شناسهٔ خبر: 14905980 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اعتماد | لینک خبر

تغيير مواضع وزير ارشاد در مورد لغو كنسرت‌هاي موسيقي

نامه اهالي موسيقي به رييس‌جمهور

علي مطلب‌زاده

صاحب‌خبر -

 

موسيقي، آخر هفته شلوغي را سپري كرد؛ آخر هفته‌اي كه از صحبت‌هاي تازه علي جنتي، وزير ارشاد در واكنش به لغو كنسرت‌هاي موسيقي شروع شد و با صحبت‌هاي حسين عليزاده در مورد همين موضوع در تالار وحدت ادامه يافت. اما موسيقي در اين روز يك حاشيه پررنگ ديگر هم داشت؛ شهرام ناظري در شهر يزد با وجود مخالفت‌هايي كه پيش از اجرايش با برگزاري اين كنسرت شده بود سرانجام روي صحنه رفت و براي مخاطبانش برنامه اجرا كرد. جديدترين صحبت‌هاي علي جنتي درباره موضوع لغو كنسرت‌هاي موسيقي اين‌بار به نفع اهالي موسيقي بود. وزير ارشاد از غير قابل قبول بودن دخالت‌ها در برگزاري كنسرت‌هاي موسيقي حرف زد و بدين شكل تنها بعد از گذشت چند روز از آخرين صحبت‌هايش در اين زمينه اين‌بار به نفع اهالي موسيقي نظر داد. علي جنتي با اشاره به مخالفت امام جمعه مشهد با برگزاري كنسرت در مشهد، گفت: «امام جمعه مشهد معتقد است كه كل شهر به مثابه بقعه مباركه امام رضا(ع) است و به همين دليل با فشاري كه به دستگاه قضايي وارد آورده‌اند مانع از برگزاري كنسرت مي‌شوند. ما به احترام جايگاه والاي حضرت رضا (ع) عدم برگزاري كنسرت در مشهد را پذيرفتيم، اما متاسفانه در برخي شهرها از جمله سبزوار و نيشابور نيز دخالت‌هايي صورت مي‌گيرد.هنرمندان بايد فرصت عرضه توليدات خود را داشته باشند و در اين راستا كنسرت‌ها فرصت رشد نشاط اجتماعي و فردي را براي شهروندان فراهم مي‌كنند.»
واكنش عليزاده به لغو كنسرت‌ها
اما اين‌بار خود هنرمندان موسيقي هم دست به كار شدند تا در حاشيه برگزاري كنسرت از وضعيت موسيقي و حاشيه‌هاي آن در روزهاي اخير انتقاد كنند. يكي از اين هنرمندان حسين عليزاده بود. او كه در تالار وحدت  به همراه حميد قنبري روي صحنه رفته بود  در مورد وضعيت موسيقي و لغو كنسرت‌ها هم حرف زد و به حاشيه‌هايي پرداخت كه اين روزها در مورد موسيقي و برگزاري كنسرت‌ها در جريان است. عليزاده به اهالي موسيقي حق داد تا به اين حاشيه‌ها معترض باشند و حق خود را بخواهند.
كنسرت ناظري‌ها در شهر يزد
سرانجام پس از چند ساعت اخبار حاشيه‌اي در بعدازظهر روز پنجشنبه مبني بر عدم برگزاري كنسرت شهرام ناظري در شهر يزد او روي صحنه رفت تا اميدواري بيشتري براي اهالي موسيقي و مخاطبان آن در شهرهاي ديگري كه امكان لغو كنسرت‌هاي موسيقي در آنها وجود دارد، ايجاد شود. كنسرت شهرام ناظري قرار بود ساعت 20 روز پنجشنبه در شهر يزد برگزار شود اما عده‌اي با تجمع در مقابل سالن كنسرت نسبت به برگزاري آن اعتراض كردند. كمي بعد خبر رسيد كه نوازندگان گروه موفق شدند تا به سالن برگزاري كنسرت وارد شوند و اين احتمال وجود دارد كه كنسرت شهرام ناظري با يك ساعت تاخير برگزار شود. در ادامه حضور تجمع‌كنندگاني كه تعدادي از آنها كفن به تن كرده بودند در بيرون از سالن برگزاري كنسرت شهرام و حافظ ناظري، نوازندگان و گروه شهرام ناظري پس از مدتي روي استيج رفته و كنسرت خود را برگزار كردند. بعد از برگزاري اين كنسرت حافظ ناظري ترجيح داد تا در اينستاگرامش در مورد اين كنسرت و حاشيه‌هاي حضورشان در شهر يزد بنويسد و با اعلام لغو مراسم امضاي آلبوم ناگفته از مردم اين شهر تشكر كند. حافظ ناظري در پست ديگري كه بعدازظهر روز گذشته در اينستاگرامش گذاشت اعلام كرد كه مراسم امضاي آلبوم در هتل ارگ شهر يزد برگزار خواهد شد. او نوشت: «گفته‌هاى بسيارى براى گفتن هست تا بدانيد ديشب بر ما چه گذشت. تمام مدت در اين فكر بودم كه هنرمند بودن و هنرمند ماندن چه رسالت دشواري است! آن هم در سرزميني كه هنرمندان تنهاترين و بدون‌پشتوانه‌ترين جايگاه را دارند و به راستي اگر عشق و حمايت شما مردم عزيز نبود؛ خدا مي‌داند هنر ايران زمين به چه سرنوشتي دچار مي‌شد.»  
نامه 5000 نفر از اهالي موسيقي
 به رييس‌جمهور
اما روز پنجشنبه نامه‌اي هم از طرف اهالي موسيقي خطاب به رييس‌جمهور در مورد حاشيه‌هاي اخير در زمينه برگزاري كنسرت‌هاي موسيقي منتشر شد كه  نزديك به 5000 نفر از اهالي موسيقي آن را  امضا كردند .
در بخشي از اين نامه سرگشاده خطاب به روحاني نوشته شده: «دو خطر را يادآور مي‌شويم. هشدار نخست تضعيف حاكميت قانون ملي. اين اتفاق با مستمسك قراردادن موسيقي كليد خورده است، از طريق نفي حاكميت واحد قانوني و عادي‌كردن ملوك‌الطوايفي شروع شده است. پذيرش يك نظر غيرقانوني توسط وزيري كه براي اجراي قانون از مجلس راي اعتماد گرفته است، بي‌شك فاجعه‌اي است كه امروز موسيقي را و فردا بقيه فرهنگ و هنر و اعتبار كشور را قرباني خواهد كرد. هشدار دوم به نحوه واكنش در مقابل چنين موقعيتي برمي‌گردد. بايد توجه كرد كه چنين مشكلي ممكن است با يك سخنراني آغاز شود، اما راه‌حل آن قطعا تنها ايراد سخنراني نيست. بايد حاكميت واحد قانون اساسي را عملا نشان داد؛ عملي بيش از يك سخنراني. از شما مي‌خواهيم بر طبق سوگندتان پاسدار قانون اساسي كشور باشيد، كه اين‌بار با قرباني‌كردن موسيقي و موسيقيدان به بازي گرفته شده است. ما جامعه موسيقي كشور، خواستار برخورد عملي، روشن و الزام‌آور دولت و نظام جمهوري اسلامي در جهت احياي حق سلب‌شده مذكور و نيز تضمين جدي عدم تكرار اين وضعيت هستيم. ...يادمان نرفته است كه شما در وعده‌هاي انتخاباتي‌تان از احياي اعتبار پاسپورت ايراني صحبت كرديد. به‌نظر مي‌آيد اكنون اعتبار شناسنامه جامعه‌ موسيقي نيز به خطر افتاده است.»