شناسهٔ خبر: 14921422 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار خراسان رضوی مطرح کرد

کاهش وابستگی بودجه به نفت مهمترین اقدام در حوزه اقتصاد مقاومتی

استاندار خراسان رضوی کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت را یکی از مهمترین اقدامات دولت در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خواند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، علیرضا رشیدیان صبح امروز ششم شهریورماه در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، با اشاره به این موضوع یادآور شد: افزایش صادرات غیر نفتی مانند مواد غذایی و. .. اقدام بسیار بزرگی بوده است.

وی با اشاره به حفظ تراز  مثبت صادرات نسبت به واردات، خاطرنشان کرد: در حوزه صادرات کشورهای همسایه با کاهش جدی ظرفیت‌های اقتصادی مواجه شدند، اما در ایران کاهش صادرات کمتر  بود و تراز مثبت صادرات به واردات حفظ شد. سال‌های 91 و 92 با رشد اقتصادی منفی مواجه بودیم که هم‌اکنون رشد مناسبی یافته است. سال گذشته که به عبارتی جنگ نفت بود ضررهای جدی به کشورهای صادرکننده نفت وارد شد، اما با وجود اینکه نرخ رشد یک درصد کاهش یافته، منفی نشد.

رشیدیان با بیان اینکه  استان با رشد صنعتی 8.8 درصدی از متوسط کشور بالاتر است، عنوان کرد: چند ماه اول امسال با همکاری بخش دولتی، خصوصی و عمومی به رشد اقتصادی 4.4 درصدی دست یافتیم همچنین یکی از شاخص‌های مورد بررسی مصرف برق صنعتی است که در استان‌های دیگر 28درصد، اما در خراسان رضوی 38 درصد بوده است.

وی با اشاره به ایجاد بانک‌های تولیدی در حوزههای مختلف تا پایان سال، تصریح کرد: با ایجاد این بانک‌ها اشتغال ثابت و نرخ تولید افزایش خواهد یافت و شروع این حرکت جهت توسعه اقتصادی استان مثبت است.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: 247 پروانه بهره‌برداری با سرمایه 7878 میلیارد ریال و اشتغال 5845 نفر صادر شده و در دولت یازدهم 674 میلیون یورو  ماشین‌آلات خط تولیدی که تولید مشابه در کشور ندارد، وارد شده است.

 وی در خصوص ایجاد خط تولید سایپا در استان، اظهار کرد: حائز اهمیت است که خط تولید سایپا مشابه ایران خودرو در استان ایجاد شود. زمینه‌هایی برای ایجاد خط تولید سایپا در استان وجود دارد، اما رقبای جدی در عرصه حضور دارند، یکی از بهترین ظرفیت‌های استان دسترسی به بازارهای کشورهای همسایه است که امکان عرضه خودروهای تولید داخلی را در بازار منطقه به ما می‌دهد.

رشیدیان با اشاره به ضرورت حفظ برندهای تولید لبنی در استان، افزود: 14.5 میلیون واحد دامی در استان ما را به بزرگترین استان دامی کشور تبدیل کرد که حفظ این جایگاه نیازمند توجه و رسیدگی فراوان است.

ممنوعیت استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی

محمدمهدی مروج الشریعه، معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندارخراسان رضوی با بیان اینکه استان در حوزه لبنیات یک قطب به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: این بخش یک مجموعه قابل توجه از سرمایه‌گذاری و اشتغال را شامل می‌شود، اما مشکل موجود این است که اخیرا از سوی وزارت بهداشت حوزه نظارت به مواد غذایی استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی ممنوع شده است.

وی با اشاره به اعلام درصد چربی بالای 4درصد بر روی برچسب بعضی از لبنیات مانند شیر، تصریح کرد: به گفته مهندسین بهترین شیر در استان که تحت نظارت تخصصی تولید شود بیشتر از 3.3 درصد چربی نخواهد داشت، اما افزایش درصد چربی فرآورده به 7درصد در بهترین حالت ممکن تزریق خامه به شیر است که ابدا اینگونه نیست و وزارت علوم پزشکی استفاده از روغن پالم را در صنایع لبنی محدود و ممنوع کرده است. 

انتهای پیام