علی رسولیان در گفتوگو با خبرنگارایسنا، با اشاره به اینکه وضعیت به وجود آمده در بخش اشتغال معلول دو علت است، افزود: ابتدا وضعیت رکود بخش عمران است، وقتی ساختوساز در مشهد به عنوان مرکز اصلی ساختوساز با مشکل مواجه میشود تاثیر منفی قابل توجهی در اشتغال به جا میگذارد. در حال حاضر صنایع مرتبط با حوزه ساخت و ساز دچار مشکلات جدی و تعدیل نیرو شده است.
وی نرخ بالای مشارکت را عامل بعدی افزایش نرخ بیکاری در استان دانست و افزود: میانگین نرخ مشارکت در کشور 38.5 درصد است که این نرخ در استان ما 41.5 درصد گزارش شده است، این موضوع به معنای تعداد بیشتر افراد جویای کار در خراسان رضوی است که گرچه به طور کلی امری منفی تلقی نمیشود، اما در افزایش نرخ بیکاری استان موثر است.
رسولیان بیان کرد: البته در سالهای گذشته اقدامات خوبی در حوزه اشتغالزایی برای بخش صنعت و کشاورزی انجام شده است که با توجه به نرخ بالای مشارکت آنچنان محسوس نبوده است.
مدیرکل دفتر امور اقتصاد و بینالملل استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: امسال طرح رونق تولید را کلید زدهایم که میزان تسهیلات فوقالذکر نیز به این منظور در حال پرداخت است و امید است با این اقدام نرخ بیکاری بهبود یاید.
وی عنوان کرد: طرحهای دیگری نیز به منظور بهبود فضای کسبوکار و کاهش نرخ بیکاری در حال انجام است که از این جمله میتوان به طرح استاد-شاگردی، استفاده از اعتبارات صندوق کارآفرینی و بانکها و... اشاره کرد.
رسولیان با اشاره به اینکه تنها مشکل در حوزه اشتغال مباحث مالی نیست، تصریح کرد: تنها 40 درصد از مشکلات واحدهای تولیدی نیاز مالی است و بخش عمده مشکلات به نبود تکنولوژی، مشکلات حوزه مدیریتی و... مربوط میشود که در قالب یک پکیج پیگیر برطرفسازی آنها هستیم.
وی خاطرنشان کرد: نگاه به اشتغال نباید تک بعدی باشد، مادامی که ما توسعه اقتصادی داشته باشیم نرخ بیکاری بهبود خواهد یافت. نگاه ما به واحدهای تولیدی باید اقتصادی باشد؛ چراکه واحدی که وجود آن از لحاظ اقتصادی توجیهپذیر باشد اشتغال پایدار نیز فراهم خواهد کرد.
مدیرکل دفتر امور اقتصاد و بینالملل استانداری خراسان رضوی نوید حل مشکلات بخش مسکن در کارگروه عمران استانداری را نیز داد.
وی با بیان اینکه تسهیلات در نظرگرفته شده برای صنایع استان تا پایان سال جذب خواهد شد، گفت: علاوه بر 760 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده برای استان امکان جذب بیشتر نیز فراهم شده است.
وی با اعلام این خبر افزود: تا کنون 160 میلیارد تومان تسهیلات با اولویت واحدهای صنعتی بیش از 60 درصد پیشرفت و یا واحدهای نیازمند سرمایه در گردش توزیع شده و تا پایان تابستان و یا پایان سال این میزان حتما به 760 میلیارد تومان و حتی بیشتر افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: تا کنون 2200 واحد صنعتی و کشاورزی با میزان 1160 میلیارد تومان نیاز به تسهیلات به بانکهای استان معرفی شده که تلاش ما بر جذب هر چه سریعتر این تسهیلات تا پایان تابستان است.
انتهای پیام