به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، سعید کنعانی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه بیش از 30 هزار نفر داوطلب در هلال احمر استان ثبت نام کردهاند اظهار داشت: از این آمار، عضو فعال داوطلب هلال احمر کمتر از 10 هزار نفر است که بتوان در حوادث و بلایا روی آنها حساب کرد.
وی با بیان اینکه اداره هلال احمر تاکنون در تبریز وجود خارجی نداشت افزود: اداره مستقل هلال احمر تبریز برای پیگیری بهتر امور در شهرک امام خمینی (ره) راه اندازی شد، از طرفی املاک و داراییهای این سازمان در تبریز و استان نیز ساماندهی میشوند.
مدیرعامل هلال احمر آذربایجان شرقی از کسب رتبه دوم فعالیتهای بهداشت و درمان پس از تهران را یادآور شد و گفت: معاونت امداد و نجات هم در حوادث استانی، ملی و بین المللی فعالیت چشمگیری دارد که فعالیت مستمر این مجموعه در طول سال، امداد و نجات جادهای است.
کنعانی با تاکید بر اینکه وظیفه امداد جادهای بر عهده اورژانس 115 است ولی هلال احمر به عنوان کمک و همکاری در صحنهها حضور دارد ابراز داشت: نیروهای هلال احمر حتی حق تزریق سرم، آمپول و... را ندارند و بعضاً در تحویل به بیمارستانها هم با مشکلات جدی مواجه میشوند.
وی با بیان اینکه کلمهای به نام تعطیلی در هلال احمر وجود ندارد، خاطرنشان کرد: قبل از تعطیلات نوروز تا آخر سال طرحهایی در هلال احمر اجرا میشود که لحظهای برای تعطیلی وجود ندارد و با افتخار باید لحظه به لحظه برای خدمت به مردم آماده باشیم.
مدیرعامل هلال احمر آذربایجان شرقی با اشاره به آمار جالب توجه حوادث جادهای در 5 ماهه نخست سال 95 گفت: در حوادث جادهای استان، تصادف به 168 و واژگونی به 172 رسیده است.
وی افزود: با تبدیل شدن جادهها به دو بانده، تصادفات از رو در رو و مستقیم به واژگونی با خواب آلودگی تبدیل شده که باید فکری به حال ادامه این روند کرد.
کنعانی با تاکید بر شناخت مدیران و رسانهها از اختیارات و مسئولیتهای قانونی سازمان هلال احمر، تصریح کرد: باید همه بر اساس اختیارات و وظایف این سازمان انتظار داشته باشند چراکه برخی از انتظارات نابجا و غیرقانونی است و تبعاتی را برای این مجموعه به دنبال دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه شمارههای سه رقمی باید به صورت واحد باشند و هر کس تصادف، آتش سوزی و... دارد با یک شماره واحد تماس بگیرد تصریح کرد: این اقدام نظارت بیشتر، دوری از موازی کاری و افزایش کیفیت خدمات را به دنبال دارد و همه مردم به جای حفظ چندین شمار با یک شماره در ارتباط باشد.
مدیرعامل هلال احمر آذربایجان شرقی مدیریت واحد شهری و استانی را در حوادث و بلایا لازم و ضروری دانست و افزود: هلال احمر از ورود مستقیم به میدان عملیات اجتناب میکند و در حوادث زیر نظر فرمانده واحد وارد عملیات میشویم.
کنعانی داوطلب محوری را رکن اصلی هلال احمر عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: آمار داوطلبان رشد قابل قبولی در استان دارد به طوری که 3 هزار و 637 نفر در سال 94 جذب فعالیتها داوطلبین شدند و آمار نیمه نخست امسال هم تا پایان شهریور احصا میشود.
وی سایر خدمات هلال احمر در استان را یادآور شد و گفت: اجرای پروژههای محرومیت زدایی، جذب و آموزش داوطلبان هلال احمر، فرهنگ سازی و اقدام در موضوع اهدای خون و برگزاری دورههای آموزشی همگانی در آذربایجان شرقی از جمله مهمترین اقدامات این سازمان در استان است.
مدیرعامل هلال احمر آذربایجان شرقی از راه اندازی مرکز آموزش تخصصی بین المللی امداد و نجات در منطقه آزاد ارس خبر داد و افزود: با افتتاح این مرکز، نیروهای تخصصی هلال احمر کشورهای منطقه جذب شده و در استان ما آموزشهای لازم را میبینند.
وی راه اندازی مرکز «آنسِت» بین المللی برای تربیت سگهای تجسس در استان را یادآور شد و گفت: قویترین کشور فعال در این زمینه با نژاد ژرمن، آلمان است که ایران نیز وارد این عرصه شده و برای دومین بار در کشور در سعید آباد تبریز این مرکز راه اندازی میشود.
کنعانی ادامه داد: تلاش میکنیم سگهای خانگی هم برای امداد و نجات آموزش داده شود تا از این ظرفیت نیز در مواقع مورد نیاز استفاده شود.
مدیرعامل هلال احمر آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه طرح ایجاد «خانههای هلال» در آذربایجان شرقی با محوریت داوطلبان در روستاها اجرا میشود، تصریح کرد: در مساجد، خانههای بهداشت و... هلال احمر در سایز کوچک نمایندگی افتتاح میکند که میتوانیم با آموزشهای لازم، در عملیاتها قبل از رسیدن اکیپهای حرفهای از بین خود مردم روستاها در مناطق خود استفاده کنیم.
انتهای پیام/
∎