسانهها خود نیز باید این ارتباط را ایجاد کنند و بازخوردهای حرکتهای انجام شده خود را بگیرند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان در زمینه کمبود اطلاعات در رسانهها در این زمینهها، بیان داشت: مجموعههای از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سپاه، ارتش و... که اسناد و مدارک مربوط به دفاع مقدس را د دست دارند باید بضاعت خود را نشان داده و در اختیار رسانهها قرار دهند تا زمینه بهرهوری ایجاد شود.
عسگری در پایان جلسه نیز به جمعبندی نظرات مطرح شده در جلسه پرداخت و گفت: تهیه بانک اطلاعات اخبار و گزارشهای خبرگزاریها توسط شهرداری، همافزایی در فضای مجازی، اعلام ظرفیت دانشگاهها در حوزه اطلاعرسانی، معرفی خانواده شهدا و ایثارگران، کمک به اطلاعرسانی و انعکاس برنامههای این حوزه از جمله مصوبات این جلسه است.
انتهای پیام/63088/ر40/
∎