شناسهٔ خبر: 14916092 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دستاوردهای دولت تدبیر و امید در کردستان(16)

افزایش 31 درصدی گازرسانی به روستاهای کردستان در دولت تدبیر و امید

سنندج- ایرنا- گازرسانی به روستاها یکی از شاخص های توسعه به شمار می رود در کردستان این بخش با تلاش های صورت گرفته رشد قابل قبولی داشته و در دولت تدبیر و امید سیاست توسعه گازرسانی روستایی همچنان ادامه یافت تا جایی که گازرسانی به روستاها در سه سال اخیر 31 درصد افزایش داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا استان کردستان هزار و 703 روستای دارای سکنه دارد که از این تعداد هزار و 550 روستا قابلیت گاز رسانی دارد و از این تعداد اکنون 997 روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند که به 318روستا معادل 31 درصد روستاها در دوران فعالیت دولت تدبیر و امید گازرسانی شده است.
بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید توجه به وضعیت روستاها و تلاش برای توسعه این مناطق در دستور کار قرار گرفت و دولت بدون هرگونه تبلیغات و هیاهوی رسانه ای در راستای خدمات رسانی به مردم ساکن در روستاهای کردستان فعالیت خود را آغاز کرد.
استان کردستان دارای 10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و هزار و 703 روستا است. براساس آمارهای رسمی در اوایل انقلاب 68 درصد جمعیت کشور در روستاها و 32درصد نیز در شهرها سکونت داشتند، اما اکنون این آمارها برعکس شده و 71 درصد در شهرها و 29 درصد در روستاها سکونت دارند در کردستان نیز در اوایل انقلاب 90 درصد جمعیت در روستاها و تنها 10درصد در شهرها سکونت داشتند که اکنون 34 درصد در روستاها و 66درصد در شهرها سکونت دارند.
کردستان یکی از استان های سردسیر در شمال غرب کشور محسوب می شود و با توجه به وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی آن، گازرسانی یکی از نیازهای اساسی مردم این استان محسوب می شد که خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته در سال گذشته و اخیر در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام شده و کردستان از نظر تعداد روستاهای گازدار یکی از استان های برتر کشور محسوب می شود.
برنامه گازرسانی به روستاهای استان کردستان و توسعه این بخش از سال 83 به صورت جدی آغاز شد و در دولت تدبیر و امید به آن سرعت بخشیده شد و گازدار شدن تمام روستاهای قابل گاز رسانی در دستور کار شرکت گاز استان کردستان قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان در این ارتباط با اعلام اینکه گازرسانی به 318 روستای استان در دولت یازدهم در سال های 92، 93 و 94 انجام شده است گفت: از این تعداد 118روستای آن در سال 94 گازدار شده است.
سید امیر رضوی با بیان اینکه این شرکت در دولت تدبیر و امید عملکرد قابل قبولی در زمینه گاز رسانی به روستاها داشته است، افزود: در سه سال اخیر بیش از هزار و 900 کیلومتر شبکه گذاری گاز طبیعی در این استان انجام شده که بیشتر آن در بخش روستایی بوده است.
وی اظهار کرد: در سال 92 در استان کردستان 760 روستا گازدار بود اما اکنون این تعداد به 997 مورد افزایش یافته است که 31 درصد افزایش نشان می دهد.
او ضریب نفوذ گاز طبیعی در جمعیت روستایی استان را 73.6 درصد ذکر کرد و گفت: این رقم از میانگین کشوری بالاتر است.
وی بیشترین فعالیت گازرسانی در استان کردستان را مربوط به مناطق روستایی دانست و گفت: در استان حدود هشت هزار و 301 کیلومتر شبکه گذاری شده که از این میزان پنج هزار و 741 کیلومتر شبکه روستایی و دو هزار و 560 کیلومتر شبکه شهری بوده که در واقع میزان گازرسانی به روستاها حدود دو برابر شبکه شهری بوده است.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان در ادامه گفت: برای هر 55 متر یک انشعاب روستایی و برای 19متر یک انشعاب شهری داشته ایم و اگر محاسبه کنیم این کار هیچگونه توجیه اقتصادی برای شرکت گاز ندارد، اما سیاست کلی دولت حمایت از قشر محروم و ضعیف کشور است.
رضوی با اشاره به سردسیر و کوهستانی بودن استان کردستان گفت: دولت در زمینه گاز رسانی هزینه بسیاری کرده تا مردم این خطه از سوخت سالم و پاک استفاده کنند.
وی گفت: هیچ استانی به اندازه کردستان کوهستانی، سنگلاخ و دشوار نیست، اما برنامه ما در شرکت گاز این است که بیشترین خانوارها را از نعمت گاز بهره مند کنیم و به همین دلیل روستاهایی هم که جمعیت کمی دارند اما در مسیر خط تغذیه قرار دارند، گازرسانی شده است.
او در ادامه سخنان خود از اجرای بیش از هزار و 900 کیلومتر شبکه گازرسانی در بخش شبکه گذاری شهری و روستایی در استان کردستان در دولت یازدهم خبر داد و گفت: در خرداد ماه سال 92 میزان شبکه گذاری در استان کردستان شش هزار و 384 کیلومتر بود که در پایان فروردین 95 این رقم به هشت هزار و 253 کیلومتر افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر370 هزار خانوار کردستانی از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند با استناد به آمار و اطلاعات، مجموعه گاز کردستان را یکی از مجموعه های موفق کشور دانست و گفت: در سایه تلاش های کارکنان زحمت کش و خدوم و هدایت و راهنمایی های مسوولان کشوری و استانی، اکنون کردستان در بسیاری از شاخص های حوزه گاز در کشور برتر است.
رضوی تعداد شهرهای گاز دار استان کردستان را 28 شهر از 29 شهر و تعداد روستاها را نیز از مجموعه هزار و 703 روستا ، 997 روستا اعلام کرد و افزود: ضریب نفوذ گاز در جمعیت روستایی 74 درصد و در جمعیت شهری این ضریب 100 درصد است که از میانگین کشوری بالاتر بوده که نشان از تلاش بی وقفه پرسنل این شرکت دارد.
به گفته وی هم اکنون در مجموع 91.5 درصد از جمعیت شهری و روستایی استان کردستان از نعمت گاز طبیعی برخوردارند که رشد قابل توجه گازرسانی در سطح استان کردستان را نشان می دهد.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: هزار و 675 واحد صنعتی استان کردستان موجود در شهرک های صنعتی از نعمت گاز طبیعی بهره مندند که شامل صنایع جزء و عمده و همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج است که به تعداد 115 واحد صنعتی آن در سال 94 عملیات گازرسانی صورت گرفته است.
وی وضعیت موجود شاخص های گازرسانی در استان کردستان را با وضعیت سال 83 مقایسه کرد و گفت: سال 83 تنها شش روستای استان کردستان از نعمت گاز طبیعی برخوردار بود که سهم استان در کشور در این شاخص 47 صدم درصد بود که این تعداد در پایان سال 94 به 997 روستا افزایش یافته و سهم استان نیز در این شاخص با رشد قابل توجهی روبرو و به پنج درصد افزایش یافته است.
او با بیان اینکه هم اکنون 65 پروژه گازرسانی روستایی در استان کردستان فعال و زمینه گاز رسانی به 32 روستا دیگر نیز فراهم شده است، گفت: برای گازرسانی به این تعداد روستا اعتباری بیش از 500 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: اکنون گاز رسانی به 6 روستای شهرستان کامیاران، 17 روستای سنندج، 14روستای سقز، 2 روستای سروآباد، چهار روستای دیواندره، 10روستای بیجار، 10روستای بانه و 2 روستای شهرستان مریوان در حال اجراست.
رضوی اظهار کرد: مجموعه شرکت گاز استان زمینه و بستر فعالیت گازرسانی در سطح استان را فراهم کرده و اکنون مشکلی در توسعه گازرسانی وجود نداشته و تلاش برای ارائه خدمات برای سایر روستاهای که فاقد گاز هستند نیز ادامه داشته و در سال جاری تعداد 100 روستا از نعمت گاز بهره مند خواهند شد.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان در ادامه سخنان خود مصرف گاز طبیعی در استان کردستان در سال 82 را 528 میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: این میزان مصرف در پایان سال 94 به دو میلیارد و 795 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
رضوی به محدودیت های اعتباری شرکت گاز استان کردستان در این مدت نیز اشاره کرد و افزود: از محل اعتبارات داخلی شرکت و بدون اتکا به اعتبارات استانی توانستیم در راستای ارتقای شاخص های گازرسانی در استان تلاش کرده و آن را به نحو مطلوبی ارتقاء و سطح رفاه مردم استان را بالا ببریم.
وی اعتبارات عمرانی شرکت گاز استان کردستان را در سال گذشته 930 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این شرکت در سال گذشته تمام اعتبارات اختصاص یافته برای توسعه گازرسانی را جذب کرده است.
گازرسانی به روستاها می تواند علاوه بر تامین رفاه و آسایش روستاییان از مهاجرت آنان به شهرها جلوگیری نماید و به عنوان یکی از زیرساخت های مهم توسعه نقش موثری در ایجاد واحدهای تولیدی و ایجاد اشتغال، درآمدزایی و رونق اقتصادی داشته باشد.
3033/1904
گزارش از فرزاد نویدی