شناسهٔ خبر: 14914424 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

جنتی: بر اثر تبادل و تضارب آراء جامعه به رشد و پیشرفت می رسد/ در زمینه موسیقی تابع نظرات و فتاوای رهبر معظم انقلاب هستیم

صاحب‌خبر -

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه تحمل نکردن و عدم فهم متقابل یکدیگر، مانع رشد افراد و در نهایت رشد و پیشرفت کشور خواهد شد، اظهار داشت: بر اثر تبادل و تضارب آراء جامعه به رشد و پیشرفت می رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، علی جنتی در نشست با برگزیدگان ادوار مسابقات ملی مناظره دانشجویی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی گفت: بحث گفتمان علمی و مسابقات مناظره دانشجویی از کارهای مفید و از ضرورت های جامعه ماست. در این مسابقات بسیاری از نیروهای نخبه شناسایی می شوند که می توان از آنها در امور مختلف به عنوان سرمایه های اجتماعی استفاده کرد. مضاف بر این که این مسابقات جنبه آموزشی نیز دارد که افراد تمرین گفتگو و شنیدن صدای مخالف را انجام می دهند و باعث رشد فردی و اجتماعی می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز جامعه به بیماری صعب العلاج عدم درک، فهم و تحمل دیگران مبتلا شده و برخی بدون توجه به نظرات دیگران، درصدد حذف طرف مقابل هستند.

وی افزود: متاسفانه گاهی افراد بدون توجه و باور دیگران همواره درصدد حذف برمی آیند در حالی که این مهم خسارت جبران ناپذیری به کشور و نظام می زند.

جنتی با اشاره به موضوع وجود مشورت، انتقاد و نقد از گذشته تاکنون گفت: بر اثر تبادل و تضارب آراء جامعه به رشد و پیشرفت می رسد، از این رو آنچه منجر به رشد فقه شیعه شد، همین تبادل و تضارب آرا بود.

باید استدلال یکدیگر را بپذیریم

وی گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران بنیانگذاری شده و از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... ویژگی های خاص خود را دارد، از این رو ممکن است در این میان عده ای دارای اظهار نظری در مورد اقتصاد آن باشند. به عنوان مثال خواهان دولتی بودن اقتصاد کشور باشند و در نقطه مقابل نیز عده ای طرفدار اقتصاد بخش خصوصی، این دعوا ندارد باید مسائل را با تضارب و تبادل آرا حل و فصل کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باید یاد بگیریم در کنار یکدیگر استدلال و گفت و گو کنیم و از آن مهمتر اینکه استدلال همدیگر را بپذیریم. تحمل نکردن و عدم فهم متقابل یکدیگر، مانع رشد افراد و در نهایت رشد و پیشرفت کشور خواهد شد. امروز مسأله ای که عنوان می شود این است که عده ای می گویند فلانی دگراندیش است، از این رو باید کنار زده شود.

وی در ادامه به برگزاری نشست های مستمر هیأت نظارت بر مطبوعات از آغاز این دولت با حضور تمامی اعضا اشاره کرد و گفت: اعضای این هیأت با تشکیل جلسات بر مبنای مشورت و نظرخواهی و براساس مستندات و قانون به پرونده ها و درخواست ها رسیدگی می کنند، این در حالی است که در دوره های گذشته در برخی جلسات منجر به درگیری میان اعضا هم شده است.

برخی روزنامه ها کار احزاب سیاسی را انجام می دهند

جنتی با بیان اینکه برخی روزنامه های کشور امروز کار احزاب سیاسی را انجام می دهند و بدون توجه به نظر طرف مقابل هر آنچه باب میل خودشان است می نویسند، افزود: وظیفه رسانه ها این است که به دنبال حق جویی و حق طلبی باشند و از حق دیگران دفاع کرده و نظرات یکدیگر را منتشر کنند، نه اینکه یکطرفه به قضاوت رفته و هر آنچه می خواهند بنویسند.

در زمینه موسیقی تابع نظرات و فتاوای رهبر معظم انقلاب هستیم

وی با اشاره به موضوع جلوگیری و لغو برگزاری کنسرت موسیقی در برخی شهرستان های کشور گفت: در زمینه موسیقی تابع نظرات و فتاوای رهبر معظم انقلاب هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، آموزش و بها دادن به نسل جدید در همه زمینه ها را یک ضرورت عنوان کرد و افزود: در فضای جدید تحولات در حوزه فضای مجازی به سرعت برق اتفاق می افتد، به همین دلیل باید آموزش و تربیت نسل امروز در اولویت امور قرار گیرد.

به تشکیل بانک اطلاعات نخبگان نیاز داریم

وی توجه به شایسته سالاری و استفاده از نخبگان در مسئولیت ها و پست های مختلف را در کشور مهم دانست و گفت: نیاز به تشکیل یک بانک اطلاعات نخبگان در کشور داریم. گفتمان علمی و مسابقات مناظره را که جهاد دانشگاهی بانی آن است، از کارهای مفید و از ضرورت های جامعه است.

به گفته جنتی، در مسابقات و گفت و گوها اولا بسیاری از نخبگان شناسایی شده و می توان از آنها در امور مختلف بهره برداری کرد و از طرفی اینگونه مسابقات جنبه آموزشی داشته و باعث رشد و ارتقای افراد خواهد شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در بحث علوم اجتماعی برگزاری کرسی های آزاد اندیشی هم مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده و ایشان همواره برگزاری اینگونه کرسی های آزاد اندیشی را در دانشگاه ها از ضروریات بیان داشته اند، افزود: باید اینگونه کرسی ها در سطح دانشگاه به صورت تمرین برگزار و در جامعه پیاده شود.

طیبی : امید است این مسابقات الگوسازی خوبی برای شکل گیری گفتمان علمی در دانشگاه ها باشد

به گزارش جماران،در ابتدای جلسه، حمیدرضا طیبی ضمن توضیح مختصری از اهداف و رویکرد جهاد دانشگاهی در اجرای مسابقات مناظره گفت: اگر این گفتمان علمی به واقع شکل بگیرد و مبنای حل مسایل جامعه باشد، شاید مانند بسیاری از کشورهای دیگر بیش از نود درصد مسایل بین سیاسون مشترک باشد؛ یعنی وقتی که مبنا کار علمی می شود در حل مسایل و مشکلات جامعه به طور طبیعی به مشترکاتی می رسیم، که این روش در بسیاری از کشورهای دنیا که دارای احزاب قوی دارند به این شکل است.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه، جهاد دانشگاهی احساس کرد این گفتمان باید در جامعه ترویج شود و بهترین محل آن دانشگاه است، افزود: که دانشجویان به عنوان نخبگان جامعه نیاز به این گفتمان و تمرین دارند و آمار نشان می دهد سال به سال دانشجویان علاقه بیشتری به این مسابقات نشان می دهند.

وی در پایان تصریح کرد: امید است برگزاری این مسابقات این الگوسازی خوبی شود برای شکل گیری گفتمان علمی در دانشگاه ها و پایه ای باشد برای این که شکل خوبی از احزاب در کشور شکل بگیرد؛ زیرا ما به شکل گیری احزاب قوی در کشور نیاز داریم که اگر این اتفاق بیافتد نود درصد مسایل بین سیاسیون مشترک و بسیاری از مشکلات هم مرتفع می شود.

گفت و گوی بین فرهنگ رسمی و غیررسمی در جامعه باید تقویت شود

پورعلی نیز گفت: گفت و گوی بین فرهنگ رسمی و غیررسمی جامعه نحیف است و باید تقویت شود. به وفور در جامعه می بینیم که هر جایی که هنجارها رعایت نمی شود این بحث را داریم که فرهنگ آن نیامده است. بایدبه موازات اقتباس ها تلاش کنیم فرهنگ متناسب با آن اقتباس ها را هم ساماندهی کنیم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: حوزه فرهنگ نسبتی با  سیاست ندارد. در حوزه فرهنگ قرار نیست کسی به شکل حزبی و سیاسی کار کند. یا انسان های فرهنگی نمی خواهند نقشی در جابجایی قدرت به معنای حزبی قضیه داشته باشند. تلاش ما این است که هم در بحث های دانشجویی، هم فرهنگی و ... این را جا بیندازیم که با این حوزه ها به خاطر وابستگیشان به علم و فرهنگ نمی شود با منطق سیاست با آنها تعامل کرد.  امروز این ها برای دانشگاه یکی از موضوعات  دغدغه است که در حوزه فرهنگ این دغدغه ها را می بینیم. هر اندازه احترام گذاری به منطق هر عرصه در فضای کلان کشور رعایت شود به ویژه حوزه سیاست ها و تدوین سیاست ها؛ به سمت کارآمدی، عقلانیت و نوآوری و گفت وگوی بیشتری پیش می رویم.

در این دیدار مهدی کاظمی خالدی رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و دبیر پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران به بیان گزارشی مختصر در خصوص نحوه برگزاری پنج دوره مسابقات مناظره دانشجویی و نتایج حاصله  و همچنین معرفی قهرمانان ادوار گذشته مسابقات پرداخت.

در این نشست که با حضور ده نفر از نمایندگان گروه های برتر ادوار و مراحل مختلف مسابقات برگزار شد دانشجویان به بیان نظرات و درخواستهای خود از وزیر فرهنگ و ارشاد پرداختند، که لاجوردی عضو تیم هرمس دانشجویان کارشناسی جامع شناسی دانشگاه تهران قهرمان دور اول مسابقات بیان داشت: موانع شکل گیری حوزه عمومی در ایران چه چیزهایی هستند؟ وقتی از لحاظ کمی بررسی می کنیم تعداد زیادی رسانه از یک برنامه حمایت می کنند و یک رسانه مستقلا قاعده بازی گفتگو را بهم می زند و این می تواند نگران کننده باشد. شکل نگرفتن حوزه عمومی و گفتگو در این عرصه می تواند برای جامعه خطرناک باشد.

فرشاد صالحی عضو تیم راسخون، گروه برتر مسابقات مناظره در دانشگاه امیرکبیر گفت: روند هدفمند کردن علایق دانش آموزان در دوره دبیرستان منجر می شود به این که گرایش دانش آموزان بیشتر به سمت رشته های فنی باشد. علی رغم بسیاری از کشورهای جهان این روند منجر به این می شود بسیاری از مدیران از رشته های فنی باشند که خیلی خوب نیست و در حوزه مدیریت خود که مدیریت اجتماعی است، تخصص ندارند.

در خواست دارم افراد برگزیده این مسابقات شرایط و امتیاز ویژه در هنگام جذب در دانشگاه ها و حوزه های مختلف و مرتبط مورد نیاز با این عرصه داشته باشند.

اصانلو عضو تیم پردیس الزهرا دانشگاه فرهنگیان زنجان و تیم منتخب منطقه شمالغرب کشور در چهارمین دوره مسابقات نیز اظهار داشت: با توجه به شرایط خاص دانشگاه فرهنگیان درخواست ایجاد فضای باز گفتگوی سیاسی، اجتماعی در دانشگاه فرهنگیان را دارم.

نوری عضو تیم هرمس ضمن تشکر و قدرانی از جهاد دانشگاهی به دلیل ایجاد زمینه های فرهنگی در دانشگاه گفت: با توجه به علاقه بسیار زیادم برای شرکت در مسابقات مناظره و نبود امکانات کافی در این زمینه، درخواست بودجه برای موسسات فرهنگی و ایجاد زمینه برای انجام فعالیت های سیاسی و فرهنگی را دارم.

ممتازنیا عضو تیم جیم دانشجویان دانشگاه  امام صادق (ع) و نایب قهرمان سومین و چهارمین دوره مسابقات گفت: اگر سیاستمداران چترشان را از فضای علمی دانشگاهها بردارند، دانشجویان بسیار اهل گفت و گو و تعامل هستند. حال باید چه کرد فضای گفت و گوی دانشجویی و مناظرات دانشجویی سیاست زده نشود؟

کاشی عضو تیم اتاق آسمان دانشگاه بین الملل امام خمینی (س) یادآور شد: فرهنگ هویت جامعه است که به شدت می تواند در این مناظرات مورد بحث قرار گیرد و یکی از متولیان فرهنگ که قابلت نقد پذیری دارد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. پیشنهاد دارم که یک کارگروه از دانشجویان و اعضای جهاددانشگاهی مشکلات فرهنگی راپیگیری نمایند و حتی کرسی های مناظره در حضور وزیر فرهنگ انجام شود.

همچنین یاوری عضو تیم اندیشه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: متولیان فرهنگ از جمله جهاد دانشگاهی سهم خودشان را در آموزش گفت و گو انجام می دهند. با پارادوکس موجود در جامعه که سیاست مونولوگ در جامعه قالب هست چه باید کرد؟ چه برنامه هایی برای قوانینی که اجرا نمی شود و اعمال سلیقه هایی که از بیرون می شود دارید؟

ستایشی عضو تیم سلام دانشگاه تهران اظهار داشت: پیشنهاد دارم این جلسه فتح بابی باشد. برای اینکه هرچند وقت یکبار دانشجوها نشست های به این شکل با جنابعالی داشته باشند و به بحث پیرامون دغدغه ها و مسائل فرهنگی بپردازند.