شناسهٔ خبر: 14921895 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون سازمان حفظ نباتات عنوان کرد

اقلیم غم‌انگیز ایران تا سال ۲۰۵۰ / کاهش ۲۵ درصدی تولید محصولات باغی

معاون سازمان حفظ نباتات گفت: با این روند تغییر اقلیم در ایران پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ تولیدات باغی در کشورمان ۲۵ درصد نسبت به آنچه که امروز تولید می‌شود، کاهش یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، یحیی ابطالی امروز (ششم شهریور)، در بیست و دومین کنگره ملی گیاه پزشکی ایران که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج برگزار شد، اظهارکرد: امروزه در بسیاری از مناطق کشور باغ‌ها سیمای زمستانی پیدا کرده اند و بسیاری از عرصه ها از بستر تولید خارج می‌شوند.

وی پیش بینی کرد که با این روند تغییر اقلیم در ایران تا سال ۲۰۵۰ تولیدات باغی در کشورمان ۲۵ درصد نسبت به آنچه که امروز تولید می‌شود، کاهش یابد.

این مسئول خاطرنشان کرد: به همین منظور در آینده مسئولیت گیاه پزشکان با توجه به شرایط آب و خاک و تغییر اقلیم خطیرتر می شود به همین منظور جامعه نیازمند حمایت و استفاده از خدمات محققان گیاه پزشکی است.

وی گفت: این در حالی است که در اروپا و آمریکا تغییر اقلیم به نفع آن هاست زیرا ساعات آفتابی بیشتری خواهند داشت.

ابطالی به مشکلاتی در بخش مبارزه با آفات و بیماری ها و استفاده از سموم در بخش کشاورزی ایران اشاره کرد و افزود: یکی از این مشکلات موضوع پیش آگاهی است زیرا هنوز سیستم پیش آگاهی در کشور مربوط به ۵۰ سال پیش است و نمی توانیم برای یک موضوع خاص پس از ۵۰ سال مدلی برای فردای آن ارایه بدهیم.

وی با بیان اینکه دانش باید به سرمایه و تجاری‌سازی ختم شود، ادامه داد: در کشور ما دانش در بخش علف های هرز به خوبی شروع شده که افتخاری برای ایران است اما تاکنون روش خاصی برای مقابله با یک آفت نداشته‌ایم.

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور، قرنطینه محصولات کشاورزی را یکی از مظلوم ترین بخش ها در کشور دانست و افزود: بسیاری از مشکلات در کشور ما در بخش کشاورزی به دلیل نادیده گرفته شدن قرنطینه است.

ابطالی گفت: متاسفانه بیماری های ویروسی نفس باغبانی کشور را می‌گیرد و تعداد آفت‌کش‌های میکروبی و گیاه پایه بسیار محدود است و باید تجاری سازی آنها انجام شود.

وی ادامه داد: به همین منظور بایستی تنوع بخشی سموم مختلف در کشور انجام شود و این در حالی است که ثبت سم در کشور شروع کار است لیکن باید تجاری سازی شود.

وی افزود: اگر بخواهیم بیش از ۶۰۰ عامل بیماری زا و خسارت زا را مهار کنیم باید روی آن ها کاراصولی انجام دهیم.

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه دانش استفاده از سم در کشور ما پایین است، ادامه داد: باید دستور العمل‌های استفاده از سم را اصلاح کنیم.

وی تاکید کرد: اگر قرار است به امنیت غذایی فکر کنیم بایستی در بحث سموم کار شیمیست ها را جدی بگیریم.

ابطالی گفت: در کشور ما از بحث آفت کش ها غفلت شده به طوریکه از جدیدترین سموم با قدیمی ترین ابزار استفاده می کنیم.

انتهای پیام