به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، امیرحسین دوایی جمعهشب در نشست با نخبگان، فناوران و مدیران شرکتهای دانشبنیان حوزه ای.تی و ای.سی.تی مازندران که در ساختمان مرکزی پارک علم و فناوری این استان برگزار شد، اظهار کرد: صحبتهای زیادی درباره این بخش را بارها شنیدم و گفتیم اما عارضهیابی و بهطور دقیق و عمیق بررسی نکردیم.
وی با بیان اینکه در دنیا تئوریهای زیادی مربوط به مداخله دولت درباره اقتصاد دانشبنیان وجود دارد، افزود: دستکم هشت مکتب اقتصادی هستند که هر کدام بایدها و نبایدهای مداخلات دولت در بخش خصوصی را بررسی میکنند، اما در ایران هنوز به حد مناسبی از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در بخش فناوری نرسیدهایم.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به وجود چهار مرکز it در کشور، گفت: با راهاندازی این مراکز، 640 میلیارد تومان از درآمد شرکت زیرساخت کم شد اما میتوان پیشبینی کرد که هر چند هزینه استفاده از فناوری کمتر میشود اما گردش اطلاعات بیشتر شده و در آینده میتواند هزینهکرد خود را با خدمات بهتر بهدست آورد.
دوایی با اعلام اینکه 57 هزار کیلومتر فیبر نوری در کشور کشیده شده و 35 میلیون کاربر پهنای باند بالا داریم، بیان کرد: باید از این ظرفیتها بهخوبی استفاده شود؛ اما اکنون در شاخصهای قیمت دسترسی، زیرساخت، مالکیت نرمافزار و فضای کسب و کار شرایط مناسبی نداریم.
* فضای ضعیف در کسب و کار کشور وجود دارد
وی تصریح کرد: زیرساختهای متوسط، رعایت نشدن مالکیت فکری، امتیاز پایین در ریسکپذیری و فضای ضعیف در کسب و کار وجود دارد و این شرایط باید بهتدریج اصلاح شود.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: آییننامه شرکت تولید اپلیکیشنهای تلفن همراه که براساس آن افراد حقیقی میتوانند درخواست داده و تا سقف 500 میلیون تومان از طرحهای توجیهی تسهیلات دریافت کنند را ابلاغ کردیم اما شاید 20 تا 30 درخواست داده شده و در بحث شتابدهندههای استانی نیز تا 200 میلیون تومان اعم از تجهیزات و زیرساختها تسهیلات داده میشود اما در این زمینه نیز هنوز یک استان بهطور جدی وارد عمل نشده است.
این مسؤول با بیان اینکه با تزریق پولهای بلاعوض مخالف بوده و معتقدیم که بخش خصوصی باید خود پای کار آمده و پول خرج کند، گفت: پولهای بلاعوض و غیر هوشمند کشور را دچار آسیب کرده و این پولها مسئله دوپینگ است که هیچ ورزشی را پیشرفت نمیدهد.
دوایی ادامه داد: باید با ایده جدید از ظرفیت پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد استفاده شود؛ اقتصادی فکر شده و تحلیل بازار داشته باشیم، تکنولوژی بومی باید قابل رقابت با کشورهای مدعی باشد.
وی در پایان گفت: قیمت اینترنت در دنیا به سمت صفر میرود اما خدمات در این مسیر افزایش پیدا میکند، لذا اکنون سرمایهگذاریها باید در همین زمینه طراحی و اجرا شود.
* چهار مرکز رشد در مازندران فعالیت دارند
رئیس پارک علم و فناوری مازندران نیز در این نشست با اشاره به اینکه چهار مرکز رشد با 100 شرکت و 250 مرکز رشد در 10 یا 12 دانشگاه این استان داریم، اظهار کرد: ظرفیت دانشگاهی خوبی در این بخش داریم اما فضای کسب و کار باید توانمندسازی شود.
علی معتمدزادگان ادامه داد: مازندران به دلیل شرایط زیستمحیطی اولویت خود را به صنایع پاک داده و اصلاً روی همین صنایع متمرکز شده است.
وی در پایان گفت: زیرساختهای خوبی در پارک علم و فناوری مازندران وجود دارد و طرحهای توجیهی نیز حمایت میشوند.
انتهای پیام/86001/و40
∎