به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیاصغر فضیلت برونسپاری مدیریت مراکز فرهنگی را یکی از اقدامات این نهاد عنوان کرد و گفت: در سهسال اخیر و بر اساس سیاستهای کلی وزارتخانه، مدیریت بالغ بر هشت مجتمع فرهنگی با حفظ کاربری، به بخشخصوصی واگذار شد.
وی افزود: علاوه بر فضای فیزیکی فرهنگی، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری نیز به خود اهالی فرهنگ و هنر و بخشخصوصی مرتبط واگذار شد. البته این واگذاریها کاملاً قانونی و در چارچوب قراردادهای کاری صورت میپذیرد.
فضیلت ادامه داد: در بسیاری از رشتههای هنری و فرهنگی یا تشکّل و انجمنی وجود نداشت و یا اگر وجود داشت، عملاً غیرفعال بودند. باتوجه به نقش مهم این نهادها در توسعه فرهنگی و هنری استان، راهاندازی و بسترسازی برای فعالیت بیشتر آنها در دستورکار قرار گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان ادامه داد: در هنرهای نمایشی، تجسمی، موسیقی و دیگر هنرها با برگزاری انتخابات، فعالیت انجمنها آغاز و ساماندهی شد.
وی افزایش ظرفیت سینمایی استان را یکی دیگر از اقدامات انجامشده برشمرد و اظهار داشت: جشنواره ملی «طنین مسجد» در استان با کیفیت بالایی و با همکاری دبیرخانۀ کانونهای مساجد انجام شد و حدود 900 اثر به این جشنواره ارسال شد. علاوه بر آن بخش پویانمایی «جشنواره رضوی» که به لحاظ اجرا دشوارترین بخش این جشنواره است، با ارسال بیش از 90 اثر در استان گلستان برگزار شد.
فضیلت آموزشبنیان شدن فعالیتها را ازجمله اقدامات مناسب اداره کل گلستان دانست و گفت: دورههای آموزشی بسیاری در همه حوزههای فرهنگی و هنری مانند ادبیات داستانی، شعر، رسانه و تأتر برگزار شد. در کنار آن جشنواره مطبوعات و هفته خبرنگار نیز بعد از 10 سال در استان برگزار شد.
مدیرکل فرهنگوارشاد اسلامی استان گلستان اظهار داشت: تلاش بر این است در کنار رونق فعالیتها، آموزش نیز مورد تأکید و توجه قرار بگیرد. به عبارت بهتر پیش از آنکه فعالیتی انجام شود، آموزشهای لازم در قالب برگزاری کارگاه و یا کلاس و یا دورههای تخصصی به افراد ارائه شود تا با بهترین کیفیت به جشنواره و یا نمایشگاه مربوط وارد شوند.
وی در ادامه با بیان ضرورت ارتباط دوسویه با ائمهجماعات، تصریح کرد: تعامل مثبت با ائمهجماعات و روحانیون سبب شده است فعالیتهای در نظرگرفتهشده در حوزه عترت و قرآن با شتاب و کیفیت بهتری انجام شود تا جاییکه در این مورد جزو استانهای برتر هستیم.
فضیلت با اشاره به لزوم نهادینهشدن تفکر اقتصاد مقاومتی در فعالیتهای فرهنگی و هنری، بیان داشت: برنامهها و ایدههای اداره کل به ستاد اقتصاد مقاومتی استان ارائه داده شد و مورد تایید قرار گرفت. از سوی دیگر تلاش بر این است نگاه آمایشی در توزیع برنامهریزیها وجود داشته باشد تا از همه ظرفیتهای موجود استان استفاده شود.
مدیرکل فرهنگو ارشاد اسلامی استان گلستان در پایان با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با ادارهکل اتاق صنعت، معدن، تجارت و بازرگانی استان گفت: این اقدام در راستای انعقاد تفاهمنامه بین دو وزارتخانه و با بومیسازی مفاد آن بهمنظور تسهیل ورود آثار هنری و فرهنگی به بازار انجام شد.
∎