به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد خبری شانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران- مبارک، آیین پایانی جشنواره تاترعروسکی شامگاه 7 شهریور ماه با یاد و خاطره داود رشیدی هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون که روز پنجم شهریور ماه درگذشت، برگزار می شود.
کارگردانی اختتامیه این دوره از جشنواره بر عهده امیر اثباتی است.
در این برنامه بزرگداشت 2 نمایشگر عروسکی، بهروز غریبپور و ددی پودامجی نمایشگر عروسکی از هند و اولین رییس غیر اروپایی یونیمای جهانی برپا میشود.
اجرای چند قطعه کوتاه نمایشی در کنار معرفی برگزیدگان از دیگر برنامههای این اختتامیه است.
آیین پایانی شانزدهمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک ساعت 20:30 روز یکشنبه 7 شهریور ماه در تالار اصلی تئاتر شهر برگزار می شود.
حاشیهای بر اجراهای روز پنجم
در پنجمین روز از جشنواره نمایش عروسکی که صبح روز آن شاهد اتفاقی ناراحتکننده برای سینمای ایران و همه هنرمندان تئاتر تلویزیون در این عرصه بودیم، داود رشیدی بازیگر با سابقه تئاتر و سینما از میان ما رفت که به دلیل در گذشت این هنرمند گرانمایه تمامی نمایش هایی که روز جمعه 5شهریور ماه به روی صحنه رفت به وی تقدیم شد.
ادیسه باز هم چهارسو را متحیر کرد
به گزارش ستاد خبری شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران، نمایش ادیسه کاری از کشور روسیه به کارگردانی «الکسی للیاوسکی» در دومین روز از اجرای خود همچنان با استقبال خوب مخاطبان خود مواجه شد تا جایی که عده ای از تماشاگران به دلیل پر بودن سالن بر روی زمین نشسته و آن را تماشا کردند، ادیسه که هاله ای از طنز در آن مشاهده می شد و در بعضی از قسمتها لبخند را به روی لب مخاطبانش می نشاند با زبان روسی اجرا شد اما ترجمه فارسی و انگلیسی آن نیز نمایش داده می شد این نمایش توسط دو بازیگر آقا به روی صحنه آمد که این دو قسمت هایی از زندگی ادیسه را تعریف می کردند.
سفری تاریخی با اپرای عروسکی سعدی
این نمایش به کارگردانی بهروز غریبپور که تاکنون با گروه «آران» اپراهای عروسکی متعددی از جمله «رستم و سهراب»، «حافظ»، «مولوی»، «عاشورا»، «مکبث»، «لیلی و مجنون» را اجرا کرده است برای پنجمین شب به روی صحنه رفت،البته غریبپور سال گذشته این اپرا را به اجرای عمومی درآورده بود که این بار آن را در جشنواره مشاهده کردیم همچنین در این اپرا محمد معتمدی آواگر نقش سعدی بود این اجرا نیز که با علاقه مندانی بسیاری رو به رو شده بود و در میان آنها ایدویا مارتینز دبیرکل اتحادیه یونیما نیز حضور داشت.
نمایش « ملاقات با گودو » با پانزده درصد تخفیف
نمایش ملاقات با گودو در کافه پایتخت به کارگردانی غزل اسکندر نژاد با پانزده درصد تخفیف امروز در روز شنبه 6شهریور ماه به داود رشیدی تقدیم خواهد شد... به دلیل اینکه وی یکی از نخستین کسانی بود که در سال 1347 نمایش "در انتظار گودو" نوشته ساموئل بکت را در ایران به روی صحنه آورد...
این اجرا در دو سانس 17:30و19:30 در تالار چهارسو میزبان هنر دوستان خواهد بود.
کارگردان نمایش «ملاقات با گودو» :کارناوالی که میتواد کودکان را با تئاتر آشنا کند
کارگردان نمایش «ملاقات با گودو» برگزاری آیین افتتاحیه جشنواره نمایشی عروسکی همراه با کارناوال عروسکی را حرکتی تاثیرگذار خواند و گفت:«این نوع حرکتهای مردمی در زمینه نمایش باعث آشنایی مردم با هنر تئاتر میشود».
غزل اسکندرنژاد کارگردان نمایش عروسکی که در جشنواره امسال با نمایش «ملاقات با گودو» حضور دارد، درباره برگزاری این دوره از جشنواره نمایش عروسکی و برگزاری کارناوال عروسکی و تاثیر این نوع آیینهای افتتاحیه بر مردم گفت:«به طور کلی فکر میکنم اتفاقی که بتواند مردم را از فضای روزمرگی نجات دهد بسیار مفید است و چه بهتر اینکه این موضوع پیش بینی شده هم باشد.در مسیری که آن روز طی میکردم بچه هایی را میدیدم که با هیجان خاصی همراه با عروسک های خود به این کارناوال می پیوستند و در بخش دیگر مخاطبان با دایره تئاتر شهر که ما به آن «دایره جادو» می گوییم آشنا می شوند و همه متوجه می شوند که برنامههایی برای کودکان وجود دارد و این آموزش هم باید از این سنین آغاز شود.»
وی درباره تاثیر آن روی نمایشگران این حوزه نیز بیان کرد: وقتی یک گروه نمایشی ماهها برای اجرای خود زحمت می کشد زمانیکه با این استقبال مواجه می شود در انگیزه آنها بسیار موثر است.یکی از نکات مثبت این جشنواره آغاز به کار دبیرخانه جشنواره بود که از 7 ماه پیش مقدمات آن انجام شد و امکان بازنویسی در نمایش ها و 2 مرحله در بازبینی وجود دارد. دبیرخانه گام به گام با گروههای نمایشی پیش میرفت و ارتباط مستمر دبیر جشنواره با تمام گروههای نمایشی بسیار تاثیرگذار بود.
وی با اشاره به هزینه و بخش مالی جشنوارههای تئاتری نیز افزو:« در بخش مالی همیشه مشکلاتی وجود دارد به خصوص در عرصه تئاتر و ای کاش روزی بیاید که به طرحی که داریم نگاه کنیم نه به جیبمان البته این تنش به نوعی در جشنواره حل شده بود.»
کارگردان نمایش «مرده ریگ»درباره یکی از نقاط مثبت این دوره خاطر نشان کرد: پیش بینی این موضوع که آیا گروهی به مشاوره احتیاج دارد یا نه باعث میشد که فضایی دوستانه به وجود بیاید و رقابت سالمی میان آنها ایجاد شود و همچنین به نظرم دور از ذهن نیست که انتخاب فردی که اصول اجرایی را می داند و در پیگیری ها قاطعیت دارد در مقام یک سردبیر یکی دیگر از نکات مثبت این دوره بود.»
این کارگردان در خصوص ایده و یا پیشنهادی که برای دورههای آینده در جشنواره دارد گفت: «آن چیزی که دوست دارم که در آینده اتفاق بیافتد ایجاد یک بخش به عنوان «نسل نو» است یعنی افرادی که تجربه های کمتری دارند در این بخش با یکدیگر به رقابت بپردازند.»
.