مقداد همتی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: کالای قاچاقی که کشف میشود صورت های مختلف دارد. کالایی که صاحب آن متواری است در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام(ره) قرار میگیرد.کالایی که صاحبش مشخص است در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار میگیرد.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد، در برخی موارد فرد قاچاق کننده به گونهای رفتار میکند که کالایی که قصد قاچاق آن را دارد، توسط دستگاههای نظارتی کشف شود. وقتی که این کالا در مزایدهها برای فروش قرار میگیرد، خود همین افراد به عنوان تنها خریداران آن جنس تجاری حاضر میشوند و به این ترتیب جنس قاچاق به صورت رسمی و با مجوز وارد بازارهای مصرف کشور میشود.
وی افزود، تحت هیچ شرایطی این اجناس نباید وارد چرخه عرضه و مصرف شوند. چرا که عرضه کالای قاچاق در جری شدن قاچاقچیان و ضربه خوردن به تولید داخلی اثر سوء دارد.
مشاور پیشین وزیر مسکن گفت: یکی از مشکلات این است که کالای کشف شده در مزایدهها با هدف صادرات فروخته میشوند اما از آنجا که برای صادرات مشتری کمتری پیدا میشود عمدتا فروش این نوع کالاهای مکشوفه با مشکل رو به رو میشود.
همتی ادامه داد، باید اجازه خروج از بندر یا گمرک به فرد خریدار داده نشود و کالا به صورت کانتیری در مرز واگذار شود و از همان جا صادرات کالای مکشوفه قاچاق انجام شود.
وی افزود، برای کالای مکشوفه، چه امحا و چه صادرات مجدد انجام شود، تحت هیچ شرایطی نباید کالای مکشوفه قاچاق از طریق مزایده یا هر روش دیگری در بازار داخلی عرضه شود، چراکه این رویکرد حماقت است.
همتی در پایان تاکید کرد، به نظر میآید علاوه بر موارد مطرح شده بحث امحا به نوعی جنبهء عمومی و نمایشی هم دارد و کار اصلی در حوزه مبارزه با قاچاق توجه جدی به مبادی ورود کالا به کشور است.
انتهای پیام//
∎