شناسهٔ خبر: 14906678 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

در خدمت استاد

وقتی جوان بودم و دانشجوی سال اول دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، همه نمایش‌های حرفه‌ای را که آن زمان اجرا می‌شد دنبال می‌کردم و می‌دیدم. ضبط سریال «علی البدل» به کارگردانی سیروس مقدم و تهیه کنندگی الهام غفوری در شرایطی در روستای ورکانه به پایان رسید که مهدی فقیه بازیگر روز پایانی این سریال بود. سریال خارجی "ساچویی فراری از قصر" از شنبه 13 شهریور از شبکه سه سیما پخش می‌شود. رامبد جوان در صفحه اینستاگرامش نوشت: یه دور من و عادل رو در برابر هم قراردادن و حالا هم من و مهران رو /ترک سیگارم، برام مهم بود دلم می خواست به همه اعلام کنم علی اصغر پورمحمدی رضایتمندی 70 درصدی مخاطبان شبکه سه از مجموعه تلویزیونی پریا را پایان شگفت انگیز این سریال توصیف کرد. برنامه "امروزی ها" که از شنبه تا چهارشنبه از شبکه یک پخش می شود، قرار است امروز میزبان دو ورزشکار باشد تا برنامه حال و هوای دیگری به خودش بگیرد. جام جم آنلاین: ترانه علیدوستی بازیگر در توییتر خود نوشت: گفتنی نیست چه حالی شدم از اینکه فهمیدم من هم با شما عکسی دارم. چه روز خوبی بود. روزی که مثل یک هدیه س تو زندگی من... دواین جانسن بازیگر ورزشکار سینما می گوید نسخه تازه «جومانجی»، دنباله ای منطقی بر قسمت اول آن است. قسمت تازه مجموعه فیلم «ترانسفورمرها/ تبدیل شوندگان»، شاه آرتور افسانه ای را هم در داستان و ماجراجویی های خود دارد. اکشن ابرقهرمانانه «جات پرنده» با فروشی 21 کروری، صدرنشین جدول گیشه این هفته سینماهای هند شد. کمپانی پارامونت اعلام کرد قسمت تازه ای از مجموعه فیلم «جک رایان» را تولید می کند و ساخت نسخه سینمایی آن متوقف نشده است. چند سال است در تلویزیون، تئاتر و سینما فعالیت دارد، اما خیلی بی‌سروصدا و به دور از جار و جنجال. خودش می‌گوید: «بعد از بازی در سریال معصومیت از دست رفته، آقای میرباقری مرا تشویق کرد در تئاتر فعالیت کنم و همین باعث شد شانس بیشتری برای بازی در نقش‌های مختلف پیدا کنم.» تابستان را همگان به عنوان فصل اوقات فراغت نوجوانان و جوانان و درک مجموع قشر محصل جامعه می‌شناسند. مراسم بدرقه داود رشیدی بازیگر سرشناس سینما و تلویزیون در حال برگزاری است. داود رشیدی در کتاب «سنگ قبر هنرمندان» نوشته بود: اولا من که روی سنگ قبرم را نمی‌نویسم، ولی اگر قرار باشد خودم نوشته‌اش را انتخاب کنم، شبیه به جمله سزار خواهد بو

صاحب‌خبر -

در یکی از روزها که همراه داریوش فرهنگ بودم، نمایش «در انتظار گودو» به کارگردانی داوود رشیدی را در سالن تئاتر انجمن ایران و آمریکا دیدم که خود رشیدی هم همراه برخی از بازیگران صاحب‌نام دیگر در آن بازی می‌کرد.

دیدن این نمایش برای‌ما که ابتدای راه و علاقه‌مند به بازیگری بودیم، بسیار زیبا و جذاب بود و به هیجانمان آورد.

فردا صبح به محل اداره تئاتر در میدان فردوسی، کوچه پارس رفتیم و در طبقه سوم، با آقای رشیدی ملاقات کردیم. یادم می‌آید افراد دیگری چون پرویز فنی زاده، فهیمه راستکار و دکتر ساعدی هم آنجا بودند. پس از سلام و احوالپرسی، رو به آقای رشیدی کردیم و گفتیم می‌خواهیم بازیگر شویم!

پس از گفتن این جمله، اول یک سکوت کوتاهی برقرار شد و بعد آقای رشیدی با صدایی بلند و به مدت طولانی خندید. خنده او باعث خنده بقیه حاضران در آن اتاق هم شد.

رشیدی همین‌طور که می‌خندید، گفت: این طرز جدیدی است که دو جوان کوتاه و بلند، پابرهنه وارد یک گروه حرفه‌ای شوند و همین‌جوری بگویند، ما می‌خواهیم بازیگر شویم؟ مگر بازیگری دیوار ندارد؟!

اما رشیدی عذر ما را نخواست و گفت: ناامیدتان نمی‌کنم. به شرطی که شش ماه فقط بیایید و تمرینات گروه ما را ببینید بنابراین ما همراه گروه تئاتر امروز شدیم و حتی با آقای رشیدی و دیگر حرفه‌ای‌های تئاتر به شهرستان‌های مختلف می‌رفتیم که آنها نمایش‌هایشان را آنجا اجرا می‌کردند.

رشیدی در این سفرها همیشه به ما تاکید می‌کرد که همه چیز و همه جا را خوب ببینید که بعدها در بازیگری به کارتان می‌آید.

مدت‌ها با گروه بودیم و فقط کارها را می‌دیدیم تا این‌که رشیدی در نمایش «دیکته و زاویه» که در تالار سنگلج اجرا می‌شد، از من و داریوش فرهنگ هم استفاده کرد.

من نقش یک رفتگر را بازی می‌کردم که فقط اول و آخر نمایش می‌آمد و صحنه را جارو می‌کرد و فرهنگ هم نقش کوتاهی با یکی دو دیالوگ داشت. به این ترتیب ما وارد دنیای حرفه‌ای بازیگری تئاتر شدیم.

هیچ‌وقت مهربانی، بزرگ منشی و شازدگی آقای رشیدی را فراموش نمی‌کنم و همیشه دوستش خواهم داشت. برای من، آدم بودن مهم‌تر از هرچیز دیگری است.

چیزی که رشیدی از آن برخوردار بود. خدماتی که او در انجمن بازیگران خانه سینما انجام داد، فراموش‌شدنی نیست. رشیدی همیشه آماده کمک کردن به دیگران بود و خودش را معطل امور سیاسی یا مسائل پیش‌پا افتاده دیگر نمی‌کرد.

وقتی در ابتدای دهه 70 از من برای بازی در نمایش «پیروزی در شیکاگو» دعوت کرد، همه کارهای دیگرم را رها کردم و خودم را در خدمت استاد قرار دادم، چرا که فراموش نکرده بودم این او بود که مرا وارد این حرفه کرده بود.

مهدی هاشمی - بازیگر