وی در ادامه این نشست با اشاره به طرحهای فولادی در دست اجرا گفت: از هفت طرح فولادی در دست اجرا، این قول را به مردم میدهیم که چهار طرح را تا پایان امسال به بهرهبرداری برسانیم که این چهار طرح در مجموع ۳۲۰۰ تن ظرفیت تولید آهن اسفنجی را افزایش خواهد داد که این چهار طرح شامل طرح احیای فولاد سپید دشت است که آماده بهرهبرداری شده و فولاد میانه نیز در اینده نزدیک مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همچنین فولاد نیریز و شادگان به عنوان دیگر طرحهای فولادی هستند که با توجه به درصد پیشرفت در آینده قابل استفاده خواهند بود .
کرباسیان با اشاره به طرح توسعه فولاد مبارکه عنوان کرد: با توجه به عملیاتی شدن طرح توسعه فولاد مبارکه تا پایان شهریور ظرفیت تولید این مجموعه از ۵.۴ میلیون تن به ۷.۲ میلیون تن افزایش خواهد یافت که مجموعه این طرحها و همچنین طرحهای توسعهای موجود گامهای استواری است که در راستای تحقق طرح جامع تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در برنامه بلند مدت این محصول است .
راه اندازی ۱.۲ میلیارد دلار طرح نیمهتمام
وی با اشاره به وضعیت واحدهای راکد و نیمه تمام دولت قبل عنوان کرد: در ابتدای شروع به کار دولت ۲۴ هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام وراکد وجود داشت که امروز ۱۳ طرح با اعتبار ۱.۲ میلیارد دلار به پایان و بهرهبرداری رسیده است و همچنین ۷۳۰۰ طرح وجود دارد که احیای آنها شروع شده است که امیداریم تا پایان سال ۱۳۹۶ شرایط بهرهبرداری از آنها فراهم شود .
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با بیان اینکه ۲۲ طرح جدید در ۳ سال گذشته آغاز شده است، گفت: با رقم ۳ میلیارد دلار برای ۲۲ طرح جدید با وجود تمام محدودیت هایی که در بودجه داشتیم هزینه شده است که امیدواریم تا پایان نیز ادامه یابد .
جلوگیری از خام فروشی سیاست اصلی دولت
وی همچنین در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده از سیاستهای اساسی ایمیدرو و دولت است، اظهار کرد: در مسیرتکمیل زنجیره فولاد بسیاری از طرحهای راکد گندله و کنستانتره فعال شدهاند و پیش بینی میشود که این واحدها با ظرفیت ۱۵ هزار تنی به بهرهبرداری برسند و این در حالی است که با احتساب پروژههایی که در گوهر زمین، نپکو و گلگهر در حوزه گندله و کنسانتره در دست احداث است و همچنین پروژه گندله سازی پنج میلیون تنی سنگان که در حال بهرهبرداری است و دیگر پروژهها مانند گندله سازی مبارکه، گندله سازی ۲.۵ میلیون تنی بندرعباس و گندله پنج میلیون تنی اوپال پارسیان، ظرفیت گندله سازی کشور به ۲۰ میلیون تن برسد .
توسعه مس در سه سال اول دولت
کرباسیان در ادامه در خصوص میزان توسعهای که در حوزه مس صورت گرفته است عنوان کرد: با افتتاح دو پروژه کنستانتره مس در سونگون و سرچشمه کرمان در سال ۱۳۹۳ که توسط دکتر جهانگیری افتتاح شد با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن به بهرهبرداری رسید و تا پایان امسال نیز پالایشگاه خاتونآباد با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن کاتد افتتاح میشود و همچنین ذوب سرچشمه با ظرفیت تولید ۲۸۰ هزار تن آند به بهره برداری خواهد رسید .
وی افزود: این ارقام زمانی اهمیت بیشتری میابد که بدانیم از هر ۴۰ تن خاک استخراج شده یک تن کنستانتره مس در اختیار میگذارد و هر چهار تن کنستانتره مس نیز یک تن کاتد می دهد که این یعنی اینکه در فرایند تولید مس به طور کامل فراوری صورت می گیرد و توسعه آن عملا مقابله با خامفروشی است .
شروع به کار بزرگترین کارخانه آلومینیوم در جنوب ایران
رئیس ایمیدرو همچنین با اشاره به احداث بزرگترین کارخانه الومینیوم کشور تصریح کرد: یکی دیگر از دستآورد های این دولت شروع به کار کارخانه الومینیوم جنوب با ۳۰۰ هزار تن ظرفیت بود که به عنوان بزرگترین پروژه در این حوزه شناخته میشود و میتواند به شکل قابل توجهی سرانه تولید را افزایش دهد .
وی ادامه داد: دو ماده اولیه بسیار مهم در تولید الومینیوم، انرژی و بوکسیت است و از انجایی که این ماده در کشور ما چندان قابل دسترس نیست و در همین رابطه به دنبال فعال سازی طرح بوکسیت گینه هستیم که برای اغازکار آن با یک شرکت قوی اروپایی مذاکراتی انجام شده و قرار است تا پایان مهرماه گزارش نهایی آنرا در اختیار ما بگذارد و باید در نظر گرفت که این طرح یک طرح اقتصادی خواهد بود که وارد مناقصات بینالمللی میشود .
کرباسیان در تشریح مسیرهای تامین پودر آلومینا گفت: و دیگر مسیری که برای تامین پودر آلومینا که در پیش گرفته شده است احداث کارخانه تولید آلومینا در چابهار است که با کمک گروه سرمایه گذاری قدیر تا سال اینده احداث خواهد شد .
فعال سازی معادن تیتانیوم ارمغان برجام
رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن افزود: دیگر واحدهایی که در این سالها ساکن مانده بود و پس از برجام امکان بهرهبرداری از آن و تامین تکنولوژی های لازم فراهم شد معادن تیتانیوم بود که با ایجاد ارتباط مناسب جهانی با شرکتهای معتبر با تکنولوژیهای خود در مناقصات ما شرکت کردند که برندگان ایرانی و استرالیایی مشخص شدهاند که این معدن به صورت EPC سرباره به میزان ۱۳۰ هزار تن و کنستانتره به میزان ۷۰ هزار آماده است که طبق پیشبینی ما در مهرماه بهرهبرداری از آن آغاز شود که حدود ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای آن انجام میشود که ۳۵۰ میلیارد تومان آن به صورت اوراق مشارکت عملیاتی خواهد شد که منطقه محروم کهنوج را از ثروت خود منتفع خواهد کرد.