شناسهٔ خبر: 14920521 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر جاسک:

کمبود نیروی متخصص بومی و بی ثبات مدیریتی عمده ترین مشکل شبکه بهداشت جاسک می باشد

رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر جاسک افزود: عمده ترین مشکل بهداشتی حوزه شرق هرمزگان عدم ثبات مدیریت و کمبود نیروی انسانی و تخصصی بومی است و آسیب پذیرترین مشکل بهداشت دوری از مرکز استان و محرومیت منطقه و نبود نیروهای تخصصی بومی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛عباس ابراهیمی ،رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر جاسک در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بشاگرد نیوز با بیان اینکه متولد شهرستان بشاگرد هستم و دوران ابتدایی را در بشاگرد ، راهنمایی در سندرک و مقطع دبیرستان را در دبیرستان نمونه بندرعباس سپری کردم؛ اظهار کرد: از کودکی به رشته پزشکی علاقه داشتم و با توجه به اینکه در دوران تحصیلی نیز همیشه شاگرد اول بودم دبیرانم مشوق من در این زمینه بودند .

وی ادامه داد: معلمانم همیشه توصیه می کردند که حتما در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهم بدهم ،خودم با دیدن بیمارانی که نیاز به کمک داشتند بیشتر علاقمند بودم که حتما پزشک شدم و بتوانم به بیماران خدمت کنم.

ابراهیمی با اشاره به اینکه اولویت منطقه مشکلات بهداشتی و کمبود یا نبود پزشک و کادر درمانی است؛ تصریح کرد: بهداشت نیازمند همکاری و مشارکت مردم و مسئولان و همه نهادها است چرا که بدون همکاری و همیاری امکان تحقق اهداف وجود ندارد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر جاسک افزود: اگرباز هم به عقب بازگردم و فرصت انتخاب مجدد داشتم باز هم همین مسیر را انتخاب می کردم و حال که بیشتر با شرایط ، کمبودها و نیاز واقعی بخش بهداشت و درمان منطقه آشنا شدم انگیزه ام قوی تر شده و مطمئن هستم که تحصیل در رشته پزشکی نه تنها انتخاب درست بلکه بهترین انتخاب بود.

وی به اساسی ترین و مشکل ترین مرحله تحصیل و فعالیت خود پرداخت و گفت: رشته پزشکی فوق العاده سخت و طولانی مدت و همراه با استرس فراوان است ،کشیک های سنگین دوران اینترنی که یک دوره یک سال و نیم است و شما به عنوان پزشک کار درمانی بیمار را با همیاری اتندها و رزیدنت ها انجام می دهید و در این دوران به طور عملی مسئولیت بیمار به شما سپرده می شود و در همین مقطع هم کشیک ها شروع میشود که سخت ترین مقطع پزشکی است.

ابراهیمی اضافه کرد: دروس سنگین پزشکی اکثر دانشجویان را حسابی درگیر می کند و مهم تر اینکه در حرفه پزشکی استرس همیشه وجود دارد چون شما با جان یک انسان سروکار دارید و همین حساسیت کار رو بالا می برد و خستگی ذهنی و استرس فراوانی را به همراه خواهد داشت.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر جاسک به عمده ترین مشکل شبکه بهداشت بندر جاسک اشاره کرد و افزود: عمده ترین مشکل بهداشتی حوزه شرق هرمزگان عدم ثبات مدیریت و کمبود نیروی انسانی و تخصصی بومی است و آسیب پذیرترین مشکل بهداشت دوری از مرکز استان و محرومیت منطقه و نبود نیروهای تخصصی بومی است.
پزشک سابق نمونه شهرستان بشاگرد با بیان اینکه اگر اعتبار سالانه ای که دولت به شبکه بهداشت جاسک اختصاص می دهد به درستی مدیریت و با هدفمندی هزینه شود قطعا در وضعیت بهداشت و درمان جاسک تاثیر گذار خواهد بود؛ اذعان کرد: مدیریت هزینه و اولویت بندی بر اساس نیاز سنجی راهبرد موثری است که کمک خواهد کرد از اعتبارات بهترین استفاده را در جهت رفع نیاز های منطقه و ارتقاء سطح کمی و کیفی خدمات بهداشت و درمان داشته باشیم.

وی یادآور شد: در به کار گیری نیروهای بومی از همه ظرفیت ها استفاده می کنیم و اعتقاد دارم که نیروهای بومی به دلیل اشراف به شرایط خاص محیطی بسیار کارآمد خواهند بود وکارآیی بالایی دارند از این رو در به کار گرفتن نیروهای بومی متعهد و متخصص استقبال می کنیم.

رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر جاسک با اشاره به اینکه اگر قرار باشد بین پزشک و یا نیروی تخصصی دیگر انتخابی داشته باشم از ترکیبی از نیروهای با تجربه و نیروی جوان انتخاب خواهم کرد ؛ اظهار کرد: نیروهای جوان با انگیزه بالا در پیشبرد اهداف شبکه بسیار موثر هستند از طرفی نیروهای قدیمی و مجرب هم گنجینه های ارزشمندی هستند که می توانندبا تجارب خود، مسیر تحقق اهداف را کوتاه تر کنند و ضریب خطا را در بسیاری از موارد کاهش دهند و ضمن اینکه تلفیق این دوگروه در کنار هم تیم قوی و کارآمد تری را فراهم خواهد کرد.

ابراهیمی به راهکارهای خود در جهت ارتقا سطح بهداشت روانی جامعه بندر جاسک پرداخت و گفت: اگر هرکس در هر جایگاه کار خود را به درستی انجام دهد آرامش روانی بر جامعه حکمفرماست و تلاش خواهیم کرد تا وظایف افراد به درستی تبیین شود و فضای کار توام با همدلی و مسئولیت پذیری بیشتر باشد تا بتوانیم مشکلات پیش رو را راحت تر از میان برداریم و خدمات مطلوب تری به هموطنانمان ارائه دهیم.

وی تصریح کرد:وظیفه ذاتی یک پزشک درمان بیماران است و علاوه بر درمان بیماران باید سعی کند به جنبه های انسانی، روانی، جسمی، اجتماعی، اقتصادی، شغلی و فامیلی دقت و توجه ویژه ای داشته باشد و سعی داشته باشد بیماران خود را که خواستار آگاهی از جزئیات بیماری خود هستند مطلع سازند و در قبال بیماری بیمار خود رازدار باشند و هیچ وقت سعی نکنیم با خطرناک جلوه دادن بیماری بیماران خود باعث شویم که کار خود را مهم جلوه دهیم که مطمئناً حقیقت بزودی مشخص خواهد شد.
پزشک سابق نمونه شهرستان بشاگرد بیان کرد: برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان جاسک نخست باید برنامه عملیاتی طراحی کرد و وضعیت موجود را شناسایی کرد پس از آن راه حل ارائه نمود.

 

انتهای پیام/