به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس روزنامه «جوان» در صفحه ورزشی خود یادداشتی از «سعید احمدیان» به شرح زیر چاپ کرد:
یک هفته از پایان المپیک میگذرد و با بازگشت همه تیمهای ورزشی به کشورمان، پرونده این مسابقات در حال بسته شدن است، با این حال موضوعی که در روزهای پساالمپیک اهمیت ویژهای پیدا میکند، لزوم توجه به رشتههای موفق و مدالآوران کشورمان و آسیبشناسی عملکرد کاروان کشورمان در رقابتهای المپیک ریو و واکاوی نتایج دور از انتظار برخی رشتهها است. تا المپیک 2020، چهار سال باقی است و برای موفقیت در توکیو از همین امروز باید استارت زد، در این باره تجربه تلخ اتفاقات و حاشیههای المپیک لندن پیش روی ورزش کشورمان است که باید از آنها درس گرفت تا اتفاقاتی که پس از المپیک 2012 افتاد، دوباره دامن رشتههای موفق ایران در المپیک ریو را نگیرد. در لندن فرنگیکاران کشورمان با سه مدال طلا بهترین تیم کاروان ایران بودند و یک نتیجه تاریخی را در المپیک ثبت کردند، با وجود این پس از این مسابقات حاشیههای خارج از تشک کشتی و اختلافاتی که محمد بنا با مدیریت فدراسیون پیدا کرد، سبب شد تا بنا از کشتی فرنگی برود و به تبع آن طلاییهای فرنگی در لندن هم در حمایت از بنا، از تیم ملی رفتند و خانهنشین شدند و در مسابقات جهانی بعد از المپیک، از غایبان اصلی فرنگیکاران بودند، مسئلهای که سبب شد هم تیم ضربه بخورد و هم این مدالآوران طلایی نتوانند روند آمادگیشان را حفظ کنند.
این حاشیهها باعث شد تا کشتی فرنگی که موفقترین تیم ایران در لندن بود، روزهای پرحاشیهای را بعد از المپیک تجربه کند و سبب شود تا زمان برای تکرار این موفقیتها در المپیک ریو از دست برود و موفقیتهایی که این تیم در المپیک داشت، در مسابقات جهانی بعد از این رقابتها تکرار نشود و عملاً تیمی که توانسته بود، بهترین نتیجه تاریخ کشتی فرنگی را بگیرد با عدم مدیریت صحیح مدیران وقت ورزش ایران به حاشیه رفت و فرصت استفاده دوباره از پتانسیلی که در لندن به بار رسیده بود، از دست رفت.
این در حالی است که رها نکردن این تیم و فراهم کردن فرصتی برای اینکه کادر فنی موفق فرنگی به کارش ادامه دهد، بدون شک میتوانست کشتی فرنگی را در ریو هم در کنار رشتههای موفق قرار دهد، به خصوص اینکه کشتی فرنگی در لندن نشان داد که ظرفیت بالایی برای موفقیت دارد. با وجود این فرصت سه ساله آمادهسازی فرنگی از دست رفت و تنها یک سال قبل از المپیک ریو بود که با بازگشت دوباره محمد بنا، آرامش به اردوی فرنگی برگشت، اما از دست رفتن فرصت سه ساله یکی از دلایلی بود که بنا پس از نتایج ضعیف فرنگی در ریو به آن اشاره کرد. به همین خاطر بدیهی است که متولیان ورزش باید با توجه به حواشی که برای کشتی فرنگی به عنوان موفقترین رشته ورزشی کاروان ایران در لندن افتاد، اجازه تکرار آن را برای تیمهای موفق در المپیک ریو ندهند. یکی از مهمترین برنامههایی که میتواند به تدوام موفقیتها کمک کند، حمایت و توجه ویژه به شرایط قهرمانان و مدالآوران کشورمان در المپیک ریو است.
در حال حاضر هم میتوان از کشتی آزاد و وزنهبرداری به عنوان دو رشته موفق در المپیک ریو نام برد، دو رشتهای که توانستند سه مدال طلا و یک نقره و یک برنز برای کشورمان کسب کنند و عملکرد قابل دفاعی از خودشان به جا گذاشتند. به همین خاطر علاوه بر توجه به دلایل ناکامی رشتههایی که در ریو نتوانستند انتظارات را برآورده کنند، باید شرایط ادامه روند موفقیت تیمهایی را که توانستند در المپیک 2016 موفق باشند، فراهم کنند. به هر حال بدیهی است که در کنار بررسی نتایج ضعیف کشتی فرنگی و تکواندو، نباید از کشتی آزاد و وزنهبرداری غافل شد و اجازه نداد تا مسائلی که بعد از لندن، تیم موفق فرنگی را به حاشیه برد، برای این رشتهها تکرار شود. به همین خاطر باید با سرمایهگذاری بیشتر و تقویت این رشتهها در کنار ریکاوری رشتههایی که ناموفق بودند، زمینه را برای تکرار موفقیتهای ریو در المپیک توکیو فراهم کرد تا به دست خودمان المپیکیهای موفق کشورمان در مسیر سقوط قرار نگیرند، مانند اتفاقی که برای فرنگی بعد از لندن افتاد و نتیجه آن را در ریو دیدیم.
انتهای پیام/ز
∎