به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رحمان رستمخانی در گفتوگو با موج رسا, اظهار کرد: پرورش کرم ابریشم از جمله فعالیتهایی است که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در زیر مجموعه معاونت بهبود تولیدات دامی استان زنجان تعریف شده و در حال پیگیری است و با توجه به هزینه سرمایه گذاری اولیه اندکی که دارد در حال حاضر این فعالیت مورد توجه بسیاری از خانوارهای روستایی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه صنعت نوغانداری در استان زنجان دارای سابقه طولانی است، تصریح کرد: نوغانداری در سالهای دور تقریباً در اکثر مناطق استان رونق داشته ولی به دلایل مختلف همانند عدم توجیه پذیر بودن، این فعالیت با توقف چند ساله در استان مواجه شد تا اینکه از سال 92 با ایجاد رویکرد منطقی و علمی این صنعت مجدداً راه اندازی و احیا شده و با حمایتهای مرکز توسعه نوغانداری کشور طی سه سال اخیر از پیشرفت قابل قبولی برخوردار بوده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان از استحصال یک هزار و 110 کیلوگرم پیله تر در طول سال جاری در شهرستان طارم خبرداد و افزود: امسال حدود 41 جعبه تخم نوغان بین 11 نفر از متقاضیان این صنعت در شهرستان طارم توزیع شده بود که خوشبختانه عملکرد مطلوبی داشته اند.
رستمخانی با اشاره به اینکه در سال جاری یک هزار اصله نهال اصلاح شده توت به منظور بهره برداری در صنعت نوغانداری در بین متقاضیان شهرستان طارم به صورت رایگان توزیع شده است، خاطرنشان کرد: نگهداری و پرورش کرم ابریشم کم زحمت بوده و سرمایه زیادی هم نمی خواهد و به علت اینکه برای تغذیه کرم ابریشم به برگ توت نیاز است با ایجاد توتستان ها و گسترش فضای سبز کمک بزرگی به سرسبزی روستا و محیط زیست می شود.
وی از توسعه صنعت نوغانداری در تمام مناطق و شهرستانهای استان زنجان طی سالهای آینده خبر داد و گفت: پرورش کرم ابریشم در استان هم اکنون فقط در شهرستان طارم انجام میگیرد و در شهرستان ایجرود نیز اقدامات اولیه برای راه اندازی این صنعت انجام گرفته است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه با احداث نهالستان توت امکان پرورش کرم ابریشم در تمام مناطق استان زنجان فراهم می شود، متذکر شد: هم اکنون سالیانه بیش از 200 هزار جعبه تخم نوغان در کشور توزیع و مصرف می شود.
انتهای پیام/