شناسهٔ خبر: 14914454 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان:

سمن ها در کنار دولتمردان، به مردم خدمات ارائه می کنند

رشت - ایرنا - مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با اشاره به شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: سازمان های مردم نهاد، در کنار دولتمردان و دستگاه های اجرایی، به مردم و شهروندان خدمات ارائه می کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، یونس رنجکش روز شنبه در همایش نقش تشکل های اجتماعی در اقتصاد مقاومتی که بمناسبت هفته دولت در اردوگاه کمیته امداد امام خمینی (ره) چابکسر برگزار شد، به نقش سازمان های مردم نهاد در پیشبرد اهداف توسعه اجتماعی اشاره و بیان کرد: استفاده مناسب از ظرفیت این تشکل ها ، یکی از ضرورت های جامعه امروز است.
وی اظهار داشت: یکی از اهداف برگزاری این همایش، ایجاد همگرایی های لازم، هماهنگی و همکاری ها بین تشکل های اجتماعی و دستگاه های اجرایی بوده است.
رنجکش افزود: باید تلاش کنیم تا بین نیازهای جامعه و همچنین ظرفیت های موجود در دستگاه های اجرایی و تشکل های اجتماعی، رابطه ای منطقی برقرار و با شناخت از ظرفیت های یکدیگر، خدمات عمومی به جامعه بهتر ارائه شود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان بیان داشت: دولت تلاش می کند تا بتواند با بهره وری مناسب از ظرفیت های تشکل های اجتماعی، زمینه های توسعه اجتماعی را نیز بهتر فراهم کند.
رنجکش یادآور شد: در استان گیلان با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید بر آن هستیم تا از این ظرفیت ها به نحو شایسته ای استفاده کنیم و در همین راستا ، در طول سه سال گذشته و از سال 93 تاکنون، حدود 40درصد بر تعداد تشکل های اجتماعی در استان افزوده شده است.
وی افزود: کیفیت بخشی بر فعالیت سازمان های مردم نهاد از دیگر اولویت ها در کنار افزایش صدور مجوز در این زمینه است که بر این اساس، توانمندسازی سازمان های مردم نهاد و همچنین همگرایی بین سازمان های مردم نهاد و دستگاه های اجرایی در اولویت های کاری قرار دارد.
رنجکش ادامه داد: تاکنون تلاش شده ضمن برقراری این ارتباط و افزایش مشارکت در فعالیت ها ، حدود 15کارگاه آموزشی با موضوعات توانمندسازی برگزار شود.
وی همچنین با اشاره به تشکیل شورای مشورتی سازمان های مردم نهاد استان گیلان یادآور شد: در این شورا نمایندگانی از تشکل های اجتماعی در حوزه های مختلف حضور دارند که از دیدگاه های آنان در پیشبرد اهداف مشارکت اجتماعی بهره گیری می شود.
وی گفت: متناسب با شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، بر آن شدیم تا نشان دهیم که اقدام و عمل و توجه به اقتصاد مقاومتی در حوزه سازمان های مردم نهاد نیز وجود دارد و این سازمان ها با بهره گیری از ظرفیت های درون جامعه می کوشند تا در کنار دولتمردان، به ارائه خدمات مختلف بپردازند.
رنجکش افزود: دغدغه های موجود در جامعه تنها به صورت فراگیری و درگیر شدن همه آحاد جامعه بر طرف می شود و در این فراگیری سازمان های مردم نهاد به عنوان واسط بین مردم و مسئولان نقش مهمی را ایفا می کنند.

*** سمن ها به موضوعات توسعه ای گیلان بپردازند
کیوان محمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه استان گیلان نیز در این همایش، بر ضرورت پرداختن سازمان های مردم نهاد به موضوعات مختلف توسعه ای استان تاکید کرد.
وی با اشاره تاریخچه فعالیت سازمان های مردم نهاد در دنیا و رویکرد آن ها به موضوعات مختلف اظهار داشت: در کشور خوشبختانه سابقه فعالیت های اجتماعی از دیرباز تاکنون وجود داشته است.
محمدی افزود: در گذشته شاهد فعالیت های اجتماعی در بسیاری از نهادهای اجتماعی سنتی مثل قهوه خانه ها، مساجد و حتی زورخانه ها بوده ایم و امروز نیز به شکل مدرن تری این تشکل ها به ایفای تقش می پردازند.
وی خاطر نشان کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در کارگروه های مختلف از تشکل های اجتماعی استفاده می کند و تلاش دارد تا از دیدگاه های آن ها در زمینه مباحث توسعه ای بهره مند شود.

*** از همه فعالان حوزه های اجتماعی، برای کمک به کمیته امداد دعوت می کنیم
علیرضا محمدی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان گیلان نیز در این همایش، به آسیب های مختلف موجود در حوزه های اجتماعی اشاره کرد و از تشکل های مردمی استان خواست به کمیته امداد برای رفع این نگرانی ها کمک کنند.
وی افزود: ما می توانیم در کنار تشکل های اجتماعی به فراگیری خدمات خود بپردازیم و در این میان ، از همه فعالان حوزه های اجتماعی دعوت می کنیم به یاری کمیته امداد بشتابند.
وی بیان کرد: باید تلاش کنیم بین کمیته امداد و تشکل های اجتماعی رابطه موثری برقرار شده و در این زمینه برنامه ریزی های علمی و منطقی داشته باشیم.
محمدی خاطرنشان کرد: کمیته امداد، رویکردی حمایتی دارد و در حمایت از جامعه آسیب دیده، دست تمام کسانی را که بخواهند به این کمیته کمک کنند، به گرمی می فشارد.

** تشکل های اجتماعی در پیشگیری از آسیب های مختلف نقش دارند
احمد آقائی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل گیلان نیز در این همایش با اشاره به نقش تشکل های اجتماعی در پیشگیری از آسیب های مختلف اجتماعی گفت: این تشکل ها می توانند کارکردهای بسیار مناسبی در این زمینه داشته باشند.
وی با تبیین قوانین حمایتی جاری در خصوص فعالیت تشکل ها یادآور شد: تشکل های اجتماعی در صورت برخورد و بروز هرگونه مشکلی، می توانند بر اساس تکلیف و مفاد قانونی که وجود دارد، مستقیما به دادگستری شکایت و آن موضوع را مورد پیگیری قرار دهند.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا از ظرفیت های موجود در بدنه اجتماعی به نحو شایسته ای در پیشبرد اهداف توسعه ای استان و کشور بهره مند شویم.
همایش نقش تشکل های اجتماعی در اقتصاد مقاومتی بمناسبت هفته دولت با حضور 150 نفر از مدیران عامل سازمان های مردم نهاد گیلان و شماری از مدیران استان در اردوگاه کمیته امداد امام خمینی (ره) در چابکسر از توابع شهرستان رودسر در شرق گیلان برگزار شد.
بر اساس آخرین آمار، بالغ بر 300 تشکل مردم نهاد در قالب سازمان هایی همچون انجمن های خیریه، حوزه جوانان، محیط زیست و مددکاری در گیلان فعالیت می کنند.
از این تعداد سازمان های مردم نهاد در استان ، حدود 60 سمن از استانداری و مابقی از نهادهایی از قبیل نیروی انتظامی، اداره کل ورزش و جوانان، بهزیستی و محیط زیست گیلان مجوز گرفته اند.
7294/2007