شناسهٔ خبر: 14920322 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

اعلام مصوبات هشتمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: هشتمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور صبح امروز، ششم شهریورماه برگزار شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هشتمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور، صبح امروز، ششم شهریورماه، با موضوعاتی چون بررسی اجرای طرح آیه‌های همدلی، ساماندهی فعالان قرآنی بانک اطلاعات قرآنیان کشوری و بررسی تجلیل از فعالان قرآنی استان‌ها در ساختمان شورای اسلامی شهر تهران تشکیل شد.
در ابتدا میثم طاهرآبادی، قائم مقام مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی با اشاره به طرح آیه‌های همدلی، اظهار کرد: این طرح ویژه تابستان بود که از ابتدای مردادماه در سراسر کشور اجرا شد.
وی ادامه داد: طی جلسات کارشناسی در‌خصوص اجرای طرحی در تابستان، سوره حجرات به‌عنوان درس آموزشی برای مؤسسات در نظر گرفته شد. با توجه به اینکه سوره فوق دارای 18 آیه است لذا برای حفظ در نظر گرفته شد.
طاهرآبادی با اشاره به موضوعات اخلاقی که در این سوره آمده است، بیان کرد: در این زمینه دستورالعمل‌ها ارائه شد و سهمیه‌‌ها تعیین شد و کلاس‌بندی انجام شد و نهایتاً 12 برای اجرای این طرح پیش‌بینی شد. همچنین طی اجرای این طرح شرکت‌کنندگان هم با حفظ و هم با مفاهیم آشنا شدند.
وی با تأکید بر اینکه همچنین برگزاری همایش توجیهی مؤسسات برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده بود که در تمام استان‌ها برگزار شد. مؤسسات به‌طور دقیق با این طرح آشنا شدند و بحث تهیه و تدوین سؤالات آزمون نیز انجام گرفت و در سراسر کشور توزیع شد و به گونه‌ای که سؤالات در قاب 40 سؤال و در بردارنده 20 مفاهیم و 20 سؤال درباره حفظ قرآن کریم بود.
طاهرآبادی ادامه داد: این آزمون برای مقطع زیر 9 سال به ثروت شفاهی برگزار شد. همچنین مؤسسات آزاد بودن در زمینه برگزای آزمون به صورت کتبی و شفاهی و امروز هم کلید آزمون به استان‌ها ارسال شده است و برخی از استان‌ها متقاضی سهمیه بیشتر بودند که به آنها عطا شد.
وی بیان کرد: بحث متابع مالی هم طبق تفاهم‌نامه هر میزان که پیشرفت کرده‌‌اند به آنها واریز شده و بخش پایانی هم بعد از اعلام نتایج به حساب اتحادیه‌های استان‌ها واریز می‌شود. در مجموع 2400 دوره برگزار شد و 24 هزار فر تحت پوشش این طرح بودند.
طاهرآبادی با اشاره به موضوع ساماندهی فعالان قرآنی و تجلیل از فعالان قرآنی در استان‌ها، عنوان کرد: این دو امر منوط به تأمین اعتبار است.
وی با اشاره به توضیجاتی درباره سایت اتحادیه کشور نیز توضیحاتی داده شد که صحفه مربوط به استان‌ها در این سات راه‌اندازی شد است. استا‌ن‌ها می‌توانند اخبار و اطلاعات را به صورت مستقیم در پایگاه اینترنیتی اتحادیه بارگذاری کنند تا بعد از ویرایش روی سایت قرار دهند که چند استان تا کنون خوب عمل کرده‌اند. همچنین نحوه قرار‌گیری خبر بر روی سایت به آنها آموزش داده شده است. همچنین افرادی که اخبار برروی سایت ارسال می‌کنند به آنها ایمیل شده است.
طاهرآبادی اضافه کرد: سامانه اطلاعات قرآنیان و جمع‌آوری بانک اطلاعات قرآنی راه‌اندازی شده و در حال حاضر نیز امکانات فراهم شده که فعالان قرآنی اطلاعات را در این سامانه ثبت کنند. این امر زمینه خوبی برای تهیه اطلس قرآنی است.
سپس حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور گفت: هم‌اندیشی که در مشهد با مدیران عامل اتحادیه‌ها داشتیم نشان داد که برخی از استان‌ها از لحاظ مالی در شرایط بحران و نیازمند حمایت هستند.
وی ادامه داد: بعد از گذشت چندین سال از اتقلاب هنوز بانک اطلاعات قرآنیان با وجود این همه نهادهای متولی قرآن وجود ندارد در حالی که ضرورت آن محرز است و در دوره هیئت مدیره قبلی این کار آغاز شد و هم اکنون 25 هزار فعال قرآنی اطلاعاتشان را بارگذاری کرده‌اند و تجمیع بانک اطلاعات هزینه‌‌بر است و باید استان‌ها در این زمینیه همکاری کنند و علت تأخیر نیز کمبود منابع مالی بوده است که امید است با مبلغ کمی که از سرجمع اعتبارات اتحادیه جمع شده است، بتوانیم به نتیجه لازم که ثبت اطلاعات 100 هزار نفر تا پایان سال 95 است، برسیم.
کوششی عنوان کرد: طرح‌های مختلفی از سوی استان‌های گوناگون ارائه شده است اما طرح‌هایی که در اولویت قرار می‌گیرند و مورد حمایت هستند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور در زمینه اتوماسیون اداری گفت: قبلاً این اتوماسیون راه‌اندازی شده بود و تا حدودی نیز پیشرفت کرده بود و حال می‌توان با پیگیری دوباره این اتوماسیون را راه‌اندازی کنیم.
حسین خاکسار‌هرندی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی اصفهان گفت: اطلاعاتی در سطح استان‌ها است که باید در بانک اطلاعات قرآنیان وارد شود و شیوه‌نامه‌ای باید برای جمع‌آوری اطلاعات در این زمینه موجود داشته باشد.
مرتضی طلایی با اشاره به اینکه بانک اطلاعات قرآنی شامل فعالان قرآنی نهادهای قرآنی و ... می‌شود، درباره پایگاه اینترنتی اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور، گفت: باید اطلاعات این سایت به‌روز باشد که مجموعه مؤسسات بتوانند به آن مراجعه کنند و باید نوآوری داشته باشند و باید این سایت اثرگذار و مرجعی برای قرآنیان باشند. که قرآنیان هر اطلاعاتی خواستند به این سایت مراجعه کنند.
وی افزود: لفظ عمل، دسترسی به یکپارچگی در زمینه فعالیت‌های قرآنی است که تا اینجا شرایط خوبی طی شده است. جامعه قرآنی باید به وحدت و همدلی برسانیم و در نهایت باید هرچه رأی می‌دهیم و تصمیم می‌گیریم برای پیشرفت فعالیت قرآنی باشد.
علیرضا احمدی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی تهران درباره راه‌اندازی سامانه جامع گفت: سامانه اطلاعات مکانی فعالان قرآنی کشور ضروری است.
پیلان‌نژاد از دیگر اعضای هیئت مدیره با اشاره به پیشنهاد راه‌اندازی اتوماسیون اداری، ادامه داد: یک شبکه ناظر و اطلاع‌رسانی داشته باشید و اطلاعات باید به‌روز باشد.
ازجمله مصوبات این جلسه می‌توان به فراهم کردن شیوه‌نامه برای بانک اطلاعات قرآنی اشاره کرد. همچنین مقرر شد براساس دستورالعمل ابلاغ شود و منابع ملی نیز تأمین شود. این پایگاه اینترنتی باید به‌عنوان یک مرجعیت برای فعالان قرآنی تبدیل شود.
در پایان نیز کوششی درباره ادغام اتحادیه‌ها گفت: جلسه اخیر هیئت رسیدگی همراه با دو مصوبه بوده است یکی اینکه نمایندگان هیئت رسیدگی برای اتحادیه‌های استانی از دو اتحادهه‌ها باشد. همچنین مقرر شد شرح وظایفی برای هیئت سه نفره استان‌‌ها  تهیه شود که شدو رد شده است. دیگر اینکه در آن جلسه هیئت رسیدگی مصوب شده اساسنامه‌های استانی باید در هیئت رسیدگی تأیید شود و بعد به استان‌ها ابلاغ شود و سپس مجمع عمومی برگزار کنند.