شناسهٔ خبر: 14908166 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

ویژه هفته دولت_ فعالیت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان در دولت یازدهم ؛گسترش عدالت فرهنگی/تقویت انجمن‌های مردم‌نهاد و مؤسسات خصوصی

مدیرکل فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی استان همدان گسترش عدالت فرهنگی، تقویت انجمن‌های مردم‌نهاد و مؤسسات خصوصی و ارتقا و رشد حوزه های مختلف فرهنگی و هنری را از مهمترین شاخص های سه سال گذشته این استان در دولت یازدهم برشمرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز روابط عمومی واطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فاضل عبادی در تشریح عملکرد این استان ،همدان را قطب اجرایی کشور در فعالیت‌های فرهنگی-هنری برای کودک و نوجوان توصیف و گسترش عدالت فرهنگی را مهمترین رویکرد در برنامه‌ریزی‌ها عنوان کرد.

** همدان قطب اجرایی کشوردر فعالیت های فرهنگی و هنری کودکان و نوجوانان 
مدیرکل فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی استان همدان، حضور فعال در بخش کودک و نوجوان را یکی از اولویت‌های اصلی این نهاد دانست و گفت: امروزه همدان قطب اجرایی کشور در بخش فعالیت‌های فرهنگی-هنری کودک و نوجوان است.

وی افزود:جشنواره‌های بسیاری از جمله جشنواره بین‌المللی فیلم نوجوان، جشنواره‌ ملی تئأتر کودک ‌و نوجوان، نمایشگاه تخصصی کودکان و نوجوانان،  تصویرسازی آیات قرآنی ویژه کودکان و بخش شعر نوجوان جشنواره بین‌المللی فجر از جمله فعالیت‌های اداره‌ ارشاد همدان در سه سال اخیر می باشد.

**‌برقراری عدالت فرهنگی

عبادی برقراری عدالت فرهنگی را یکی از اولویت‌های اصلی در برنامه‌ریزی‌ و اجرا برشمرد و ادامه داد: بر اساس سیاست‌های کلی وزارتخانه، تلاش کردیم در تمام برنامه‌های فرهنگی-هنری حتی برنامه‌های ملی و بین‌المللی از تمام ظرفیت و قابلیت‌های استان استفاده کنیم، به‌همین منظور همواره شهرستان‌های استان در اجرای برنامه‌ها مدنظر و توجه ویژه بودند.

** تکریم و معرفی مفاخر و مشاهیر استان

مدیرکل فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی استان همدان معرفی مفاخر استان را گامی در جهت تقویت هویت فرهنگی جامعه برشمرد و اظهار داشت: همدان به لحاظ کثرت مفاخر فرهنگی، ادبی و هنری در جایگاه رفیعی قرار دارد و همواره این منطقه زادگاه بزرگان ومفاخر بوده است.

وی ادامه داد: بنابراین اداره‌ کل ارشاد استان معرفی این افراد به جامعه را یکی از وظایف و رسالت‌های خود می‌داند. همایش‌هایی مانند «حکمت سینوی» برای بزرگداشت ابن‌سینا و یا «مصلح بیدارگر» به‌منظور نکوداشت سید جمالدین اسدآبادی با حضور وزیر محترم فرهنگ‌وارشاد اسلامی برگزار شد. علاوه بر آن در همدان سالنامه فرهنگی وجود دارد به این معنی که هر سال به نام یکی از مفاخر استان نام‌گذاری می‌شود.

  ** تجلیل از بزرگان

وی اضافه کرد: تجلیل و تقدیر از بزرگان ادبی، فرهنگی، علمی و هنری که در قید حیات هستند نیز یکی از اولویت‌های کاری است. بزرگانی مانند اساتید ذکاوتی، محقق و میری سرمایه‌های انسانی استان هستند که تقدیر از آنان یک اصل است. در کنار این بزرگان جوانانی که در جشنواره‌های ملی و بین‌‌المللی برگزیده شوند نیز با حضور بزرگان، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

** تقویت انجمن‌های مردم‌نهاد و مؤسسات خصوصی

عبادی تقویت انجمن‌های مردم‌نهاد و مؤسسات خصوصی را یکی دیگر از فعالیت‌های انجام‌شده در سال‌های اخیر عنوان کرد و ادامه داد: در سه سال گذشته تلاش بر این بود در بخش‌هایی مانند چاپ، انتشار، سینما و دیگر حوزه‌های فرهنگی و هنری ظرفیت‌های موجود ارتقاء یابد و از سوی دیگر از توان آنان برای اجرای فعالیت‌ها فرهنگی و هنری استفاده شود. به عنوان نمونه تمامی فعالیت‌های برنامه‌ریزی‌شده در حوزه قرآن و عترت در استان، توسط بنیاد قرآن انجام می‌شود. 

** نهادینه‌شدن اقتصاد مقاومتی در عرصه فرهنگ و هنر

مدیرکل فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به لزوم نهادینه‌شدن اقتصاد مقاومتی در عرصه فرهنگ و هنر، خاطرنشان کرد: رونق اقتصاد هنر و فرهنگ یکی از راه‌هایی است که می‌تواند اهداف اقتصاد مقاومتی را محقق سازد. این مهم در ابتدا به فرهنگ‌سازی و فعالیت رسانه‌ای مستمر نیاز دارد.

** لالجین به عنوان شهر جهانی سفال

وی در پایان گفت: لالجین به عنوان شهر جهانی سفال، یکی از ظرفیت‌های فرهنگی استان است که علاوه بر بُعد هنری، می‌تواند در دیگر بخش‌ها مانند چاپ و بسته‌بندی نیز سبب رونق اقتصادی شود.