به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این هنرمندان آلمانی طی حضور چند روزه خود در ایران علاوه بر اینکه دستآوردهای چند ساله خود را به نمایش گذاشتند به آموزش جدیدترین تکنیکهای نمایش سایهای پرداختند.
مولر و فلت که به دعوت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با حمایت سفارت آلمان به ایران سفر کردهاند در دو کارگاه جداگانه که در روزهای چهارم و پنجم شهریور برگزار شد هدایت 40 مربی را برعهده گرفتند. بیان تاریخچه نمایش سایهای، اجرای بخشهایی از نمایش «سفر جهانی» برای مربیان حاضر و در نهایت آموزش تکنیکهای نمایش سایهای و ساخت و حرکت این عروسکها بخشی از کارگاه یک روزهای بود که مربیان کانون، همکاران اسیتژ و هنرمندان آزاد توانستند از آن استفاده کنند.
این در حالی بود که از یک سال قبل طرح حضور این دو هنرمند در ایران مطرح، آثار آنها بازبینی و اثر «سفر جهانی» برای اجرا انتخاب شد. طبق برنامهریزیهای کانون، مرکز استیژ و بخش فرهنگی سفارت آلمان، این دو هنرمند پس از دو اجرا برای کودکان، هدایت دو کارگاه را نیز برعهده گرفتند. در قدم نخست هنرمندانی که تجربه اجرایی در نمایشهای سایهای را داشتند امکان حضور در کارگاه را یافتند و قرار بود تنها 20 نفر در این کارگاه حاضر شوند اما استقبال به نحوی بود که دو گروه 20 نفره شکل گرفت.»
آتسا شاملو کارشناس مرکز تئاتر کانون از جمله کسانی بود که در این کارگاهها امکان حضور یافت. او در باره کیفیت این کارگاهها گفت: «آنچه که در این کارگاه آموزش داده شد بسیار متفاوتتر از تصور ما از این هنر بود. مولر تکنیکهای مدرن زیادی را به کار میبندند. آنچه که سبب شده تا او هنرمندی متفاوت باشد تسلط بر فیزیک و علم نور است؛ او از این علم در هنر خود بهره میبرد، او به تاثیر نور و سایه بر هویت بخشی اثر و مفهومسازی پرداخت.»
شاملو ادامه داد: «دنیای پیتر مولر با دنیای ما کاملاً متفاوت است. او نگاهها و اجراهای متفاوت را به ما یاد داد. او ایدهسازی و ایدهپروری را به ما آموخت.»
در این کارگاهها مولر از شرکت کنندگان خواست که به داستانی فکر کنند و برای آن عروسک بسازند. آنها این امکان را داشتند تا در یک ساعت زمان ساخت، با ایدهپردازی و استفاده از ابزارهای نورپردازی به کشف و شهود بپردازند: «خوبی کارگاهها رفع اشکال تک تک شرکت کنندگان بود. ما در پشت پرده ظاهر شدیم. عروسکهای خود را به حرکت در آوردیم و مولر به تک تک ما آموخت که زاویهبندی در این امر چه تاثیری در بازتاب سایهها و معنی بخشی به آنها دارد.»
پیتر مولر دانش آموخته دانشگاه هنرهای دراماتیک آلمان را در این کارگاهها ماریا فلت بازیگر و عروسک گردان همراهی میکرد. در بخشی از این کارگاه شرکت کنندگان فرصت یافتند تا با حضور در پشت صحنه با چگونگی کار مولرآشنا شوند. او به معرفی تک تک ابزار استفاده شده و تغییراتی که خود در آنها ایجاد کرده بود اشاره داشت و هنرمندی را موفق دانست که بر ابزار کار خود نظارت داشته باشد. او به همراه ماریا فلت در ادامه هنرمندان حاضر را همراهی کرد تا تجربه متفاوتی از نمایش سایهای داشته باشند.
مولر و فلت در پایان کارگاهها با ابراز خرسندی از میزان خلاقیت و استقبال مربیان و علاقهمندان این هنر ابراز امیدواری کردند که با حضور دوباره در ایران بتوانند دامنه گسترده هنر نمایش سایهای و کاربردهای آن را به طور مفصلتر به این علاقهمندان آموزش دهند.
بر اساس این گزارش این دو هنرمند آلمانی در روزهای حضور در تهران علاوه بر بازدید اماکن تاریخی این فرصت را یافتند که برخی از نمایشهای خیابانی جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی را نیز از نزدیک ببینند.
مولر و فلت پس از بازگشت به آلمان به سفرهای خود ادامه خواهند داد. مولر با سفر به 30 کشور دنیا توانسته است نمایش سایهای را برای کودکان سراسر دنیا هدیه ببرد.