شناسهٔ خبر: 1491499 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

جشنواره فیلم مقاومت برگزیدگانش را شناخت

صاحب‌خبر -





سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت پنجشنبه شب با حضور برخی از چهره‌های هشت سال دفاع مقدس همچون دکتر محسن رضایی، سردار فضلی، سردار منتظرالمهدی، سردار سلامی، حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، محمدرضا جعفری جلوه مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و تنی چند از مسئولان و مدیران کشوری در برج میلاد برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر اعلام برگزیدگان بخش‌های مختلف، نشان ویژه این جشنواره به سید‌حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان اعطا شد که پسر او به نیابت از پدر جایزه را از محسن رضایی، سردار جزایری و محمد خزایی دبیر جشنواره سیزدهم دریافت کرد.
در ادامه این مراسم، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: از کلیه دست‌اندرکاران جشنواره فیلم مقاومت، چه کسانی که تلاش کردند و فیلم ساخته‌اند و چه کسانی که در هیأت داوران بودند، قدردانی می‌کنم.
وی با اشاره به جایزه ویژه سید‌حسن نصرالله، تصریح کرد: البته سید‌حسن نصرالله باید جایزه خود را از دست امام زمان‌(عج) و امام خامنه‌ای دریافت کنند. در ادامه جوایز فیلم‌های کوتاه، سینمای مستند ایران، مستند بین‌الملل، فیلم‌های بلند سینمایی، سینمای ایران، بخش عماد مغنیه، نگاه مردمی و خانواده شهدا و ایثارگران اهدا شد.
در بخش سینمای ایران، نرگس آبیار، جایزه بهترین فیلمنامه را برای فیلم «شیار 143» دریافت کرد و ابراهیم حاتمی‌کیا توانست جایزه ویژه هیأت داوران را برای فیلم «چ» از آن خود کند. در بخش بهترین فیلم از نگاه خانواده شهدا و ایثارگران هم فیلم «ابوزینب» به کارگردانی علی غفاری حائز رتبه برتر شد. فیلم «شیار 143» هم جایزه بهترین فیلم از نگاه مردمی را تصاحب کرد و مسعود ده‌نمکی برای معراجی‌ها جایزه ویژه دبیر جشنواره را گرفت. در بخش بهترین کارگردانی و بهترین فیلم، ابراهیم حاتمی‌کیا برای فیلم «چ» به برتری رسید. مریلا زارعی برای فیلم «شیار 143» و بابک حمیدیان هم بهترین بازیگران زن و مرد جشنواره مقاومت شدند. تندیس بهترین فیلمنامه هم به فیلم «شیار 143» رسید.
در بخش فیلم کوتاه رتبه نخست به سیف‌الله یزدانی برای فیلم «از درون آینه» رسید و محسن برمهانی، مقام نخست بخش مستند برای «به پشت تابلو نگاه کن» را از آن خود کرد. ضمن اینکه جایزه ویژه بخش مستند به حبیب والی‌نژاد برای مستند «آخرین روزهای زمستان» اختصاص یافت. در بخش مستند بین‌الملل هم عماد برنات از کشور فلسطین به خاطر فیلم «5 دوربین شکسته» حائز رتبه نخست شد که ظاهراً به خاطر تهدید صهیونیسم نتوانست در مراسم اختتامیه حاضر شود و رتبه‌های دوم و سوم هم به کشورهای لبنان، فلسطین و قطر اختصاص پیدا کرد.
بخش سینمای بین‌الملل هم دو برگزیده در حوزه فیلم و کارگردانی داشت. بهترین فیلم این بخش «مسیر طولانی ماندلا تا آزادی» محصول کشور امریکا، ساخته جاستین چادویک لقب گرفت و کارگردان فیلم NO از کشور شیلی هم بهترین کارگردان سینمای بین‌الملل شد.
در بخش تکفیری جشنواره که مضمون فیلم هایش مقابله با اندیشه های تکفیری است، هم هیأت داوران ضمن تقدیر ویژه از محمدرضا اسلاملو، مجید ذوالفقاری را برای «امه غیاث» و روح‌الله رفیعی را برای «خالد و مجتبی» به ترتیب به عنوان رتبه اول و دوم اعلام کرد.
در بخش عماد مغنیه هم که جوایز آن توسط فاطمه مغنیه، دختر شهید مغنیه اهدا شد، عماد برنات برای فیلم «پنج دوربین شکسته» به مقام نخست رسید و در بخش داستانی هم علی غفاری برای «ابوزینب» برگزیده شد.
در حاشیه مراسم
در حاشیه مراسم سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت ابراهیم حاتمی‌کیا باز هم یک موج خبری جدید به راه انداخت و در واکنش به صحبت‌های عباس کیارستمی گفت: عزیزکرده‌ای حرف‌هایی زده و شهدا را از افرادی دانسته که قربانی جنگ هستند که من از قبل رخ دادن چنین اتفاقی را می‌دانستم که یک جریانی به جنگ بی‌اعتناست. وی در ادامه با لحنی احساسی خطاب به مسئولان فرهنگی کشور نیز تصریح کرد: من از آقای ایوبی و وزیر ارشاد انتظار دارم که نظرشان را در این خصوص به صراحت بگویند.
حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی اما در حاشیه برنامه‌ای همزمان با هفته دفاع مقدس درباره صحبت‌های منتشر شده از عباس کیارستمی گفت: از آنجایی که صحبت‌های کیارستمی مربوط به شش ماه قبل است انتشار آن در هفته دفاع مقدس، برای من جای سؤال دارد، بنابراین خواسته‌ام که متن کامل سخنرانی را برایم بیاورند تا پس از خواندن کامل آن اظهارنظر کنم.
پنجمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس گشایش یافت
بنا به گزارش دیگری، پنجمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس با عرضه بیش از 5 هزار عنوان کتاب منتشر شده از سوی 145 ناشر از سراسر کشور در محل باغ موزه دفاع مقدس در تهران آغاز به کار کرد.