شناسهٔ خبر: 14910380 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت راه و شهرسازی | لینک خبر

معاون وزیر راه و شهرسازی:

۱۴۰۰ میلیارد تومان برای بازآفرینی محلات تاریخی مصوب شد

معاون وزیر راه و شهرسازی از احیا و بازآفرینی ۲۷۰۰ محله تاریخی در طول برنامه ششم خبر داد و گفت: ۱۴۰۰ میلیارد تومان برای بازآفرینی محلات تاریخی مصوب شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راه وشهرسازی استان همدان، دکترمحمد سعید ایزدی در حاشیه سفر به استان همدان گفت: در برنامه ششم توسعه احیا و بازآفرینی دو هزار و ۷۰۰ محله شناسایی شده در کشور تایید شد.

وی بیان کرد: برنامه در مقیاس ملی ارتقا کیفیت محلات مشتمل بر محلات در بافت‌های تاریخی، سکونتگاه‌های غیررسمی، بافت‌های ناکارآمد میانی و محلات با عرصه روستایی است که دو هزار و ۷۰۰ محله را شامل می‌شود.

ایزدی با اشاره به اینکه امیدواریم در برنامه پنج ساله ششم و هفتم بتوان این محلات را هدف قرار داده و پوشش دهیم، تصریح کرد: در همدان محلات کبابیان، حاجی و کلپا محلات تاریخی هستند که هدف برنامه احیا بوده و خضر، شورین و حصار سکونتگاه‌های غیررسمی هستند که در اولویت احیا قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از فعالیت‌ها به توسعه خدمات محله‌ای موردنیاز همچون خانه سلامت، بهداشت و پارک بستگی دارد و با کمک دستگاه‌ها تلاش بر این است خدمات را تامین کنیم، عنوان کرد: ایجاد شبکه زیرساخت‌ها و نوسازی مسکن با در اختیار قرار دادن تسهیلات جز برنامه‌های احیا محلات است.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به اینکه آخرین مرحله توانمندسازی مردم این محلات است، عنوان کرد: عمده افراد ساکن در این محلات جز افراد کم‌درآمد هستند که از طریق ایجاد صندوق‌های خرده وام باید این افراد را توانمند کنیم تا در اجرای طرح‌ها مشارکت کنند.

وی درباره اعتبارات مصوب برای اجرای این طرح نیز گفت: برای سال ۹۵، ۱۳۷ میلیارد تومان از دو ردیف بهسازی و توانمندسازی، ۱۸۰ میلیارد تومان برای سکونتگاه‌های غیررسمی، ۵۰۰ میلیارد تومان برای کمک به اعطای تسهیلات ، ۴۵۰ میلیارد تومان برای دیون شهرداری‌ها، ۱۰۷ میبلیارد تومان از اعتبارات داخلی وزارتخانه، ۹۰ میلیارد تومان برای شهر مشهد و ۳۶ میلیارد تومان برای دو شهر قم و شیراز در نظر گرفته شده است.

ایزدی با اعلام اینکه در مجموع نزدیک به هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تحقق برنامه در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: این منابع را به شکل بودجه‌ریزی اهرمی تزریق می‌کنیم تا سبب سه یا چهار برابر شدن منابع در این بخش شود.

وی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی با تزریق این منابع دنبال این است بتواند انگیزه لازم را برای حضور منابع سایر دستگاه‌ها در حوزه بازآفرینی محلات ایجاد کند، بیان کرد: تسهیلات نوسازی مصوبه هیئت وزیران در شهریور ماه سال ۹۳ معادل ۳۰۰ هزار فقره تسهیلات در سال بود ولی از آنجایی که بانک‌های عامل ۲۴ گانه اعلام کرده بودند مشکل تامین منابع این تسهیلات را دارند با رقم واقع‌گرایانه ۱۵۰ هزار فقره تسهیلات موافقت شد.