به گزارش
خبرنگار
گروه اقتصاد
خبرگزاری میزان،
ابتدای سال گذشته اولین جلسه شورای پول و اعتبار سال 94 به موضوع بانکداری برون مرزی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اختصاص یافت اما تا به امروز برای یار قدیمی بانک که بیمهها است، تصمیم قابل توجهی صورت نگرفته است.
برخی اخبار و اطلاعیههای جدید در رابطه با فعالیت بیمهها نشان از آن دارد که بیمه مرکزی و شورای عالی بیمه به دنبال ایجاد شرایطی برای ایجاد بیمههای برون مرزی یا به اصطلاح بیمههایی است که از طریق سرمایه گذاری شرکتهای بین المللی در مناطق آزاد فعالیت بیمهای داشته باشند.
با توجه به قوانین کشور یک شرکت خارجی توان ایجاد و داشتن یک شرکت را به صورت 100 درصدی در ایران ندارد و این قوانین به صورتی است که به مناطق آزاد هم تا حدودی تسری یافته است که البته چند شرکت خارجی میتوانند با یکدیگر یک شرکت را دایر و مدیریت کنند.
در مجموع به نظر میرسد که صنعت بیمه نتوانسته جای خود را در اقتصاد ایران به دست بیاورد و شرایط این صنعت در کشور تائیدی بر این ادعا باشد، از سوی دیگر به نظر میرسد آنطور که اقتصاد کلان به نظام بانکی کشور توجه دارد به صنعت بیمه توجه ندارد.
حال جای سؤال است که آیا شرکتهای بیمه خارجی حاضر هستند در مناطق آزاد سرمایه گذاری کنند یا خیر و آیا این مناطق شرایطی را برای سرمایه گذار فراهم خواهد کرد که سود مناسبی عاید شرکتها شود؟
در این رابطه محمدرضا فرهادی پور، کارشناس صنعت بیمه، در گفتوگو با خبرگزاری میزان، اظهار کرد: در حال حاضر با وجود آنکه مناطق آزاد نیاز به رشد و سرمایه گذاری صنعت بیمه دارد، اما قوانین و مقررات قدیمی است.
وی با بیان اینکه قوانین و مقررات مرتبط با سرمایه گذاری و مدیریت صنعت بیمه برای حدود 15 سال قبل است، افزود: از سال 1380 قوانین و مقررات مرتبط با سرمایه گذاری و مدیریت تا به امروز به روز نشده است.
این کارشناس حوزه بیمه بیان کرد: برخی شرایط در مناطق آزاد سمت و سوی این صنعت را به سمتی برده است که شرکتها تمایلی برای سرمایه گذاری در صنعت بیمه برای مناطق آزاد نداشته باشند، از این موارد میتوان به اجازه نداشتن فروش بیمه شخص در منطقه انرژی عسلویه اشاره کرد.
وی ادامه داد: در گذشته شرکتهای بیمه از مالیات معاف بودند که در حال حاضر این معافیتها وجود ندارد، از این رو انگیزه سرمایه گذاری در این صنعت در مناطق آزاد بسیار کاهش یافته است و شرکتهای خارجی حاضر به سرمایه گذاری در بازار کوچک فعلی مناطق آزاد نیستند.
فرهادی پور تاکید کرد: با توجه به قوانین ثبت شرکت در کشور، اگر شرکتی در مناطق آزاد به ثبت برسد، دیگر توان فعالیت در سرزمین اصلی کشور را ندارند و با توجه به اینکه بازار مناطق آزاد کوچک است، سرمایه گذاری در صنعت بیمه در مناطق آزاد جذاب نیست.
این کارشناس حوزه بیمه گفت: با توجه به شرایط بیان شده میتوان گفت که نیاز به تغییرات قوانین و مقررات در زمینه صنعت بیمه و مدیریت بنگاههای اقتصادی توسط سرمایه گذار خارجی احساس میشود.
وی با اشاره به اینکه شرایط صنعت بیمه با نظام بانکی بسیار متفاوت است، خاطرنشان کرد: ورود شرکتهای خارجی و سرمایه خارجی به صنعت بیمه کشور و مناطق آزاد بسیار تاثیرگذار است، زیرا شرکتهای خارجی دارای تنوع بالای محصول است، از سوی دیگر ورود خارجیها مدیریت صحیح و قوانین درست و اصولی را به صنعت بیمه ایران وارد خواهد کرد.
فرهادی پور افزود: ورود شرکتهای خارجی رفته رفته شرایط جدیدی را در صنعت بیمه کشور حاکم خواهد کرد و یکی از بزرگترین معضلات فعلی صنعت بیمه مبنی بر رقابت ناسالم در کاهش قیمت رفته رفته رفع شده و رقابت سالم در این صنعت حاکم خواهد شد.
با این تفاسیر میتوان گفت، مناطق آزاد نیاز به سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ در صنعت بیمه دارد و این در حالی است که باید بازار فعلی بیمه مناطق آزاد گسترش یابد، از سوی دیگر باید قوانین و مقررات سرمایه گذاری در کشور تا حدودی به روز شده و تغییر کند تا در نهایت صنعت بیمه کشور ارتقا یافته و برخی از رقابتهای ناسالم از این بازار جمع شود.
انتهای پیام/